reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mój tez nie cierpiał mówił na nie szczury i twierdził ze nie będzie z takim małym szczurem na dwór wychodził a teraz świata nie widzi poza nim ;P

Ja też się nie widzę.Dla mnie pies to obrońca, a nie wyciorek :).
Moja przyjaciółka ma 3 takie "szuropsy" (jak je nazywa) hawańczyki czy coś takiego.I są słodkie, ale zupełnie nie wyobrażam sobie ich jako naszych towarzyszy.
Dla mnie doberman, owczarek to moje rasy (kundle w typie rasy także). Kiedys.mielismy parę rottweilerów, ale to też nie była rasa z którą się czulam.
Dlatego kiedyś będzie owczarek, pewnie adoptowany z jakiejś fundacji.
Na razie zadowolimy się myszkami lub szczurkami

reklama
Witam ,

Część z nas jest już po USG polowkowym , umawialyscie się już na USG w 3 trymestrze między 28-32 TC ?

Ja tak... ale znowu mi ustalili za wczesnie moim zdaniem , 28+6 z om i 29+6 z USG , boooo ledwo jakiś termin mi znaleźli bo to okres wakacji akurat i jedni lekarze na urlopie drudzy wracają i zamieszanie z terminami , a nie chce iść gdzie indziej bo mam dobrego lekarza i dobry sprzęt tam u nich ...

Witam ,

Część z nas jest już po USG polowkowym , umawialyscie się już na USG w 3 trymestrze między 28-32 TC ?

Ja tak... ale znowu mi ustalili za wczesnie moim zdaniem , 28+6 z om i 29+6 z USG , boooo ledwo jakiś termin mi znaleźli bo to okres wakacji akurat i jedni lekarze na urlopie drudzy wracają i zamieszanie z terminami , a nie chce iść gdzie indziej bo mam dobrego lekarza i dobry sprzęt tam u nich ...
Dzięki, że napisałaś na ten temat, bo nie pomyślałam o tym, a mam już umówione wizyty, może dzisiaj coś przepiszę, którąś, bo teraz jest tak, że idę 27+3 i 31+3.

Dzięki, że napisałaś na ten temat, bo nie pomyślałam o tym, a mam już umówione wizyty, może dzisiaj coś przepiszę, którąś, bo teraz jest tak, że idę 27+3 i 31+3.

Hmmm ta pierwsza za wcześnie chyba na USG w 3 trymestrze ale ta 31+3 to dobry termin bobasek będzie duży fajny do mierzenia ? Tak mi się wydaje ... Ja też myślę czy coś nie zmienić , wolę jak synek będzie większy a nie jak teraz taka malizna na polowkowych też byłam tak ok 1-1,5 tygodnia za wcześnie wg mnie bo miałam w 19+4 z USG a z om mam tydzień różnicy...

Witam ,

Ja jeszcze się nie zapisywalam, nie mam jeszcze skierowania od swojej gin. Ale lekarz od usg uświadomil mnie ostatnio, ze w medicoverze moge sobie jedno dodatkowe usg zrobic na zyczenie, więc sie za jakis miesiac przejde, a na to w 3. trym umowie się jakos na 32 tydzień dopiero.

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....

Ja jeszcze się nie zapisywalam, nie mam jeszcze skierowania od swojej gin. Ale lekarz od usg uświadomil mnie ostatnio, ze w medicoverze moge sobie jedno dodatkowe usg zrobic na zyczenie, więc sie za jakis miesiac przejde, a na to w 3. trym umowie się jakos na 32 tydzień dopiero.

Też wolisz jak bobasek jest większy do badania pewnie jak ja :rolleyes:

Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...

Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...

reklama
A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ja cholesterol badalam tuż przed ciążą i było ok, w ciąży i tej i tamtej nie miałam tego badania zlecanego, więc nie wiem jak to u mnie teraz wygląda.

Do góry