Ka30sia
Fanka BB :)
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, ze im te narządy wieksze, tym lepiej widaćTeż wolisz jak bobasek jest większy do badania pewnie jak ja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, ze im te narządy wieksze, tym lepiej widaćTeż wolisz jak bobasek jest większy do badania pewnie jak ja
@Mama2018 a jak tam samopoczucie?
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...
Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...
Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...
No to superDziękuję za troskę .
Dziś jak nowo narodzona haha ale wczoraj większość dnia regenerowalam się i wiekszosc dnia leżałam po środowym pobolewaniu i moim przecięciu w byciu na nogach i łazeniu ... dziś planuje spacer i pobede na balkonie dotlenienie się
A pytanie z innej beczki
Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?
Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ja miałam kiedyś strasznie wysoki cholesterol całkowity, mimo że byłam chuda i nie znoszę tłustych rzeczy. Od razu kazali mi przejść na bardzo restrykcyjną dietę. A jak zrobiłam sobie badanie z rozbiciem na dobry i zły cholesterol okazało się, że mam zły cholesterol jak najbardziej w normie, ale miałam przy tym ekstramalnie wysoki dobry cholesterol...A pytanie z innej beczki
Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?
Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ha haha :-) pamiętam jak mi brat powiedział, kiedy zjadlam pestki, że teraz urośnie mi w brzuchu arbuz. O jak ja sie wystraszylam, mialam z 6 latAh te arbuzy[emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 860251
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.