reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja tez sie wystraszyłam i w sumie nadal o tym myślę, czy bedzie wszystko ok ale lekarka mowila ze teraz to nie przeszkadza, ehhh...
Mój syn był owiniety pepowina w trakcie porodu. Oczywiście wiadomo bylo dopiero jak juz widac bylo główkę, ale udało się ją lekarzowi zdjąć i nie doszło do niedotlenienia. Nie wiem, czy dobrze myślę, mam nadzieję, że tak, ale wydaje mi się, że najbardziej niebezpieczne to jest właśnie w trakcie porodu, kiedy dziecko ciągnie ze sobą tę pepowine i sobie ją zaciska:/

Mój syn był owiniety pepowina w trakcie porodu. Oczywiście wiadomo bylo dopiero jak juz widac bylo główkę, ale udało się ją lekarzowi zdjąć i nie doszło do niedotlenienia. Nie wiem, czy dobrze myślę, mam nadzieję, że tak, ale wydaje mi się, że najbardziej niebezpieczne to jest właśnie w trakcie porodu, kiedy dziecko ciągnie ze sobą tę pepowine i sobie ją zaciska:/
No tez mi tak mowil ginekolog :) mimo wszystko pepowina wokol szyji jakos mnie martwi, choc teraz mu nie szkodzi :)

Miałam to w podpisie, żeby co chwilę nie wprowadzać zamieszania, ale chyba przestał działać odkąd się przerzuciłam z przeglądarki na apkę :/
i wyświetla mi się w aplikacji, że niby na tym forum umieszczenie podpisu jest niedozwolone, nie wiem czemu :/
Przestały dzialać stopki jak była naprawa strony i aplikacji po tym jak niechronologicznie wstawialy się posty

Ja Wam powiem o tych kosztach na dziecko. Jak było u mnie. No wiadomo na początek cała wyprawka. Jak się urodziło jadło pierś , ubranka co 3 miesiące około jakieś kupowalam, powiedzmy do 250-300 zł wydawałam na nie. Pampersy około 6 -8 dziennie na poczatek, czyli jakieś 4zl na dzien co daje 120zl miesięcznie ;) dopiero po 6 miesiącu jak przyszło rozszerzenie karmienia to część gotowałam swoje ale nie wszystkie lubił, więc czasem dostawał zupki ze słoiczka. Ale więcej niż 100zl miesiecznie na pewno na nie nie wydawałam ;) także pampersy plus zupki to jakieś 250zl przez kilka miesięcy. Od 10miesiaca robił siusiu po spaniu i kupe na nocnik, więc od tej pory szło nam około 4 pieluch dziennie. Kiedy skończył rok skończyły się zupki ze sklepu i je wszystko to co my.

Więc z tego wszystkiego wynika mi że więcej niż 150zl mięsiecznie w pierwszych 3 miesiącach życia dziecka na pewno nie wydalam. Później przez jakieś pół roku do 300zl miesięcznie. A teraz już bardzo malo- ma 20miesiecy- je wszystko co my, ubranka kupuje jeszcze rzadziej bo już wolniej dziecko rośnie i rozmiar się nie zmienia , pieluch już prawie wcale nie używamy- jedną dziennie - zazwyczaj cały dzień sucha;)

Ja juz po polowkowym.
Mega stresa mialam ale wszystko jest pieknie. Wszystkie przepływy ok, wymiary ok i piekny synek mi rosnie [emoji173][emoji173]
Tylko Mlody owinal sobie pepowine wokol szyji i odwrócił sie (jest teraz nogami na dole). Ale jeszcze jest czas zeby sie odwrocil i odwinal :)
Ilość wod prawidlowa :)
Nozki rączki piekne. I ginka zachwycala sie twarza i glowa bo mowila ze taka ladna jak u dziewczynki [emoji3][emoji173] Zobacz załącznik 860709Zobacz załącznik 860710
Cudo... gratulacje

reklama
Do góry