reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tam na stronie bebetto producenta jest porównanie wózków ich z kg i cm ... Chyba Vulcano jest najlzejszy z holandem i Luca... Aż to sprawdzę sobie :cool2:

Ale Luca faktycznie ma więcej kolorów też chce ciemny stelaż ewentualnie grafitowy :rolleyes:
Tak tak, vulcano najlzejszy, nie wiem jak dalej ale wiem ze luca lzejszy od holland ale nawet nie o to chodzi, kolorystykę ma lepsza [emoji3][emoji23]

reklama
Mewa416. Zgodnie z ustawą zasiłkową, ustawodawca nie wskazuje terminu, narzuca na pracodawcę niezwłoczne dostarczenie dokumentów do ZUS.
Masz dwa wyjścia, napisać pismo do zus o prawo do bezpośredniego dostarczenia z uwagi na częsta zwłokę że strony pracodawcy albo korzystać z elektronicznych zwolnień i czekać na zus Z3

Dziękuję za odpowiedź. Wybiorę się jutro do mojego pracodawcy. Może uda si go trochę zmobilizować do szybszego przekazania dokumentów. Jeżeli nie to chyba faktycznie pomyślę o tym piśmie. Nie rozumiem co im szkodzi wysłać to zaraz po otrzymaniu...

Upsssss ja w żadnym wózku tym czy innym nie liczyłam do wagi spacerowki czy glebokiego - wagi kół... Serio..
Bo to jest trick producentów/sprzedawców, żeby zatuszować ciężar wózka. Cieszę się, że Cię oświeciłam ;) Nie zależy mi na tym, żebyś koniecznie skreślała ten wózek, tylko abyś nie fiksowała się na info o długości gondoli i ciężarze, bo różne wózki mają różne plusy i minusy.

Bo to jest trick producentów/sprzedawców, żeby zatuszować ciężar wózka. Cieszę się, że Cię oświeciłam ;) Nie zależy mi na tym, żebyś koniecznie skreślała ten wózek, tylko abyś nie fiksowała się na info o długości gondoli i ciężarze, bo różne wózki mają różne plusy i minusy.
Dokładnie,poza tym może byc wózek z duża ale ultra lekką gondolą. Ja gdybym miała targać wózek na x pietro to chyba bym przemyślała wciąganie go w ogóle na góre :/

Odnośnie samochódow, powiem Wam, że moje stare audi - bardzo stare, dokładnie 28 letnie, to był mój najlepszy zakup w życiu. Kupiłam go za 1200 zł, dołożyłam 300 zeby założyć wspomaganie i odpukać - wóz pancerny. Nie ma się w nim co zepsuć. Jedyne co wymienilam to wycieraczki, a na przeglądzie Pan nie mógł wyjść z podziwu, że to to ani pół rdzy w tym wieku nie ma.
Moja pierwsze auto, gdzie wszyscy mówili mi, głupia kup sobie coś małego, a ja się uparlam i się cieszę jak dziecko :D jeszcze teraz dzięki karcie członkowskiej w PZM mam dodatkowe zniżki i OC na rok wyszło mi na 317 zł, gdzie mam prawo jazdy od listopada i powinnam płacić gruba kasę... [emoji14]

reklama
Do góry