reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Zobacz załącznik 852383 Zobacz załącznik 852387 Zobacz załącznik 852388 Zobacz załącznik 852389
Ja też po raz pierwszy będę mamą. I w sumie zaczynam od zera, chociaż dużo ubranek dostałam od przyszłej szwagierki. Wózek i łóżeczko też już mamy, owinięte folią w piwnicy, chociaż zastanawiam się nad białym łóżeczkiem, a te co mamy jest brązowe... Resztę zostawiam na później. W tym miesiącu chcę zamówić pościel do łóżeczka, 12 elementów za około 200 zł, to się opłaca. Kupiliśmy specjalnie komodę dla małej ale już wiem, że nie zmieszczę tam wszystkiego. Trzeba jeszcze drzwiczki podkręcać i ja wypoziomować bo są nierówno.
Wszystko przesłodkie :D Komoda z ikei?
A łózeczko może wystarczy zeszlifowac i zdrową farbą pomalować ?

Zobacz załącznik 852383 Zobacz załącznik 852387 Zobacz załącznik 852388 Zobacz załącznik 852389
Ja też po raz pierwszy będę mamą. I w sumie zaczynam od zera, chociaż dużo ubranek dostałam od przyszłej szwagierki. Wózek i łóżeczko też już mamy, owinięte folią w piwnicy, chociaż zastanawiam się nad białym łóżeczkiem, a te co mamy jest brązowe... Resztę zostawiam na później. W tym miesiącu chcę zamówić pościel do łóżeczka, 12 elementów za około 200 zł, to się opłaca. Kupiliśmy specjalnie komodę dla małej ale już wiem, że nie zmieszczę tam wszystkiego. Trzeba jeszcze drzwiczki podkręcać i ja wypoziomować bo są nierówno.

Jaka Ty przygotowana już !!!
:eek::eek::eek: szok . Tzn super pięknie poukładane i w ogóle extra... Fajna komoda ;)

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Myślę że tu nie ma się czym denerwować [emoji4] Zrób z tego magiczną przyjemność. To czego nie kupisz przed rozwiązaniem kupisz jak Maleństwo się urodzi.
Żyjemy w takich czasach, gdzie wszystko niemal dostępne od ręki. Grunt to kupować z głową i mniej potrzebne rzeczy odłożyć w czasie moim zdaniem...
My też zaczynamy od zera bo młody ma 9 lat i nic nie mamy. Kompletnie się tym nie martwię [emoji4]

No widzisz różnie to z nami jest .
Ja czekam dalej cierpliwie na ruchy hihi ... Tak sobie to tłumacze że mam tkankę tłuszczową grubsza na brzuszku i nie czuje ruchów hahaha :D
Dokładnie, każda z nas ma inaczej. Ja sama się dziwię, że już czuję, mimo, że łożysko na przedniej ścianie... Na początku nie wiedziałam, że to ruchy... Jednak oo kilku dniach, gdy było to regularne wieczorem i rano doszłam do wniosku, że to właśnie to. Zresztą da się to odróżnić od pracy jelit. Na początku taka jakby pływająca w brzuszku rybka, teraz już nawet czuje mocniejsze ruchy. Póki co czekaj cierpliwie, na pewno ruchy niedługo się pojawią i będziesz wiedziała, że maluszek się odezwał ;-) ;) super sprawa :rofl:

23 maja a 25 mam połówkowe. A Ty ktory masz tydzień teraz? Tak się zastanawiam kiedy lekarz ocenia położenie łożyska, na połówkowym USG?
Ja zapytam na wizycie i wszystko dokładnie mi opowiedział więc nie trzeba czekać z takimi pytaniami. Trzeba je zadawać. [emoji4]

Jaka Ty przygotowana już !!!
:eek::eek::eek: szok . Tzn super pięknie poukładane i w ogóle extra... Fajna komoda ;)
Dzięki. Jednak trochę za mała, ale większej na tę ścianę nie dało rady kupić. Duuuużo rzeczy jeszcze mam do kupienia. Te wszystkie buteleczki, smoczki, laktator, który chyba kupię ręczny bo nie wiadomo jak to będzie u mnke z pokarmem. Pieluszki, kocyki, ręczniki itp, itd. Ale jeszcze dużo czasu.

Super gratulacje. Ja też dziś po wizycie i wszystko ok. Dzidzia rośnie A miesniak nie i tak ma być;-) super że dodalas zdjęcie może ono teraz się będzie pokazywali jak załączam apke bo tak cały czas widzę ostatni kawałek pizzy szalonej i już mi się po nocy śni pizza ;-)
Juz go nie ma .zjadlam rano :(

reklama
Ooo...jak miło Udanego wypoczynku :)
Mieszkam 7km od Nałęczowa ale w długie weekendy go omijam [emoji14]
Mam teściów w Rykach i mamy plan z młodym do Trojanowa do Parku rozrywki I farmy iluzji podjechać bo od nich blisko.
Ja mam tesciow 5 km od Ryk :)... i chyba bedzieny tam 4-8 maja... syn na basen w Rykach w wakacje jak u tesciow jestesmy co 2 dzien jeździmy...
A do trojanowa parku rozrywki i parku iluzji tez wezme dzieciaki... bo nie bylismy nigdy..a fajna okazja moze być sie spotkać :)

Do góry