reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hmm ja tego na brzuchu nie widze przykladam reke i nie czuje, ale nie jestem szczupla wiec moze tluszcz w tym przeszkadza ;p
Czuje to w zupelnie innym miejscu niz jest dziecko (3 dni temu na polowkowych bylo wysoko a ja to czuje w dolnej czesci brzucha....to ma rozna szybkosc i czestotliwosc ;p ciezko mi to.opisac ale nie sa to jakies kopniaki czy cos w tym stylu bardziej wibracje , drgawki,
Hmm nie wiem jaki to iczucie jak dzidzia ma czkawke wiec nie wiem czy to to ;p ale oatstnio tak pol nocy mi sie robilo. Nawet kupilam magnez bo myslalam ze to niedobor(dzis sobie poszlam zbadac poziom magnezu ale wyniki beda w poniedzialek, ja bede wtedy na urlopie) ale niedobor magnezu dawalby skircze w kilku miejscach a ja tylko okolice brzucha, w prawo lewo w gore w dol ale wszyatko od brzucha ;p

To może akurat teraz jest nisko ? I ma czkawkę na to to wyglada przynajmniej ;D
Mój dziec jest ciagle w innym miejscu bo sobie pływa raz kopie nisko raz przy pępku po prawej stronie po kilku godzinach po lewej.

To może akurat teraz jest nisko ? I ma czkawkę na to to wyglada przynajmniej ;D
Mój dziec jest ciagle w innym miejscu bo sobie pływa raz kopie nisko raz przy pępku po prawej stronie po kilku godzinach po lewej.
A mozliwe ze ma czkawke tylko jak leze ?;p i to np kilka razy dziennie dluzsza chwile ?

Moze glupie pytanie ale czy mu to nie szkodzi ?:( i czy cos robie zle , ze ma czkawke czsto ?

A mozliwe ze ma czkawke tylko jak leze ?;p i to np kilka razy dziennie dluzsza chwile ?

Moze glupie pytanie ale czy mu to nie szkodzi ?:( i czy cos robie zle , ze ma czkawke czsto ?

Czkawka powstaje od tego ze dzidzia nałyka się wód płodowych (tak ćwiczy sobie połykanie), ja ruchy np czuje tylko jak siedzę i leżę jak stoję to bardzo sporadycznie (moja jest bardzo drobna- może dlatego) wiec możliwe ze tylko wtedy czujesz ;)

Pozdrawiam z gór, do tej pory długi weekend bardzo udany :)
DSC_0153-1035x1380.JPG

Załączniki

• DSC_0153-1035x1380.JPG
    DSC_0153-1035x1380.JPG
    217,7 KB · Wyświetleń: 426

Spokojnie, nic złego nie robisz, to nawet dobrze ze ma czkawke bo to oznacza że dużo polyka więc ma drozny układ pokarmowy :) a jak już w brzuchu się przyzwyczai do czkawek nie będzie płakać już poza brzuchem gdy będzie miał. Czkawka jest nierozlaczna częścią ciazy :)

Zdrówka życzę chorujacym mamusiom i chorujacym dzieciaczkom:)
U nas prawie cały dom chory, mała od wtorku na antybiotyku, bo ma zapalenie zatok i poszło jej na oczy i ma zapalenie spojówek :no2: ale już jest lepiej :)
Ja od środy też antybiotyk bo katar ropny z krwią mi szedł i ból gardła straszny:no2: ale też już lepiej sie czuje:)
A teraz syn właśnie pojechał z mężem do lekarza bo gorączka ponad 39 i ból gardła pewnie też będzie miał antybiotyk :no2:
Więc wielka apteka u nas w domu, zwariować można :(
No to niewesoło... A jaki antybiotyk dostałaś?

Spokojnie, nic złego nie robisz, to nawet dobrze ze ma czkawke bo to oznacza że dużo polyka więc ma drozny układ pokarmowy :) a jak już w brzuchu się przyzwyczai do czkawek nie będzie płakać już poza brzuchem gdy będzie miał. Czkawka jest nierozlaczna częścią ciazy :)
Ok wiec mam nadzieje, ze to czkawka i sie nie stresuje ;)

reklama
Czkawka podobno jest bardzo dobrym cwiczeniem płuc, to nic złego:)
No to dobrze. Ja przez te upaly czuje sie fatalnie i wszystko mnie drazni. Obawialam sie , ze cos zlego sie dzieje. Wczesniej jak wpisywalam jakies drgawki brzucha w google to dziwne tematy wyskakiwaly, a tu prosze od razu diagnoza czkawka i w sumie jak tak sobie o niej czytam to faktycznie moze to byc to, a czuc moge na dole, bo dziecko.odwrocone jest glowka w dol ;)

Do góry