reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
W rosmannie jest taka kawa w saszetkach Mama Coffie, podobno dobra, osobiście nie próbowałam. Ja pije tylko Inke, nie toleruje kofeiny w niczym, ale miałam tak przed ciazą. Czasem słaba herbata przy przeziebieniu.

Mamuśki co sądzicie o piciu capuccino w ciąży? Czy to straszna chemia jest?
Chyba kofeiny tam niewiele a ja szukam alternatywy bo ja nie umiem żyć bez kawy A ani Inka mi nie wchodzi ani ta bezkofeinowa .
Ps. Właśnie wypiłam półtora litra w godzinę.
Wody oczywiście :-D

W rosmannie jest taka kawa w saszetkach Mama Coffie, podobno dobra, osobiście nie próbowałam. Ja pije tylko Inke, nie toleruje kofeiny w niczym, ale miałam tak przed ciazą. Czasem słaba herbata przy przeziebieniu.
Ja pije Mama coffie i mi smakuje :) tylko ze ja od zawsze lubilam słabą kawe rozpuszczalna wiec dla mnie jest okey

Już doczytałam;) ja piję jedną lekką, w filiżance, ze spienionym mleczkiem:) mniam. Myślę, że nie zaszkodzi.

Dobra zaszalałam :-D
20180607_124619.jpg

Załączniki

• 20180607_124619.jpg
    20180607_124619.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 350
Jak się w końcu zdecydowałam na prowadzącego po godzinach spędzonych na forach, grupach i znanym lekarzu, zadzwoniłam się umówić i co? Pan doktor będzie miał urlop i nie ma bata, żeby się do niego dostać wcześniej jak końcem lipca.... :(

Cooo? Wypuscili Cię do domu po glukozie? To jest kompletnie niezgodne z procedurami. Po pierwsze, zagrozenie dla Ciebie, ze zemdlejesz, po drugie krzywa po obciazeniu 75g to 3 badania: przed, 1h po, 2h po, wiec lekarz moze zakwestionowac taki wynik i kazac Ci powtarzać, po trzecie jak chodzisz, to inaczej spalasz cukier i wynik jest po prostu niemiarodajny.

Ja dzis tez robilam glukoze i musialam osobny dokument podpisac ze nie opuszcze placowki luxmed [emoji23] i mialam przed po 1h i po 2h, meczylam sie przeeokropnie przez ten czas mdlalam, na koniec zwymiotowalam [emoji23] a w pierwszej ciazy luzik wspominam ze bylo normalnie wiec troche zaskoczylam sama siebie, zjadalam jak wariatka na szybko zaraz po i teraz caly lewy bok mnie boli jakis przykurcz mam czy cos nie moge sie ruszyc doslownie ...

reklama
Jak się w końcu zdecydowałam na prowadzącego po godzinach spędzonych na forach, grupach i znanym lekarzu, zadzwoniłam się umówić i co? Pan doktor będzie miał urlop i nie ma bata, żeby się do niego dostać wcześniej jak końcem lipca.... :(

To już nie bardzo czas na godziny na forach, bo wakacje to normalnie sezon urlopowy, a u prywatnych kolejki na miesiąc w przód. Obdzwanialabym po kolei i coś z tego wybierzesz.

Do góry