reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?
Miałam to samo. Leżenie bez szwa i straszenie przedwczesnym porodem. U mnie zaczęło się w 26tc.
Nie wiem od czego to zależy...

reklama
Miałam to samo. Leżenie bez szwa i straszenie przedwczesnym porodem. U mnie zaczęło się w 26tc.
Nie wiem od czego to zależy...

Okropne ;/

Ja się cieszę ze mam ten szew będę miała taki komfort psychiczny nie będę się martwić jak np za dużo pochodzę ze a nóż mogło się coś stać i szyjka mogła się skrócić (bo tego się ponoć nie czuje)

A tez nie będę musiała leżeć plackiem. Zawsze to jakieś zabezpieczenie. Zabieg inwazyjny nie jest wiec czemu by nie zakładać, nie tylko pomaga fizycznie ale i daje spokoj psychiczny ;)

Która z was miała/ma problemy z krótką szyjką? @monami @NaturalnaMama
Mam przyjaciółkę w 28tc. Wczoraj gin nastraszył ją że skróciła jej się szyjka (nie wiem do ilu) i zamiast pocieszyć że można szew założyć, że jest duża szansa, że donosi ciążę to on ją poronieniem nastraszył-sic!
O szwie nie wspomniał! Szpitalem straszył, kazał leżeć...a I tak leży od początku bo miała krwiaki, łożysko jakoś kiepsko umiejscowione (blisko szyjki czy jakoś tak) no I to ciąża z inseminacji więc od początku dmuchają I chuchają na dzidziolka.

Jak ją pocieszyć?
A w 28 tygodniu jeszcze szew zakładają? Znajomej lekarz ( jakieś 5 lat temu więc może coś się zmieniło) powiedział,że w tak zaawansowanej ciąży już się tego nie robi.

@Margonelka pisalas do szalonej, ze nie masz dopisanej plci dzieciatka. Juz tlumacze :) Ja mam liste na lapku i na bierzaco staram sie wychwytywac informacje i dopisuje, ale wysylac szalonej bede w kazda niedziele, bo w tygodniu zarowno nowe mamy przychodza jak i wciaz pojawiaja sie nowe info nt plci dzieciatek :)
Wiem, ze u Ciebie bedzie chlopczyk, mam zakodowane :)
A jeszcze jedno, na liscie nie mam wpisanego z ktorego roku jest Twoj synek. Nie podawalas czy mi to umknelo? ;)
Przepraszam, że znowu męczę, ale chciałam się upewnić, czy masz mnie na liście do wrzucenia na pierwszą stronę, bo jeszcze mnie tam nie ma? :-) Po pojawieniu się na pierwszej stronie dostanę też link do grupy zamkniętej?

A ja się starałam długo , już w sumie zawsze ok 5 dni ciężkiej pracy z mężem hahaha, bo 3 dni przed i do 2 dni max po owulacji która była monitorowana przez kilka dobrych miesięcy .... więc ja mam loterię odnośnie płci ... Nie chciałam ryzykować tylko z sexem przed owulacja na dziewczynkę bo może plemniki były słabe i nie dozylyby do owulacji.... Czas pokaże

U mnie było to samo tez 5 czy nawet 6 dni pracowaliśmy ciężko i w 2 cyklu się udało ;) ponoć ma być dziewczynka

A w 28 tygodniu jeszcze szew zakładają? Znajomej lekarz ( jakieś 5 lat temu więc może coś się zmieniło) powiedział,że w tak zaawansowanej ciąży już się tego nie robi.
A nie wiem właśnie :/ A jeśli nie szew to kurcze co robią żeby wspomóc tę szyjkę? :(
Szpital do rozwiązania?

Dziewczyny pytanie ekspres, plizzz pomozcie

Czy rodzinna ma mi wpisac na skierowaniu do specjalisty "pacjentka w ciazy". Nie wiem czy bedzoe chciala "cito". Czy nie musi nic wpisywac, a ja w rejestracji u specjalisty pokazuje karte ciazy i kloce sie o szybki termin?

A nie wiem właśnie :/ A jeśli nie szew to kurcze co robią żeby wspomóc tę szyjkę? :(
Szpital do rozwiązania?
Znajoma miała jeszcze cukrzycę i jakieś inne problemy więc leżała w szpitalu. Urodziła w 35 tygodniu. Z tym,że wiecie jak to jest, co lekarz to opinia. Może warto się skonsultować z innym

reklama
Dziewczyny pytanie ekspres, plizzz pomozcie

Czy rodzinna ma mi wpisac na skierowaniu do specjalisty "pacjentka w ciazy". Nie wiem czy bedzoe chciala "cito". Czy nie musi nic wpisywac, a ja w rejestracji u specjalisty pokazuje karte ciazy i kloce sie o szybki termin?
Niech wpisze, że ciąża i cito. Dla ciebie prościej

Do góry