reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...

Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...

Ooo ciekawe jak to teraz robią czy faktycznie bez zdjęcia ...no okaże się za kilka tygodni

Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...

Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...

Dziękuję za troskę .
Dziś jak nowo narodzona haha :-D ale wczoraj większość dnia regenerowalam się i wiekszosc dnia leżałam po środowym pobolewaniu i moim przecięciu w byciu na nogach i łazeniu ... dziś planuje spacer i pobede na balkonie dotlenienie się :cool2:
No to super:)

Ostatnia edycja:
Ah te arbuzy[emoji23][emoji23][emoji23]
FB_IMG_15272374807038071.jpg

Załączniki

• FB_IMG_15272374807038071.jpg
    FB_IMG_15272374807038071.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 476
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ja miałam kiedyś strasznie wysoki cholesterol całkowity, mimo że byłam chuda i nie znoszę tłustych rzeczy. Od razu kazali mi przejść na bardzo restrykcyjną dietę. A jak zrobiłam sobie badanie z rozbiciem na dobry i zły cholesterol okazało się, że mam zły cholesterol jak najbardziej w normie, ale miałam przy tym ekstramalnie wysoki dobry cholesterol...

Ale badania, o których pisze Kocurek na pewno warto zrobić, to nie jest duży wydatek, a stresu będzie mniej.

reklama
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.

Chyba tak zrobię właśnie i te próby wątrobowe sprawdzę o co kaman... Ehh

Do góry