reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć dziewczyny! Czytam że ospa grasuje, a ja poszłam do laryngologa bo już nie mogłam sobie poradzić z bólem gardła i głowy.... Męczą mnie od 10 dni. Leczenie czosnkiem i płukanie solą niewiele pomaga, lekarz przepisał antybiotyk Zinnat :( stwierdził że to ostre zapalenie krtani i gardła...

reklama
Nie, ciąża pierwsza. I nawet nie widzę tych kilogramow. Przed ciażą ważyłam 54kg przy 157 więc mam lekki zapas.
Też najważniejsze żeby było wszystko dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna.
Ja widzę głównie na twarzy, taka pucata się zrobiłam jak rusalka :-) Mąż mówi że ładnie.

Czego zapas ? Bo chyba nie kg ;D chudziutka byłaś !!!!!

Dziewczyny, czy ktora z Was ma "drzenie brzucha/podbrzusza"?? Od 2dni jak sie klada to mam takie drgawki w podbrzuszu czasem wyzej czasem nizej, trwa to chwilke i znow spokoj i znow chwilka... nie boli mnie to, jest yo nawet przyjemne ;p
Ruchow dziecka na razie jakos specjalnie nie czuje, ale na usg wszystko ok...
Jakis pomysl co to moze byc ? Jutro wyjezdzam na wies i nie wiem czy sie martwic czy nie :(
Hmm...dzidziuś? Ja mam takie skakanie brzucha, więc nie wiem, czy to o to chodzi. Tak jakby dzidzia miala czkawke, albo jakby się akurat przepychala, nie wiem jak to opisać. To nie sa takie szybkie drgania, nie wiem jak jest u Ciebie.

Hmm...dzidziuś? Ja mam takie skakanie brzucha, więc nie wiem, czy to o to chodzi. Tak jakby dzidzia miala czkawke, albo jakby się akurat przepychala, nie wiem jak to opisać. To nie sa takie szybkie drgania, nie wiem jak jest u Ciebie.
Hmm ja tego na brzuchu nie widze przykladam reke i nie czuje, ale nie jestem szczupla wiec moze tluszcz w tym przeszkadza ;p
Czuje to w zupelnie innym miejscu niz jest dziecko (3 dni temu na polowkowych bylo wysoko a ja to czuje w dolnej czesci brzucha....to ma rozna szybkosc i czestotliwosc ;p ciezko mi to.opisac ale nie sa to jakies kopniaki czy cos w tym stylu bardziej wibracje , drgawki,
Hmm nie wiem jaki to iczucie jak dzidzia ma czkawke wiec nie wiem czy to to ;p ale oatstnio tak pol nocy mi sie robilo. Nawet kupilam magnez bo myslalam ze to niedobor(dzis sobie poszlam zbadac poziom magnezu ale wyniki beda w poniedzialek, ja bede wtedy na urlopie) ale niedobor magnezu dawalby skircze w kilku miejscach a ja tylko okolice brzucha, w prawo lewo w gore w dol ale wszyatko od brzucha ;p

Kochana ale do końca 27 tygodnia jeszcze jest czas ;-) nie sądzę żebyśmy się wszystkie zmieściły w plus 10 kg ;-) czy mniej .
No chyba że to Twoja kolejna ciąża i tak mało przybrałaś.
Dla mnie waga ma drugorzędne znaczenie.
Oby wszystko było dobrze.
I liczę się z tym, że na pewno te 15 kg przez całą ciążę przytyje....

Mi się udało w drugiej ciąży zmieścić w 7 kg na plusie do konca. Mam nadzieję że teraz też będzie podobnie

U mnie na pewno tak nie będzie bo już mam 5 :-D ale ja się tym nie przejmuje :-)

Radosna nowina. Nadciąga burza do Warszawy jupiiiii :-D
Od której strony ta burza? Bo już od poniedziałku wyglądam:) żyć sie nie da, ale teraz jest nie najgorzej. Mała ospa śpi, a ja relaksuję się na balkonie.

Zdrówka życzę chorujacym mamusiom i chorujacym dzieciaczkom:)
U nas prawie cały dom chory, mała od wtorku na antybiotyku, bo ma zapalenie zatok i poszło jej na oczy i ma zapalenie spojówek :no2: ale już jest lepiej :)
Ja od środy też antybiotyk bo katar ropny z krwią mi szedł i ból gardła straszny:no2: ale też już lepiej sie czuje:)
A teraz syn właśnie pojechał z mężem do lekarza bo gorączka ponad 39 i ból gardła pewnie też będzie miał antybiotyk :no2:
Więc wielka apteka u nas w domu, zwariować można :(

reklama
Do góry