reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja juz po polowkowym.
Mega stresa mialam ale wszystko jest pieknie. Wszystkie przepływy ok, wymiary ok i piekny synek mi rosnie [emoji173][emoji173]
Tylko Mlody owinal sobie pepowine wokol szyji i odwrócił sie (jest teraz nogami na dole). Ale jeszcze jest czas zeby sie odwrocil i odwinal :)
Ilość wod prawidlowa :)
Nozki rączki piekne. I ginka zachwycala sie twarza i glowa bo mowila ze taka ladna jak u dziewczynki [emoji3][emoji173] Zobacz załącznik 860709Zobacz załącznik 860710
Super, gratulacje :) Twój Synek ma właściwie ta samą wagę co mój 20 g różnicy :) a na kiedy masz termin?

Hej , ja dziś w formie prezentu na dzień mamy dowiedziałam się ze 31 wyjeżdżamy na wakacje..... dziś latałam kupić jakiś strój kąpielowy bo wszystkie które mam są za małe w biuście:szok: , po przymiarce pierwszego łzy napłynęły do oczu ... ale moje chłopaki się spisały i na zmianę przynosili mi kolejne do przymiarki.... na szczęście jakoś się udało i wróciłam do domu z dwoma:-p, jestem teraz tak padnięta jakbym maraton przebiegła ....

500zl ? Ja nie wiem ile w tym prawdy, sle każda znajoma mama mówiła mi, ze dziecko to raczej niewielki wydatek
Wiadomo ubranko trzeba kupic, pieluchy tez. Ale czy faktycznie aż tyle ? Tzn ja nie mam dzieci i nie wiem czy to.malo czy dużo, zdecydowałam sie na dziecko nie patrząc ile kosztuje, ale te 500 to trochę zawyzone mi sie wydaje, ale pewnie wyjdzie w praktyce ;p
Zależy dla kogo, dla jednego mało, dla drugiego dużo. Tak jak napisałam tyle wynosi u nas Ale moj syn jest już na Mleku modyfikowanym które za 800 gram kosztuje 30 zł a wystarcza na ok 4 dni.

Hej , ja dziś w formie prezentu na dzień mamy dowiedziałam się ze 31 wyjeżdżamy na wakacje..... dziś latałam kupić jakiś strój kąpielowy bo wszystkie które mam są za małe w biuście:szok: , po przymiarce pierwszego łzy napłynęły do oczu ... ale moje chłopaki się spisały i na zmianę przynosili mi kolejne do przymiarki.... na szczęście jakoś się udało i wróciłam do domu z dwoma:-p, jestem teraz tak padnięta jakbym maraton przebiegła ....
Ale miło :) A ja się z rana z życzeń, czekolady i kwiatów prawie popłakałm...
hmm na wakacje może nie,
ale dzień tylko dla mnie by mi się przydał i bon do fryzjera i kosmetyczki :) :) :) :)

Zależy dla kogo, dla jednego mało, dla drugiego dużo. Tak jak napisałam tyle wynosi u nas Ale moj syn jest już na Mleku modyfikowanym które za 800 gram kosztuje 30 zł a wystarcza na ok 4 dni.
Rozumiem , pewnie to jest największy koszt. Też ciężko mi stwierdzić czy to dużo czy mało zobaczymy , wydam tyle ile trzeba będzie.

Osoby , które mówiły, ze dziecko niewiele kosztuje to głównie osoby, które mają tez pomoc rodziny np dziadek kupuje pampersy ciągle dostają jakies ubranka itp wiec to tez wpływa na koszty

Pierwsze auto to był vw golf3 z 94roku... I dla mnie 900zl to tez bylo ok. Ale wg cennika w urzędzie skarbowym wartość była ok 4tys... No cóż;p
U nas też chcieli wartość rynkowa samochodu (cztytaj 28 tys) a my kupiliśmy za 5,5 tys bo anglika. Mąż się odwołał, porobił screeny z aukcji na stronach angielskich, na polskich z kierownicą po prawej stronie i nam zrobili podatek od kwoty samochodu :) )

reklama
Do góry