reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Cześ Dziewczyny! Chciałam się przywitać i dołączyć do grona październikowych mam :)

Mam na imię Kasia, mam 30 lat i jestem z Krakowa.
Spodziewam się dziewczynki, termin porodu z OM to 27.10, z ostatniego usg wychodziło na 2.11-ale najpewniej będzie to jednak koniec października gdyż będzie to cesarskie cięcie.
To będzie moja druga pociecha-w domku mam już małą rozrabiakę Karolinkę z września 2016.

Jak tylko znajdę wolną chwilkę to postatam się nadrobić wątki-a jest tego trochę ;) Może do końca tygodnia się uda :D
Witaj :) u mnie w domu już biega Wiktor też z września 2016 :)

reklama
Kurcze jakoś strasznie się tym nie interesowałam bo ja alergikiem nie jestem, zależało nam na włosie a nie sierści ze względów sprzątania. Ale faktem jest że moja przyjaciółka jest silnym alergikiem a nasz Snow jej nie uczula (może przypadek, jak mówię-nie znam sie na tym :D)
Snow? Czyżby inspirowany "Grą o tron"? :)
Widzę nawet podobieństwo :)

A ja mam pytanie z innej beczki. Ma któraś z Was pieska który do momentu pojawienia się dziecka byl jedynym oczkiem w głowie? Ja mam taką sytuację, nie mówię że mój pies jest jakoś strasznie rozpieszczony, ale bardzo dużo czasu i serca mu poświęcamy. Jesli któraś miała taką sytuację- jak przygotowalyscie pupila na pojawienie się malucha?
Szwagierka ma owczarka, 3 dni przed porodem nie odchodził od jej nogi :) któregoś dnia Maksiu swoją zabawkę zniósł do nosidełka:) po porodzie szwagier zabrał mu pieluszkę by się nawąchał. I jest lepszy od niani elektrycznej :p mały tylko się w łóżeczku przekręc a ten już ma uszy nastawione :p

Szwagierka ma owczarka, 3 dni przed porodem nie odchodził od jej nogi :) któregoś dnia Maksiu swoją zabawkę zniósł do nosidełka:) po porodzie szwagier zabrał mu pieluszkę by się nawąchał. I jest lepszy od niani elektrycznej [emoji14] mały tylko się w łóżeczku przekręc a ten już ma uszy nastawione :p
O tak ja jestem zdania, że dzieciaki powinny być wychowywane ze zwierzętami....chociaż jak sobie przypomnę poranki kiedy pies chce na dwór, w domu sama z niemowlakiem...a na dworze dodatkowo deszcz, mróz lub śnieg to już tak fajnie nie jest :(

Szwagierka ma owczarka, 3 dni przed porodem nie odchodził od jej nogi :) któregoś dnia Maksiu swoją zabawkę zniósł do nosidełka:) po porodzie szwagier zabrał mu pieluszkę by się nawąchał. I jest lepszy od niani elektrycznej [emoji14] mały tylko się w łóżeczku przekręc a ten już ma uszy nastawione :p
Każdy pies jest cudowny ale owczarki kocham nad życie. Jak jadę autem rok już z 5 razy bym wjechała w D... bo się zapatrze na nie. Kiedyś jak będę mieć dom to tylko i wyłącznie z owczarkiem niemieckim mój mąż też ma do nich słabość [emoji7]

Nasz Czesław akurat wychowany od malenkosci z psami, trochę zatracil kocią naturę na rzecz psiej [emoji14] często mam problem z rana doprosic się o umywalkę w łazience, bo do czasu aż go nie zaleję ciepłą wodą i sobie tam nie posiedzi z 15 minut to jest problem z opuszczeniem jej... [emoji23] Ale u mnie wszystkie zwierzaki maja trochę zryty beret więc już mnie to nie dziwi... [emoji23]
Haha :D to u nas odwrotnie, pies był wychowywany od małego z kotami i chyba myśli, że jest kotem ;) np. wskakuje z nimi na parapety, żeby się tak wylegiwać...

Każdy pies jest cudowny ale owczarki kocham nad życie. Jak jadę autem rok już z 5 razy bym wjechała w D... bo się zapatrze na nie. Kiedyś jak będę mieć dom to tylko i wyłącznie z owczarkiem niemieckim mój mąż też ma do nich słabość [emoji7]

Owczarki polecam.Mielismy owczarków, mieszańca bernardyna z Kaukazem i owczarka z dobermanem.Wychowywaly się z moim synkiem, tym pierwszym.
Nieraz mały spał z nimi na ogrodzie na materacu czy nawet w budzie .
Teraz bardzo żałuję że nie mam warunków nawet na jednego psa.A niestety blok, troje małych dzieci i owczarek to ciezki temat.
Małych psów nie biorę pod uwagę, bo moj mąż takich niecierpi.

reklama
Owczarki polecam.Mielismy owczarków, mieszańca bernardyna z Kaukazem i owczarka z dobermanem.Wychowywaly się z moim synkiem, tym pierwszym.
Nieraz mały spał z nimi na ogrodzie na materacu czy nawet w budzie .
Teraz bardzo żałuję że nie mam warunków nawet na jednego psa.A niestety blok, troje małych dzieci i owczarek to ciezki temat.
Małych psów nie biorę pod uwagę, bo moj mąż takich niecierpi.

Mój tez nie cierpiał mówił na nie szczury i twierdził ze nie będzie z takim małym szczurem na dwór wychodził a teraz świata nie widzi poza nim ;P

Do góry