reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja mialam 22, 7... to są wartości w IU/I, każdy lab może mieć inne wartości. Ważny jest wynik w MoMach i to on powinien być zbliżony do 1

Noooo włamanie o to mi chodziło myślałam ze szalona podała już w tych momach dlatego taka zszokowana byłam ;)

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?

U mnie się nie sprawdza ;) ani w owu ani przed ani nie jak... Teraz mam mieć 3cia córkę z idealnie w owu, na tym forum jest temat dot planowania płci dzieci i tam dziewczyny naprawdę robiły WSZYTSKO co teoretycznie mogło się przyczynić do płci - i nadal jest 50 na 50 :D

A ja się starałam długo , już w sumie zawsze ok 5 dni ciężkiej pracy z mężem hahaha, bo 3 dni przed i do 2 dni max po owulacji która była monitorowana przez kilka dobrych miesięcy .... więc ja mam loterię odnośnie płci ... Nie chciałam ryzykować tylko z sexem przed owulacja na dziewczynkę bo może plemniki były słabe i nie dozylyby do owulacji.... Czas pokaże

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką?
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?

Ja mam krótka szyjkę bo mam ja ucięta chirurgicznie z powodu wykrytych kiedyś komórek przedrakowych. Moja szyjka ma 20 mm.
Każda szyjka poniżej 25 mn kwalifikuje się na pessar albo szew. Jeśli jej nie zaproponował to niech zmieni lekarza ;)

reklama
Dziewczyny jaki proszek/plyn do prania do ciuszkow dla dzieci??
Ja używałam persil sensitive na obrazku mama z dzieckiem na ręku, nie wiem czy jest on w Polsce bo ja wszystkie kosmetyki w Niemczech kupuje.
ja też jem strasznie dużo arbuzów
emoji23.png
.napewno dobrze nawadniają ale niestety poza tym nie mają chyba już żadnych wartości....noooo oczywiście poza cukrem
emoji14.png
. Cieszę się tym że idzie lato, bo przez to ile zjadam śliwek, arbuzów i pomidorów byłabym bankrutem a tak coraz tańsze będą
emoji13.png
Gdzie wy znajdujecie te arbuzy? Ja zakupy tylko w lidlu robię, rzadko kiedy biedronce i nie widziałam jeszcze ani jednego arbuza :( za to nie wychodzę że sklepu bez ananasa :)

Dzisiaj wieczorem wizyta. Już nie mogę się doczekać :)

Do góry