reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja z miesiąc temu brałam duomox ale mi nie pomaga a teraz mam ceroxim i jest lepiej:)
Ja na poczatku stycznia (cale szczescie przed ciaza), poszlam do lekarza z silnym bolem gardla, najpierw duomox, potem jakis inny antybiotyk nazwy juz nie pamietam. Pomoglo na 3 dni... czulam sie jakby mi gardlo rozrywalo. Goraczka, katar kaszel... masakra... znow wrocilam do lekarza ... kolejny antybiotyk jakis 3dniowy super ekstra.... i co nic....
W koncu z glupoty zakropilam sobie ucho bo mialam wrazenie , ze cos mnie tak kluje... i co ? Po kilku dniach nic mi nie bylo ! ;)
Teraz w ciazy dwa razy mialam bol gardla i goraczke. Wzielam.paracetamol no i zamiast kropli do ucha dalam wode utleniona i co ? Znow pomoglo
Ja wiem, ze to moze wydawac sie glupie, ale polecam sprobowac , wiem nie kazdy bol gardla pochodzi od ucha, ale wiekszosc niestety tak. Zaluje , ze dalam sie tak faszerowac antybiotykami, ale musialam pracowac a nie bylam w stanie inaczej funkcjonowac...

Cześć dziewczyny! Czytam że ospa grasuje, a ja poszłam do laryngologa bo już nie mogłam sobie poradzić z bólem gardła i głowy.... Męczą mnie od 10 dni. Leczenie czosnkiem i płukanie solą niewiele pomaga, lekarz przepisał antybiotyk Zinnat :( stwierdził że to ostre zapalenie krtani i gardła...
Ehhh ja mam też jakaś masakrę. Zapalenie górnych dróg oddechowych,kaszel myślałam że mnie udusi zwłaszcza w nocy. Nie było wyjścia i biorę antybiotyk erytromycyna. Pierwszy tyg leczyłam się sama i było tylko gorzej...jestem już tak wymęczona kaszlem i kichaniem że mam szczerze dość [emoji17] ....życzę Ci dużo zdrówka w takim razie, mam nadzieję że antybiotyk szybko zadziała

A ja wróciłam ze zwykłej wizyty, na plusie 9 kg. Usg nie miałam, ogólnie w porządku. Ale teraz lecę na wizytę do pediatry z synem - chyba ospa!:errr::crazy: a tu taki upał.
Och, to życzę zdrowia! Pilnuj go tylko, żeby się nie drapał... ja głupie dziecko nie słuchałam mamy, zdrapywałam strupki ospowe i do teraz mam parę małych blizn na twarzy :/ Na szczęście mało widoczne, ale mimo wszystko...
No wlasnie dziewczyny, to ile kg jestescie na plusie do tej pory, i ktory to tydzien?
U mnie ok. 22+3 i niecałe 5 kg na plusie... Martwię się, bo powinnam przytyć max 7-12 kg, bo zaczynałam z wysoką wagą na start, ale lekarka powiedziała mi tylko ile powinnam przytyć w sumie, a nie jak się to powinno rozkładać na tygodnie... więc nawet nie wiem, jakie tempo jest "bezpieczne". A jak sprawdzam te wszystkie tabelki ile przytyć w ciąży w zależności od wagi startowej to albo jestem poza skalą, albo jest napisane, że dla takiej wagi normy ustala lekarz [emoji14] I poradź tu sobie człowieku...

Moja córa zrobiła dzisiaj o 4 pobudkę, bo usłyszała ptaki na dworze. I mnie mękoliła, czemu piesków nie słychać, ale nie udalo mi się jej przekonać, że idziemy spać, bo wszyscy sąsiedzi śpią i jeszcze z pieskami nie wychodzą.

Normalnie żeście mnie zestresowały tymi twardnieniami brzucha :p Jest ktoś, kto w połowie ciąży w ogóle nie zauważył twardnięcia? Ja, mimo luteiny, duphastonu, magnezu i no-spy zażywanych codziennie, mam regularne twardnienia brzucha od kilku tygodni, ale wychodzę z założenia, że jak nie czuję niepokoju ani bólu, to tak ma być. Tzn. od tygodnia no-spy już nie biorę i mam tak samo jak na no-spie. Szczupła jestem, do tego mam niedużo wód płodowych, więc jak leżę, to u mnie codziennie kilka razy widać stwardniałą macicę krzywego ksztaltu. Natomiast, gdy się przeciążę, odczuwam brzuch zupełnie inaczej: też jakby twardnieje, ale jednocześnie jakby boli, ciągnie, po prostu źle się czuję.

U Was też tak duszno w domu mieszkaniu ? 27 c mam teraz w sypilani :eek: w nocy spać się nie da.... Ehhh
U mnie na piętrze w sypialni 31 stopni z otwartymi oknami a 32 stopnie z zamkniętymi [emoji14] cała noc otwarte mam okna więc nad ranem dziś na szczęście tylko 23 :D ale temperarura już się podnosi :/

Nie wiem czy robiłam coś nie tak, ale nosa nie przemywałam i pierwsze słyszę o czymś takim :o
Jak jest jakiś katar czy się uleje aż nosem to tak, ale jak nic się nie dzieje to po co ?
A i gruszka - przysięgam nie wiem jak moja mama tym nas obsługiwała, ale dla mnie zbędny gadżet nic nie wyciąga. Katarek do odkurzacza albo manualny
Ja uzywalam soli tylko jak cos w nosku zalegalo, czy też podczas sezonu grzewczego, jak zbierały się "babolki" :) Z tym ze przy drugim dziecku polubiłam się z gruszką (trzeba tylko wiedziec jak odpowiednio zassać i oczywiście nosek musi być dobrze nawilzony solą ) ze starszym używałam chyba fridy? Jeśli dobrze pamiętam i jakoś mi nie podeszła. Gruszka była dla mnie poręczna no i mam taka przezroczysta więc widzę co się wydostaje ;)

reklama
Ja też używałam i bez podrażnień śluzówki się obyło. Miałam też wrażenie że mniej jej wypływało niż jak palcem...czyli aplikatorem głębiej wchodziła

Może faktycznie u osób z krwiakami, problematycznymi szyjkami itd lepiej palcem aplikować.U nas też bez problemu z emolientów przeszliśmy na zwykłe płyny. Obecnie do kąpieli "biedronkowy" o zapachu coli na topie :)

Co do Hipp'a to uwielbiam jego zapach. Od razu mi się malutki Michałek przypomina.
Tak samo krem bambino...czasem brzuch nim posmaruję jak mam akurat pod ręką...I rozczula mnie ten zapach...taki dzidziusiowy :)
Też uwielbiam Hippa :D u każdego dziecka uzywalam i teraz też będę używać. A zapach bambno lubiłam dopóki nie zaczęłam używać oliwki bambino do kąpieli psa :D teraz czuje bambino i od razu przypomina mi się zapach mokrej sierści :D

Do góry