reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja mam i jakoś nie wygodnie nam było używać - wystarczal taki zwykły wkład dla noworodków do fotelika. Wiosna trochę uzwalismy - teraz jest na to wg mnie za gorąco :) jak synek był mniejszy to często używałam tej podusi do karmienia - zarówno przy przystawieniu do piersi jak nie było rogala w pobliżu, i też do butelki gdy leżał na łóżku (by główka podczas jedzenia była wyżej )

Motylki nie nadają się do fotelików.Wrec odwrotnie, źle ułożona główka jest w dużo większym niebezpieczeństwie i jest gorzej chroniona podczas wypadku.
To wiem na pewno, bo było poruszane kilka razy na forum RWFow

reklama
Hej Dziewczyny.
Ja z pytaniem.
Właśnie chciałam się zarejestrować na te trzecie badania prenatalne co są w końcówce ciąży.
Prawdą jest to że państwo nie refunduje tych trzecich kobietom 35+? [emoji50]
Zaskoczona jestem. Cały czas tu na wątku się przewiało że badania są 3 i są refundowane...
Czy to tylko w mojej przychodni tak jest że nie mają np. dofinansowania?

Hej Dziewczyny.
Ja z pytaniem.
Właśnie chciałam się zarejestrować na te trzecie badania prenatalne co są w końcówce ciąży.
Zaskoczona jestem. Cały czas tu na wątku się przewiało że badania są 3 i są refundowane...

Refundowane są tylko pierwsze dwa badania.Trzecie we własnym zakresie, bez względu na wiek, obciążenia i stan zdrowia.

Hej Dziewczyny.
Ja z pytaniem.

Chyba to jest prawda. Ja szlam na prenatalne z NFZ ze skierowaniem i miałam dwa darmowe za te 3 muszę zapłacić bodajże 220 zł

Ja już po badaniach polowkowych. Będziemy mieli chłopca. Waga w 20t1d 300g. Cieszę się jak wariatka bo tak się bałam przez tą moją cukrzycę ciążowa. Termin porodu bez zmian na 14.10.

Dwa pierwsze badania są refundowane przez NFZ za trzecie trzeba płacić. Wiem bo akurat te dwa miałam refundowane teraz A za kolejne muszę zapłacić.
20180528164718.jpg

Załączniki

• 20180528164718.jpg
    20180528164718.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 413
Chyba to jest prawda. Ja szlam na prenatalne z NFZ ze skierowaniem i miałam dwa darmowe za te 3 muszę zapłacić bodajże 220 zł
To chyba lepiej już nie iść na NFZ tylko prywatnie do specjalisty z certyfikatem. Różnica 30 zł a bada cię osoba która 2 lata doskonalila się w robieniu usg.

reklama
To chyba lepiej już nie iść na NFZ tylko prywatnie do specjalisty z certyfikatem. Różnica 30 zł a bada cię osoba która 2 lata doskonalila się w robieniu usg.
U nas w Żorach wszyscy lekarze mają ten certyfikat i przyjmują na NFZ jaki i prywatnie. Teraz mam porównanie bo z synem chodziłam prywatnie A teraz na NFZ i niczym ta wizyta prrenatalna się nie różniła.

Do góry