Katrina33
Fanka BB :)
Ja z miesiąc temu brałam duomox ale mi nie pomaga a teraz mam ceroxim i jest lepiejNo to niewesoło... A jaki antybiotyk dostałaś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja z miesiąc temu brałam duomox ale mi nie pomaga a teraz mam ceroxim i jest lepiejNo to niewesoło... A jaki antybiotyk dostałaś?
Ja na poczatku stycznia (cale szczescie przed ciaza), poszlam do lekarza z silnym bolem gardla, najpierw duomox, potem jakis inny antybiotyk nazwy juz nie pamietam. Pomoglo na 3 dni... czulam sie jakby mi gardlo rozrywalo. Goraczka, katar kaszel... masakra... znow wrocilam do lekarza ... kolejny antybiotyk jakis 3dniowy super ekstra.... i co nic....Ja z miesiąc temu brałam duomox ale mi nie pomaga a teraz mam ceroxim i jest lepiej
Idziemy łeb w łeb [emoji4][emoji4][emoji4]Ja mam 22t0d i 7kg na plusie
Brzuszek już nie da się ukryć pod luźnymi kieckami...sąsiadki zaczynają gratulować.
Ehhh ja mam też jakaś masakrę. Zapalenie górnych dróg oddechowych,kaszel myślałam że mnie udusi zwłaszcza w nocy. Nie było wyjścia i biorę antybiotyk erytromycyna. Pierwszy tyg leczyłam się sama i było tylko gorzej...jestem już tak wymęczona kaszlem i kichaniem że mam szczerze dość [emoji17] ....życzę Ci dużo zdrówka w takim razie, mam nadzieję że antybiotyk szybko zadziałaCześć dziewczyny! Czytam że ospa grasuje, a ja poszłam do laryngologa bo już nie mogłam sobie poradzić z bólem gardła i głowy.... Męczą mnie od 10 dni. Leczenie czosnkiem i płukanie solą niewiele pomaga, lekarz przepisał antybiotyk Zinnat stwierdził że to ostre zapalenie krtani i gardła...
Ll
Ja nie chcę utyć bo mam problemy z nogami.Powyzej pewnej wagi bardzo mnie bolą nogi jak chodzę, a ja jestem osobą która dziennie robi około 15 km
Och, to życzę zdrowia! Pilnuj go tylko, żeby się nie drapał... ja głupie dziecko nie słuchałam mamy, zdrapywałam strupki ospowe i do teraz mam parę małych blizn na twarzy :/ Na szczęście mało widoczne, ale mimo wszystko...A ja wróciłam ze zwykłej wizyty, na plusie 9 kg. Usg nie miałam, ogólnie w porządku. Ale teraz lecę na wizytę do pediatry z synem - chyba ospa! a tu taki upał.
U mnie ok. 22+3 i niecałe 5 kg na plusie... Martwię się, bo powinnam przytyć max 7-12 kg, bo zaczynałam z wysoką wagą na start, ale lekarka powiedziała mi tylko ile powinnam przytyć w sumie, a nie jak się to powinno rozkładać na tygodnie... więc nawet nie wiem, jakie tempo jest "bezpieczne". A jak sprawdzam te wszystkie tabelki ile przytyć w ciąży w zależności od wagi startowej to albo jestem poza skalą, albo jest napisane, że dla takiej wagi normy ustala lekarz [emoji14] I poradź tu sobie człowieku...No wlasnie dziewczyny, to ile kg jestescie na plusie do tej pory, i ktory to tydzien?
U mnie na piętrze w sypialni 31 stopni z otwartymi oknami a 32 stopnie z zamkniętymi [emoji14] cała noc otwarte mam okna więc nad ranem dziś na szczęście tylko 23 ale temperarura już się podnosi :/U Was też tak duszno w domu mieszkaniu ? 27 c mam teraz w sypilani w nocy spać się nie da.... Ehhh
Ja uzywalam soli tylko jak cos w nosku zalegalo, czy też podczas sezonu grzewczego, jak zbierały się "babolki" Z tym ze przy drugim dziecku polubiłam się z gruszką (trzeba tylko wiedziec jak odpowiednio zassać i oczywiście nosek musi być dobrze nawilzony solą ) ze starszym używałam chyba fridy? Jeśli dobrze pamiętam i jakoś mi nie podeszła. Gruszka była dla mnie poręczna no i mam taka przezroczysta więc widzę co się wydostajeNie wiem czy robiłam coś nie tak, ale nosa nie przemywałam i pierwsze słyszę o czymś takim
Jak jest jakiś katar czy się uleje aż nosem to tak, ale jak nic się nie dzieje to po co ?
A i gruszka - przysięgam nie wiem jak moja mama tym nas obsługiwała, ale dla mnie zbędny gadżet nic nie wyciąga. Katarek do odkurzacza albo manualny
Też uwielbiam Hippa u każdego dziecka uzywalam i teraz też będę używać. A zapach bambno lubiłam dopóki nie zaczęłam używać oliwki bambino do kąpieli psa teraz czuje bambino i od razu przypomina mi się zapach mokrej sierściJa też używałam i bez podrażnień śluzówki się obyło. Miałam też wrażenie że mniej jej wypływało niż jak palcem...czyli aplikatorem głębiej wchodziła
Może faktycznie u osób z krwiakami, problematycznymi szyjkami itd lepiej palcem aplikować.U nas też bez problemu z emolientów przeszliśmy na zwykłe płyny. Obecnie do kąpieli "biedronkowy" o zapachu coli na topie
Co do Hipp'a to uwielbiam jego zapach. Od razu mi się malutki Michałek przypomina.
Tak samo krem bambino...czasem brzuch nim posmaruję jak mam akurat pod ręką...I rozczula mnie ten zapach...taki dzidziusiowy