reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A jak bralas do odbijania?
Mi położna mowila ze pachy niemowlaka na naszym ramieniu... czyli tak bardzo wysoko....

No właśnie nijak-nie brałam. Ciąża leżąca, wiec ani szkoły rodzenia, ani położnej po porodzie, bo rodziłam w innym mieście a przepływ informacji jest jaki jest. Nikt mi po prostu o tym nie wspominał za wczasu, a wyszło na dobre :) Karmiłam i był trochę w pionie, w dzień wiadomo na rękach coś tam robiłam i nosiłam, a w nocy na mnie na śpiocha. Nie wiem czy to dobrze, czy zle wiec proszę się sugerować, ale K nigdy mi nie ulał. Nie pamietam takiej sytuacji. ‍♀️ może po prostu złote dziecko w tym temacie. Ale po rodzinie Kajta równieśnik miał refluks i tam to był sajgon. Dziecko spało na boku, na klinie, po kilka godzin noszone po karmieniu i co rusz głodny, bo wszystko się ulalo.

reklama
Moj musial na 1 porod cala mnie dopakowac i walizle cala przywiezc.... bylo tak

Mielismy 1 auto..... .. stwierdzilam ze 2 km nie pojde do szpitala na piechote....więc zawiozlam meza do pracy 15km... i pojechalam sobie na ktg, a lekarz mowi, ale Pani ma 2 cm rozwarcia i skurcze co 20 min..a ja yyyy?? Musi Pani juz zostac w szpitalu..radze nie jechac autem..

Meza przywieźli z pracy i musial mnie aporo dopakowac... :)

drugi poròd.. " BYŁAM SPAKOWANA".ale jak lekarz zadzwonil wieczorem, ze o 6 na drugi dzien m sie stawic.to pakowal sie znowu ponad 2h... chyba przez stres .....

Ważne
Mężowi w domu zostawil 2 reklamówki
1 awaryjna jakbym dluzej zostala dzieckiem..lub potrzebowała kolejych ciuszkow
2 z rzeczami na wyjscie...
I to najlepszy schemat co sie u nas sprawdzil... takie gotowce dla męża
Dokladnie to.samo.zrobilam.przy drugim.porodzie. poszykowalam do.reklamowek na wyjscie i w.razie potrzeby. Teraz tez tak.zrobie. Plus jeszcze ciuchy na.te dni dla malej zostajacej z tata zeby nie chodzila dziwnie ubrana hehe

Dziewczyny czy ktoras z was czuje dziwne uczucie ciężkości w klatxe piersiowej? Az boli i nie wiem czy mam.sie martwic. Cisnienie mierzylam jest ok 100/60 ale puls 60 tylko... w ogóle w tej.ciazy ten puls mam.jakis niski bardzo

No właśnie nijak-nie brałam. Ciąża leżąca, wiec ani szkoły rodzenia, ani położnej po porodzie, bo rodziłam w innym mieście a przepływ informacji jest jaki jest. Nikt mi po prostu o tym nie wspominał za wczasu, a wyszło na dobre :) Karmiłam i był trochę w pionie, w dzień wiadomo na rękach coś tam robiłam i nosiłam, a w nocy na mnie na śpiocha. Nie wiem czy to dobrze, czy zle wiec proszę się sugerować, ale K nigdy mi nie ulał. Nie pamietam takiej sytuacji. ‍♀️ może po prostu złote dziecko w tym temacie. Ale po rodzinie Kajta równieśnik miał refluks i tam to był sajgon. Dziecko spało na boku, na klinie, po kilka godzin noszone po karmieniu i co rusz głodny, bo wszystko się ulalo.
Duzo zalezy od dziecka, nasz ulewal od poczatku az do roku prawie, odbijac mu sie nie chcialo. Polozne w szpitalu mowily ze jak jest kp, to ze nie zawsze sie dzieciom odbija, zeby nie nosic w nieskończoność na ramieniu bo bez sensu. Kolek z tego powodu nie mial wiec pediatra tez odpuscila. Zaczęło mu sie odbijac dopiero jak dostawal mm i jadl stale posilki.

Kazde jak zmarznie..albo wiatr poczuje to siknie :)

Jak wynosze z kąpieli w reczniku...wycieram ale siusiak jest pod ręcznikiem...zeby nie zawialo... pielucha naszykowana i rozwinieta wcześniej..a zalozenie pieluchy...to priorytet podlozyc pieluche pod tylek..i od razu zakryc siusiaka..a potem na spokojnie rzepy.....ja.tak ja robię 4 rok....

Co do przewijaka..jak pojdzie fontanna na przewijaku to tez zalezy gdzie poleci....obsikane moze byc łozeczko malca... :p
Ja po tej przygodzie sie szybko nauczylam, bo to było na samym poczatku ;) pamiętam jak sie zastanawialam jak ja bede obslugiwac takiego malego faceta, toż to ani na biodrze nosic sie nie powinno (wszystkie dzieci jakimi sie opiekowalam to dziewczynki), ta cala kosmetyka okolopieluszkowa tez zupełnie inna, a pozniej te auta, klocki, koparki łeeeee. Liczylam ze bedzie dziewczynka ;) a teraz jest super, zadne klocki mi nie straszne. Bedzie trzech chlopakow plus tata i bedzie swietnie :)

Dziewczyny ja z zapytaniem.
Szukam inspiracji z ciekawym tekstem na koszulkę na DZIEŃ TATY. I tak maż musi dokupić sobie co nieco, to każda nowa koszulka bardzo mu się przyda ;) Przejrzałam google i jakoś słabo :baffled:
Może Wy coś ciekawego widziałyście??? Proszę o pomoc :)
Zobacz, nawet jakies promocje maja, moze cos Ci wpadnie w oko
Link do: Dorosły | Mężczyzna | Endo

reklama
Dziewczyny czy ktoras z was czuje dziwne uczucie ciężkości w klatxe piersiowej? Az boli i nie wiem czy mam.sie martwic. Cisnienie mierzylam jest ok 100/60 ale puls 60 tylko... w ogóle w tej.ciazy ten puls mam.jakis niski bardzo
Ja tak czasem mam, ale ciśnienia nie mierzyłam. Raz jakby serce, czasem jakby płuca, trudno mi powiedzieć. Chociaż muszę przyznać, że takie uczucie miewałam też przed ciążą, więc się tym specjalnie nie przejmuję, nie wiem czy słusznie.

Do góry