Pracodawca musi wysłać, Ty w przypadku elektronicznego już nic nie musisz, powinien pracodawca resztę załatwiać, wiec niech księgowa się pofatyguje i wyślę sama a nie Ciebie gania bo to nie jest w Twoim obowiązku.Dziewczyny, czy orientuje się któraś w temacie zwolnień i zusu? Jeśli mam zwolnienie elektroniczne to czy mój pracodawca musi do zusu wysyłasz jeszcze jakiś druk? Bo moja księgowa co miesiąc chce żebym przyjeżdżała do firmy po taki dokument i sobie wysłała czy też zawiozła do zusu...
reklama
monami
Fanka BB :)
A ja troche poplynelam na aliexpress i na allegro i 220zl poszlo i w sumie na takie pierdołyz tanszych pierdółek zostalo mi kupic przescieradla do łóżeczka i wozka, jakies podklady pod nie, jakis grubszy koc, rogal do karmienia, jeden ręcznik, szczotke, pieluchy tetrowe, bambusowe, smoczek, woreczki do mleka, nakładki na sutki i majty poporodowe. I w sumie tyle z tych takich mniejszych, tanszych rzeczy no i cala apteka [emoji23][emoji23][emoji3]
A ja dziś właśnie kupiłam podkład pod prześcieradło do łóżeczka, przybornik z ikei na łóżeczko taki malutki, prześcieradełka dwa, atomizer do wody do przemywania pupy (patent jednej z was)
Byłam oglądać wózki w bobolandzie. Bebetto luca elegancki jak nie wiem jest!
TZ zakochany w baliosie s, nie chce siedziska kubełkowego
28 czerwca idziemy na warsztaty bezpieczny maluch a tak rozdają zniżki do tego sklepu wiec ze zniżka celujemy w balios s
Haha ale sprawdza czy tylko pyta?Tak, mój tez chętnie wystawiał się klejnotami do aparatu, z poprzedniej ciąży mam pokaźną kolekcje zdjęć usg z jego klejnotami. A teraz jak juz ma 3 lata bardzo ważne jest dla niego aby ustalić kto w towarzystwie ma siusiaka, a kto nie
![]()
sandralevv93
O prosze czyli jednak balios S [emoji3] no musze zobaczyc tego mojego bebetto, zakochana w nim jestem [emoji3]A ja dziś właśnie kupiłam podkład pod prześcieradło do łóżeczka, przybornik z ikei na łóżeczko taki malutki, prześcieradełka dwa, atomizer do wody do przemywania pupy (patent jednej z was)
28 czerwca idziemy na warsztaty bezpieczny maluch a tak rozdają zniżki do tego sklepu wiec ze zniżka celujemy w balios s
Ja niestety przegapilam te warsztaty, moj łeb zapomnial [emoji58][emoji58]
sandralevv93
I musze sie wybrac do ikei, ale zle to sie skonczy [emoji23][emoji23]A ja dziś właśnie kupiłam podkład pod prześcieradło do łóżeczka, przybornik z ikei na łóżeczko taki malutki, prześcieradełka dwa, atomizer do wody do przemywania pupy (patent jednej z was)
Szalona 29
Moderatorka
O matko...... ale udalo sie ja odratowac?Troche jedno, trochę drugieznajoma miala urodzic dziecko 4 kg sn, tak na oddziale dzien przed porodem ocenili z usg. Urodzil sie 5100 a jej stanelo serce i musieli ja reanimowac. Gdyby wiedzieli ze taki duży to nikt by nie dopuscil do sn.
Szalona 29
Moderatorka
SzokNie do konca bez powiklan, tzn dziecko zdrowe, ale matka 4msc w szpitalu. Nie wnikalam mocno, wiem tyle ile sama mowila, ale wiem ze doszlo do pekniecia macicy, pozniej miala jeszcze w szpitalu wylew, oprocz tego zatrzymanie serca... Dziecko z babcia, maz przy lozku cale dnie. Rok do siebie dochodzila ale sie udalo...
Taka ot historia, bo lekarze tez sie myla. Niestety.
monami
I musze sie wybrac do ikei, ale zle to sie skonczy [emoji23][emoji23]
No my dziś cześć mebli kupowaliśmy to sobie pomysł co zostawiliśmy w kasie ..... [emoji23]
sandralevv93
Miliony monet [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji173]No my dziś cześć mebli kupowaliśmy to sobie pomysł co zostawiliśmy w kasie ..... [emoji23]
reklama
monami
Miliony monet [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji173]
A jeszcze w środę jedziemy po szafę i szafkę tv [emoji15] to dopiero będzie a jeszcze narożnik musimy zamówić ..... bosz