reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

1. Jan , Jaś , Janek , Jasiek ( typ męża i dla niego nie ma innego )

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Puki co te 3 się powtarzają... :-D:-D:-D
Filip

reklama
A Wasze chłopaki mają już imiona ? Może coś ktoś rzuci ? Wiem każdy ma inny gust rozumiem i szanuje , ale nie wiedziałam że taki będzie problem u Nas z imieniem ...
Powiem tak, u mnie właściwie zdecydowała córka i luźno rzucony Kazik został ukochanym bratem Kazinkiem w brzuchu :D ja nie byłam przekonana do tego imienia, ale z czasem tak się oswoilam, z już sama tak o nim mówię ;)
Może daj sobie czas, a imię przyjdzie. Z córką jak już pisałam wcześniej, miała być Emilka a zmieniliśmy na Marcelinę niedługo przed porodem bo 'to było to' :) jeszcze jest dużo czasu.

A Wasze chłopaki mają już imiona ? Może coś ktoś rzuci ? Wiem każdy ma inny gust rozumiem i szanuje , ale nie wiedziałam że taki będzie problem u Nas z imieniem ...
Ja mam syna arturka, brata Krystiana, męża Jakuba...
Ale jakby u nas był by chłopak to miał być Adam lub Marcin

Mojego syna imię już znasz;) popularne bardzo, chociaż ani w tym przedszkolu, ani w poprzednim nie było jego imiennika. My mamy ten sam problem z imieniem dla córki. Mnie się podoba Hania albo Emilka, mężowi Weronika i Julia (o zgrozo, w klasach miałam po 4-5 Julek) i chyba będzie kompromis - Natalia.

To ja nie dość, że lubię pić rumianek to i siemię lniane piję :-D
Powodzenia na wizycie :-)

Ja uwielbiam rumianek :-) pije jeden dziennie już od lat. Wcześniej piłam jeszcze mięte ale teraz mam po niej zgage.
Wiem że niektórych zapach rumianku odrzuca, tak jak mnie siemię lniane - uważam je za straszny szłam i nie jestem wstanie wypić. U mnie 4.5 na plusie w 21+5.
Mysle że nie najgorzej. Chociaż pewnie wkrótce zacznę się coraz bardziej powiększać :-)

Dziewczyny, zapisałam się dzisiaj do szkoly rodzenia, jedynej jaką znalazłam na nfz jest nowoutworzona prowadzona przez położną i bardzo blisko mnie. Bardzo się cieszę bo wszędzie w szpitalach lub prywatnie od 400zl w górę. Zajęcia ruszą końcem czerwca. Do tego może uda się podać mi imuglobuline na nfz w 28tc więc zaoszczędzenie 300zl. Niesamowite, że wkoncu nfz za mnie za coś zaplaci :-)

Hmm. 20+4 dziś i dalej cisza ... W sensie nie czuje ruchów synka... Kilka razy tylko było jakieś muśnięcie skrzydełek motylka... Ciekawe kiedy się u mnie zacznie... Tak 2 tygodnie myślę daje Sobie ale potem to już chyba na bank powinnam czuć... :confused::baffled:

#imie dla synka...help

Wasze typy :

1. Jan , Jaś , Janek , Jasiek ( typ męża i dla niego nie ma innego )

2. Wiktor , Wiktorek.

3. Filip , Filipek

Puki co te 3 się powtarzają... :-D:-D:-D
Mam synka Wiktora więc z sentymentu stawiałam na to imię. U mnie sporo Filipkow i Jasiow.

U nas doszło nowe imię dla dziewczynki. Mąż wymyślił Klarę ale mi zawsze podobała się Nadia :)

Ja jestem ciagle głodna ale..... mam jeden problem w tej ciąży .... zjem na raz max dwie kanapki i więcej nie dam rady bo tak mi ciężko na żołądku i przeponie ze nie mogę oddychać.... muszę jeść bardzo malutkie porcje bo inaczej nie dam rady funkcjonować... a co do ruchu to hehe rano wstaje , wiozę syna do szkoły, wracam po 8, jem jakieś śniadanie i od razu mnie muli spowrotem do spania , wiec się kładę, wstaje tak ok 10, poobijam się do 14 , odbieram syna ze szkoły, i znowu mnie muli na spanie , wiec się kładę hahah i tak prawie non stop ... tyle z mojego ruchu:-D:-D:-D

Haha u mnie dzień wygląd bardzo podobnie z tym, że główne zadanie dnia, zrobienie obiadu :-D
I spać się o wiele więcej. Niby kładę się, że przysne na chwile a budzę się po dwóch godzinach. Zabieram się do jedzenia i picia więc zaraz znowu najchętniej poszłabym spać. Spacer z psem. Woda. Książka. Spanie.

Echhh :-D

U nas tez byl ogromny problem z imieniem. Moj zaczal czytac imiona i sobie Aleks wymyśli a to do mnie nie przemawia jakos. Na wszystkie imiona mowil nie i nie ehhh z chlopem no [emoji58]
Narazie stanelo na Oskarze [emoji173]

reklama
Mam synka Wiktora więc z sentymentu stawiałam na to imię. U mnie sporo Filipkow i Jasiow.

U nas doszło nowe imię dla dziewczynki. Mąż wymyślił Klarę ale mi zawsze podobała się Nadia :)
Klara ładnie, nawet o tym imieniu myślałam, ale jakos nie moge strawić Lewandowskiej i niestety tylko z tym nazwiskiem mi się kojarzy;)

Do góry