reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja mialam 22, 7... to są wartości w IU/I, każdy lab może mieć inne wartości. Ważny jest wynik w MoMach i to on powinien być zbliżony do 1

Noooo włamanie o to mi chodziło myślałam ze szalona podała już w tych momach dlatego taka zszokowana byłam ;)

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?

U mnie się nie sprawdza ;) ani w owu ani przed ani nie jak... Teraz mam mieć 3cia córkę z idealnie w owu, na tym forum jest temat dot planowania płci dzieci i tam dziewczyny naprawdę robiły WSZYTSKO co teoretycznie mogło się przyczynić do płci - i nadal jest 50 na 50 :D

A ja się starałam długo , już w sumie zawsze ok 5 dni ciężkiej pracy z mężem hahaha, bo 3 dni przed i do 2 dni max po owulacji która była monitorowana przez kilka dobrych miesięcy .... więc ja mam loterię odnośnie płci ... Nie chciałam ryzykować tylko z sexem przed owulacja na dziewczynkę bo może plemniki były słabe i nie dozylyby do owulacji.... Czas pokaże

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką?
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?

Ja mam krótka szyjkę bo mam ja ucięta chirurgicznie z powodu wykrytych kiedyś komórek przedrakowych. Moja szyjka ma 20 mm.
Każda szyjka poniżej 25 mn kwalifikuje się na pessar albo szew. Jeśli jej nie zaproponował to niech zmieni lekarza ;)

reklama
Dziewczyny jaki proszek/plyn do prania do ciuszkow dla dzieci??
Ja używałam persil sensitive na obrazku mama z dzieckiem na ręku, nie wiem czy jest on w Polsce bo ja wszystkie kosmetyki w Niemczech kupuje.
ja też jem strasznie dużo arbuzów
emoji23.png
.napewno dobrze nawadniają ale niestety poza tym nie mają chyba już żadnych wartości....noooo oczywiście poza cukrem
emoji14.png
. Cieszę się tym że idzie lato, bo przez to ile zjadam śliwek, arbuzów i pomidorów byłabym bankrutem a tak coraz tańsze będą
emoji13.png
Gdzie wy znajdujecie te arbuzy? Ja zakupy tylko w lidlu robię, rzadko kiedy biedronce i nie widziałam jeszcze ani jednego arbuza :( za to nie wychodzę że sklepu bez ananasa :)

Dzisiaj wieczorem wizyta. Już nie mogę się doczekać :)

Do góry