reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Moja mama mówi, że chorowalam, razem z bratem. Na pewno pamiętam właśnie brata wysmarowanego czymś, bo miał krostki i wtedy chyba ja też chorowalam. Po kilku latach urodził się kolejny brat i też pamiętam jak chorował. A mój mąż miał półpaśca, kiedy synek miał 4 m-ce.
Na razie Jasiek ma niedużo kropek i żadnych innych objawów, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.
Eeee..to pewnie chorowałaś. Trudno się nie zarazić będąc tak blisko...z braćmi

reklama
Dziewczyny, czy ktora z Was ma "drzenie brzucha/podbrzusza"?? Od 2dni jak sie klada to mam takie drgawki w podbrzuszu czasem wyzej czasem nizej, trwa to chwilke i znow spokoj i znow chwilka... nie boli mnie to, jest yo nawet przyjemne ;p
Ruchow dziecka na razie jakos specjalnie nie czuje, ale na usg wszystko ok...
Jakis pomysl co to moze byc ? Jutro wyjezdzam na wies i nie wiem czy sie martwic czy nie :(

W 3 trymestrze podobno bardzo się nie tyje. Mam nadzieję że dobije do 12kg i to będzie koniec, bo nie będę kupować ubrać na jesień. Muszę wcisnąć się w to co mam.

Kochana ale do końca 27 tygodnia jeszcze jest czas ;-) nie sądzę żebyśmy się wszystkie zmieściły w plus 10 kg ;-) czy mniej .
No chyba że to Twoja kolejna ciąża i tak mało przybrałaś.
Dla mnie waga ma drugorzędne znaczenie.
Oby wszystko było dobrze.
I liczę się z tym, że na pewno te 15 kg przez całą ciążę przytyje....

Nie, ciąża pierwsza. I nawet nie widzę tych kilogramow. Przed ciażą ważyłam 54kg przy 167 więc mam lekki zapas.
Też najważniejsze żeby było wszystko dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna.
Ja widzę głównie na twarzy, taka pucata się zrobiłam jak rusalka :-) Mąż mówi że ładnie.

Kochana ale do końca 27 tygodnia jeszcze jest czas ;-) nie sądzę żebyśmy się wszystkie zmieściły w plus 10 kg ;-) czy mniej .
No chyba że to Twoja kolejna ciąża i tak mało przybrałaś.
Dla mnie waga ma drugorzędne znaczenie.
Oby wszystko było dobrze.
I liczę się z tym, że na pewno te 15 kg przez całą ciążę przytyje....

Ostatnia edycja:
Nie, ciąża pierwsza. I nawet nie widzę tych kilogramow. Przed ciażą ważyłam 54kg przy 157 więc mam lekki zapas.
Też najważniejsze żeby było wszystko dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna.
Ja widzę głównie na twarzy, taka pucata się zrobiłam jak rusalka :-) Mąż mówi że ładnie.

Fajnie :-) no hormony robią swoje :-) kobieta podobno zupełnie inaczej wygląda i oczy jej błyszczą .
Te starsze koleżanki z pracy od razu zauważyły, że chyba jestem przy nadziei więc coś musi być w tym co piszesz :-)

reklama
Ja 20+,na ostatniej wizycie u endo w połowie maja bylam na zero. Brzuch duży. Polowkowe w poniedziałek i wtwdy się zwaze,ale sądzę że przez te dwa tygodnie przybyło ze 3kg :p

Do góry