Mama po.raz trzeci
Fanka BB :)
A my 11 lat po slubie i 15 razemMy 11 lat razem..i tez 6 po ślubie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A my 11 lat po slubie i 15 razemMy 11 lat razem..i tez 6 po ślubie
Wolałabym mieć zdolności kulinarne...więcej pożytku i zdrowiej [emoji23][emoji23][emoji23] Ale bardzo dziękuję [emoji8]Ojej sama robiłaś ? Pięknie ! Ja to w ogóle nie mam zdolności manualnych, ewentualnie kulinarne
To jak u nas tylko z chlopakami@okruszek.emi
Śliczne kartki!
Co do płci dziewczyny.Na na 100% płeć wersji 2.0 poznałam dopiero w 35 tc.I choć ciąża przebiegała zupełnie inaczej niż pierwszą (a trzecia jest jeszcze inna) to czulam że będzie syn, choć różni lekarze mówili różnie.
Płeć potomstwa determinuje materiał genetyczny tatusia. są tatusiowie, którzy robią dzieci jednopłciowe, np te plemniki są u nich zdecydowanie bardziej żywotne, jest ich więcej czy są szybsze.
Sadze, że u nas będzie 3 chłopiec.W rodzinie mojego męża nie było żadnej dziewczynki od 3 pokoleń na pewno i od 4 najprawdopobniej.
Najważniejsze jednak aby dziecko bylo zdrowe.Teraz, gdy mam dużo większa świadomość jak wiele rzeczy moze pójść nie tak dużo bardziej się tego boje...
Na szczęście mój mąż to okaz zdrowia, badany co kilka miesięcy więc tym się pocieszam, że chociaż połowa genów jest "mocna"
PODOBNO jak główka okragla to dziewczynka , ale tylko podobnoDziewczyny ....
Wczoraj miałam przed 22 badanie wizytę ginekologa , pierwszy i ostatni raz tak późno .Byłam przed ostatnia , dr też przesądza powien odpocząc a nie tak długo przyjmowac , aleeeeeeeeee to prywatny gabinet więc zarabia kasę . Jego decyzja....
Nie pisałam w nocy bo byłam wykonczona i poszłam spać .
Wiec tak , babasek zdrowy , początek super się wiercił po czym nagle odwrócił się pleckami i koniec .... Nie pokazał co ma między nóżkami...dalej nie znam płci a 18+6 wczoraj było . Dobrze że mam 15 go maja połówkowe i badanie jest u jego kolegi ginekolog z certyfikatem który ma sprzęt super 4d chyba , oby tylko bobasek chciał współpracować .
U mnie , lekkie pobolewanie z prawej strony , lekarz mówi ze albo dolny stres albo się zmęczyłam albo macica szybko rośnie .
Mówię mu że sobota i poniedziałek przesadziłam z chodzeniem i staniem na nogach ponad 2 h , kazał obserwować i dziś leżeć odpoczywać , a spacer max 20 min.
Ogolnie jestem słaba śpiąca taka obolała...
Na bakterie e.coli w moczu dostałam antybiotyk Bioracef i mam po 7 dniach łykania i 7 przerwy zrobić posiew z pochwy pod kątem bakterie grzybów mykoplazma i ureoplaxma .
Bobasek szybko rośnie u mnie , dostałam zdjęcie ale mało widać bo nie współpracował hahaha 245 waży, nie ma na wydruku USG jaka ma długość bobasek Tego crl calego , szyjka macicy puki co wszystko dobrze ale nie mówił ile ma długości też . Odnośnie braku ruchów dziecka on twierdzi że to nie kwestia lozyska że na przedniej czy tylniej ścianie macicy ...po prostu jedne z nas czują szybciej drugie później ....
Chyba tyle.... Ważne że bobasek wporzadku i szybko rośnie .
P.s główka po lewej i widać kregokręg nic więcej
U mnie się nie sprawdza ani w owu ani przed ani nie jak... Teraz mam mieć 3cia córkę z idealnie w owu, na tym forum jest temat dot planowania płci dzieci i tam dziewczyny naprawdę robiły WSZYTSKO co teoretycznie mogło się przyczynić do płci - i nadal jest 50 na 50U mnie w owulacje seks i dzien po i ma byc syn, takze tez sie sprawdza [emoji846] a mialam monitoring dlatego wiem kiedy owulacje mialam
To dobrze, że wszystko dobrzeDziewczyny ....
Wczoraj miałam przed 22 badanie wizytę ginekologa , pierwszy i ostatni raz tak późno .Byłam przed ostatnia , dr też przesądza powien odpocząc a nie tak długo przyjmowac , aleeeeeeeeee to prywatny gabinet więc zarabia kasę . Jego decyzja....
Nie pisałam w nocy bo byłam wykonczona i poszłam spać .
Wiec tak , babasek zdrowy , początek super się wiercił po czym nagle odwrócił się pleckami i koniec .... Nie pokazał co ma między nóżkami...dalej nie znam płci a 18+6 wczoraj było . Dobrze że mam 15 go maja połówkowe i badanie jest u jego kolegi ginekolog z certyfikatem który ma sprzęt super 4d chyba , oby tylko bobasek chciał współpracować .
U mnie , lekkie pobolewanie z prawej strony , lekarz mówi ze albo dolny stres albo się zmęczyłam albo macica szybko rośnie .
Mówię mu że sobota i poniedziałek przesadziłam z chodzeniem i staniem na nogach ponad 2 h , kazał obserwować i dziś leżeć odpoczywać , a spacer max 20 min.
Ogolnie jestem słaba śpiąca taka obolała...
Na bakterie e.coli w moczu dostałam antybiotyk Bioracef i mam po 7 dniach łykania i 7 przerwy zrobić posiew z pochwy pod kątem bakterie grzybów mykoplazma i ureoplaxma .
Bobasek szybko rośnie u mnie , dostałam zdjęcie ale mało widać bo nie współpracował hahaha 245 waży, nie ma na wydruku USG jaka ma długość bobasek Tego crl calego , szyjka macicy puki co wszystko dobrze ale nie mówił ile ma długości też . Odnośnie braku ruchów dziecka on twierdzi że to nie kwestia lozyska że na przedniej czy tylniej ścianie macicy ...po prostu jedne z nas czują szybciej drugie później ....
Chyba tyle.... Ważne że bobasek wporzadku i szybko rośnie .
P.s główka po lewej i widać kregokręg nic więcej
U mnie kompletnie się nie zgadza. Kształt czaszki to jednak silna cecha genetyczna. Mój syn jest "kopią" taty i obaj mają przekrój czaszki niemal okrągły. Córka za to odziedziczyła kształt czaszki wąski i wydłużony po mnie (a ja po dziadku, który miał silne cechy nordyckie).podobno
Czyli wolne b hcg jakam 12 a nie 1 to co to dokladnie.oznacza... ??