reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...

Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...

Ooo ciekawe jak to teraz robią czy faktycznie bez zdjęcia ...no okaże się za kilka tygodni

Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...

Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...

Dziękuję za troskę .
Dziś jak nowo narodzona haha :-D ale wczoraj większość dnia regenerowalam się i wiekszosc dnia leżałam po środowym pobolewaniu i moim przecięciu w byciu na nogach i łazeniu ... dziś planuje spacer i pobede na balkonie dotlenienie się :cool2:
No to super:)

Ostatnia edycja:
Ah te arbuzy[emoji23][emoji23][emoji23]
FB_IMG_15272374807038071.jpg

Załączniki

• FB_IMG_15272374807038071.jpg
    FB_IMG_15272374807038071.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 471
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....

A pytanie z innej beczki

Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?

Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ja miałam kiedyś strasznie wysoki cholesterol całkowity, mimo że byłam chuda i nie znoszę tłustych rzeczy. Od razu kazali mi przejść na bardzo restrykcyjną dietę. A jak zrobiłam sobie badanie z rozbiciem na dobry i zły cholesterol okazało się, że mam zły cholesterol jak najbardziej w normie, ale miałam przy tym ekstramalnie wysoki dobry cholesterol...

Ale badania, o których pisze Kocurek na pewno warto zrobić, to nie jest duży wydatek, a stresu będzie mniej.

reklama
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.

Chyba tak zrobię właśnie i te próby wątrobowe sprawdzę o co kaman... Ehh

Do góry