reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie 20+2tc i -1 kg na wadze, przez wymioty ktore trwaly 4 pierwsze miesiace i schudlam 3 kg wiec dopiero co zaczelam przybywac ;)
O, widzę że nie jestem sama. Ja nie wymiotowałam, ale miałam nieustające mdłości i jadłowstręt przez 3 miesiące, więc też schudłam 3 kg (do 60 kg przy 172 cm wzrostu). Teraz mam 22+3 i już mam tylko -0,2 kg ;-) Więc uznaję, że wróciłam do swojej wagi. Moja gin i tak jest ze mnie niezadowolona... Brzuch mam wielki, cycki ogromne - z B/C urosły do E/F (większe niż w całej pierwszej ciąży), a cała reszta mi schudła mocno. Więc czuję się jak bębenek chodzący na dwóch patykach.

reklama
To uważaj na siebie bo ospa ten sam wirus co opryszczka i półpasiec.
Ja niestety miałam wszystko, w tym ospe razy dwa.

No ospa, już potwierdzone przez lekarza. Zakaz wychodzenia. Do tej pory byłam pewna, że to przechodzilam jako dziecko, ale teraz mam już taki stres, że nie wiem. Chyba zbadam przeciwciala:/

To uważaj na siebie bo ospa ten sam wirus co opryszczka i półpasiec.
Ja niestety miałam wszystko, w tym ospe razy dwa.
Nie dokładnie ten sam. Ospa i półpasiec to ten sam wirus. Opryszczka to ich kuzyn :-) Ale tak samo opryszczka intymna jest kuzynem wargowej, a nie można złapać intymnej od wargowej i odwrotnie.

No ospa, już potwierdzone przez lekarza. Zakaz wychodzenia. Do tej pory byłam pewna, że to przechodzilam jako dziecko, ale teraz mam już taki stres, że nie wiem. Chyba zbadam przeciwciala:/
O rety. No to zdrówka życzę i oby przechodził bardzo łagodnie.
Ja miałam na pewno jeszcze jako dziecko. Syn zachorował jak miał 5 lat w długi weekend majowy. [emoji4] Też spędziliśmy trochę czasu w domu.
No ale pewnie gdybym nie miała pewności co do przechowywania to bym zrobiła sobie te badania.

reklama
O rety. No to zdrówka życzę i oby przechodził bardzo łagodnie.
Ja miałam na pewno. Syn zachorował jak miał lat w długi weekend majowy. [emoji4] Też spędziliśmy trochę czasu w domu.
No ale pewnie gdybym nie miała pewności co do przechowywania to bym zrobiła sobie te badania.
Moja mama mówi, że chorowalam, razem z bratem. Na pewno pamiętam właśnie brata wysmarowanego czymś, bo miał krostki i wtedy chyba ja też chorowalam. Po kilku latach urodził się kolejny brat i też pamiętam jak chorował. A mój mąż miał półpaśca, kiedy synek miał 4 m-ce.
Na razie Jasiek ma niedużo kropek i żadnych innych objawów, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.

Do góry