reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy orientuje się któraś w temacie zwolnień i zusu? Jeśli mam zwolnienie elektroniczne to czy mój pracodawca musi do zusu wysyłasz jeszcze jakiś druk? Bo moja księgowa co miesiąc chce żebym przyjeżdżała do firmy po taki dokument i sobie wysłała czy też zawiozła do zusu...

reklama
No to super! ja właśnie chciałabym uniknąc sytuacji,gdzie np nie chcą wpuścić mi niemęża do dziecka... W szpitalu,w którym mam zamiar rodzic taka polityka podobno jest,że jest pokój odwiedzin,nie ma wchodzenia na salę i w przypadku gdybym ja nie mogła bo coś,to tatuś ma pełne prawo byc z małym
Ja sie tez balam, bo kurcze roznie to bywa, jesli mi by się coś stalo, powiklania czy cos gorszego, to on jest ojcem i nikt tego juz nie podwazy, moze decydowac, dziecko zabrac itd

Nie wiem czy kazda nieżona mysli w ten sposob w ciazy, ale ja chcialam zapewnic mozliwie jak najlepsze warunki przed urodzeniem dziecka, rowniez formalnie.

Dziewczyny, czy orientuje się któraś w temacie zwolnień i zusu? Jeśli mam zwolnienie elektroniczne to czy mój pracodawca musi do zusu wysyłasz jeszcze jakiś druk? Bo moja księgowa co miesiąc chce żebym przyjeżdżała do firmy po taki dokument i sobie wysłała czy też zawiozła do zusu...
Dziwne, a gdybys byla w szpitalu, albo miala nakaz lezenia to tez by Cie ciagali i kazali jezdzic? Z tego co wiem, to obowiazek jest jedynie dostarczyc zwolnienie pracodawcy.

Wypełnia się dodatkowo druk Z3. Trochę to trwa, zwłaszcza jak jest dużo l4 w firmie i każdemu trzeba wypisać.
Ile osób zatrudnia twoja firma ?

Ja sie tez balam, bo kurcze roznie to bywa, jesli mi by się coś stalo, powiklania czy cos gorszego, to on jest ojcem i nikt tego juz nie podwazy, moze decydowac, dziecko zabrac itd

Nie wiem czy kazda nieżona mysli w ten sposob w ciazy, ale ja chcialam zapewnic mozliwie jak najlepsze warunki przed urodzeniem dziecka, rowniez formalnie.
Tym razem bedziesz już żoną,wiec jeszcze bardziej z gorki :D

reklama
Oj znam to :/. Ja się właśnie "męczyłam" dwa dni. W ten upał to po prostu leżałam A dzisiaj jest chłodniej to i lepiej się czuje.
Podobno najlepiej nie obciążać dodatkowo czyli najlepiej leżeć. Rozciąga się wszystko.
Nie wiem czy tak jest tylko w pierwszej ciąży czy kolejnych też.
Basen chyba dobra sprawa !

@Kocurek gadałam właśnie z koleżanka i jej lekarz na więzadła polecił magnez i nospe.

Do góry