reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny,ogarniacie może kurierke?
Mam możliwość kupienia wózka od koleżanki,nowego(okazalo się,ze do auta sie nie mieści i musieli kupić inny),uzytkowanego przez 2 tyg,ale ona jest aż z Gdańska. I chciałaby wysłać,nie ma oryginalnego opakowania.
Orientujecie się jak to zrobić i jaki może być koszt?
Sprawdzalam na jakieś strony to mi cuda powychodzily:errr:
Możesz na clicktrans popatrzeć czy ktoś nie jedzie na tej trasie albo wystawić ogłoszenie. W pracy korzystaliśmy też ze strony polkurier, ale nie wiem czy da się zamówić kuriera bez rejestracji, musiałabyś sprawdzić. Tam sie wpisuje wymiary i wagę paczki i oni wyceniaja

reklama
@Szalona 29 jestem ja i driga paula 91
A ja dzisiaj obudzilam sie z potwornym bolem gardla i zapchanym nosem. Ogolnie bola mnie miesnie.
Ja do prania uzywalam bobini i bylam zadowolona.

Kurier za wózek od 50 do 100 zł.Ja jakoś tak płaciłam jak babce i wysyłałam.Ale musiałam się jakoś tam wymiarami zmieścić.

Mam możliwość kupienia wózka od koleżanki,nowego(okazalo się,ze do auta sie nie mieści i musieli kupić inny),uzytkowanego przez 2 tyg,ale ona jest aż z Gdańska. I chciałaby wysłać,nie ma oryginalnego opakowania.
Sprawdzalam na jakieś strony to mi cuda powychodzily:errr:
Zapakowac w jakis karton albo owinac workiem/workami a cenowo to roznie zernij wagowo i rozmiarowo mniej wiecej na zlapkuriera.pl na olx czesto jak pisza ze z wysylka to podaja cene 50 zl, moja siostra kupowala za pobranoem i za wysylke placila 70 zl

reklama
Sprawdzalam na jakieś strony to mi cuda powychodzily
Ja kupowałam wózek (wielofunkcyjny) używany przez Internet i normalnie przyszedł kurierem, w streczu. Trochę się kurier pluł, że nieporęczne (mogli to sprzedawcy powiedzieć przy nadawaniu, a nie mi jako odbiorcy, zresztą nie wiem, czemu karton miałby być bardziej poręczny). Jednak faktycznie większość firm kurierskich ma w regulaminie karton. Niektóre dopuszczają też tzw. paczki niestandardowe, ale DPD wyliczyło mi ponad 100 zł za taki wózek. Ta pani, która mi sprzedała, na pewno tyle nie płaciła, czyli miała szczęście, że wzięli od niej tę paczkę.

My też nadawaliśmy taki wózek i w sklepach z torebkami (ponoć tam własnie duże kartony najczęściej przychodzą) dostaliśmy 2 pudła mniej więcej takiego wymiaru:
Link do: 1200x600x600 PUDŁO KARTON KARTONY 5-WARSTW MOCNY
Skleiliśmy ze sobą, zastreczowaliśmy, żeby nie było widać łączenia i poszło. Ale jakby kupować te kartony, to wyjdzie na to samo co dopłacić do niestandardowej.

Czy z Gdańska do Twojego miasta jest pociąg bezpośredni? Jeśli tak, to w pierwszej kolejności próbowałabym nadać przesyłką konduktorską, może nawet w stanie "jeżdżącym" tylko siedzisko zabezpieczyć folią przed brudem i rozczłonkowaniem.

Do góry