reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy orientuje się któraś w temacie zwolnień i zusu? Jeśli mam zwolnienie elektroniczne to czy mój pracodawca musi do zusu wysyłasz jeszcze jakiś druk? Bo moja księgowa co miesiąc chce żebym przyjeżdżała do firmy po taki dokument i sobie wysłała czy też zawiozła do zusu...

reklama
No to super! ja właśnie chciałabym uniknąc sytuacji,gdzie np nie chcą wpuścić mi niemęża do dziecka... W szpitalu,w którym mam zamiar rodzic taka polityka podobno jest,że jest pokój odwiedzin,nie ma wchodzenia na salę i w przypadku gdybym ja nie mogła bo coś,to tatuś ma pełne prawo byc z małym
Ja sie tez balam, bo kurcze roznie to bywa, jesli mi by się coś stalo, powiklania czy cos gorszego, to on jest ojcem i nikt tego juz nie podwazy, moze decydowac, dziecko zabrac itd

Nie wiem czy kazda nieżona mysli w ten sposob w ciazy, ale ja chcialam zapewnic mozliwie jak najlepsze warunki przed urodzeniem dziecka, rowniez formalnie.

Dziewczyny, czy orientuje się któraś w temacie zwolnień i zusu? Jeśli mam zwolnienie elektroniczne to czy mój pracodawca musi do zusu wysyłasz jeszcze jakiś druk? Bo moja księgowa co miesiąc chce żebym przyjeżdżała do firmy po taki dokument i sobie wysłała czy też zawiozła do zusu...
Dziwne, a gdybys byla w szpitalu, albo miala nakaz lezenia to tez by Cie ciagali i kazali jezdzic? Z tego co wiem, to obowiazek jest jedynie dostarczyc zwolnienie pracodawcy.

Wypełnia się dodatkowo druk Z3. Trochę to trwa, zwłaszcza jak jest dużo l4 w firmie i każdemu trzeba wypisać.
Ile osób zatrudnia twoja firma ?

Ja sie tez balam, bo kurcze roznie to bywa, jesli mi by się coś stalo, powiklania czy cos gorszego, to on jest ojcem i nikt tego juz nie podwazy, moze decydowac, dziecko zabrac itd

Nie wiem czy kazda nieżona mysli w ten sposob w ciazy, ale ja chcialam zapewnic mozliwie jak najlepsze warunki przed urodzeniem dziecka, rowniez formalnie.
Tym razem bedziesz już żoną,wiec jeszcze bardziej z gorki :D

reklama
Oj znam to :/. Ja się właśnie "męczyłam" dwa dni. W ten upał to po prostu leżałam A dzisiaj jest chłodniej to i lepiej się czuje.
Podobno najlepiej nie obciążać dodatkowo czyli najlepiej leżeć. Rozciąga się wszystko.
Nie wiem czy tak jest tylko w pierwszej ciąży czy kolejnych też.
Basen chyba dobra sprawa !

@Kocurek gadałam właśnie z koleżanka i jej lekarz na więzadła polecił magnez i nospe.

Do góry