reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny pytanie ekspres, plizzz pomozcie

Czy rodzinna ma mi wpisac na skierowaniu do specjalisty "pacjentka w ciazy". Nie wiem czy bedzoe chciala "cito". Czy nie musi nic wpisywac, a ja w rejestracji u specjalisty pokazuje karte ciazy i kloce sie o szybki termin?
Wolałabym mieć na skierowaniu i ewentualnie pokazywać kartę dodatkowo gdyby panie w rejestracji miały obiekcje.

reklama
Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?

Ze to już 28tc i żadne poronienie nie grozi. Poród przedwczesny, ale dzieciątko z dnia na dzień jest silniejsze :) proponowałabym dopominać się o zastrzyk na przyspieszenie rozwoju płuc dziecka jeśli faktycznie urodzi wcześniej, bardzo mu to pomoże :)

Konowały nie lekarze -,-

Ja mam krótka szyjkę bo mam ja ucięta chirurgicznie z powodu wykrytych kiedyś komórek przedrakowych. Moja szyjka ma 20 mm.
Każda szyjka poniżej 25 mn kwalifikuje się na pessar albo szew. Jeśli jej nie zaproponował to niech zmieni lekarza ;)

Szew jest możliwy do założenia tylko do któregoś tygodnia ;) 28tc to już zaawansowana ciąża

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?
Możesz jej na pocieszenie poqiedziec, że ja szwu nie miałam, leżeć musiałam, ale jak przyszedł bezpieczny termin i mogłam już wstać i funkcjonować, to urodziłam i tak dopiero po dwóch tygodniach, mimo sprzątania, prania, ogarniania i przytulanek z mężem ;)

U mnie się nie sprawdza ;) ani w owu ani przed ani nie jak... Teraz mam mieć 3cia córkę z idealnie w owu, na tym forum jest temat dot planowania płci dzieci i tam dziewczyny naprawdę robiły WSZYTSKO co teoretycznie mogło się przyczynić do płci - i nadal jest 50 na 50 :D
Ja z moimi leniwymi jajnikami, nigdy plci nie zaplanuje, mam sie cieszyc ze w ogole owulacje mialam. Ciekawe jak bedzie po porodzie

Przepraszam, że znowu męczę, ale chciałam się upewnić, czy masz mnie na liście do wrzucenia na pierwszą stronę, bo jeszcze mnie tam nie ma? :-) Po pojawieniu się na pierwszej stronie dostanę też link do grupy zamkniętej?
Tak, w niedziele wysle do szalonej zaktualizowana liste i ona wrzuci na pierwsza strone :) a co do zamknietego, to nie wiem. Szalonej trzeba zapytac :)

Hej ja wogole was nie ogarniam ostatnio , tyle spraw na głowie , nowe mieszkanie do odbioru na koniec roku wiec latam od projektantki na budowę i spowrotem .... ale czytam was regularnie , gratuluje udanych wizyt i ślicznych dzidziutkow :happy::happy::happy:

reklama
Hej ja wogole was nie ogarniam ostatnio , tyle spraw na głowie , nowe mieszkanie do odbioru na koniec roku wiec latam od projektantki na budowę i spowrotem .... ale czytam was regularnie , gratuluje udanych wizyt i ślicznych dzidziutkow :happy::happy::happy:
Właśnie się zastanawiałam gdzie zniknęłaś ;)

Do góry