reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hmm będę mieć to na uwadze , czyli myślicie ze lepiej kupić wózek 2w1 tylko a osobno np fotelik samochowosa z dobrymi atestami ?

To nosidełka już nie trzeba , co nie ? :D
Myslę,że nie bo Maluszka i tak w tym wozisz czy przenosisz,a fajne dla mnie jest to,że wczepić mozna do wózka i jazda :)
Tylko nie wiem czy jak jest w aucie isofix to trzeba dodatkowy adapter czy już nie?

Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)

Ja też nn IE słyszałam o aptece Gemini ... Serio .

Teraz ja czailam i faktycznie dużo tam jest rzeczy nawet takie hasło tam jest jak "" wyprawka maluszka ""

A jak nie Gemini to co jeszcze polecacie dla wyprawki maluszka i mamusi ? Widzę macie o tym pojęcie a ja żadne .... o_O

A jak rozpoznać dobry fotelik?
Mnie sie podobają wózki bebetto,niby mają certyfikaty.

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Nie stresuj się. To ma być przyjemność. Wg mnie lepiej nawet zakupy na 3 miesiące rozłożyć. Bo ja tylko trochę dobieralam a 200 zł poszło. Ja na allegro. Są normalnie firmy co cały swój asortyment Co mają w skaleqpie stacjonarnym wystawiają na allegro :)

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:
Racja,jest wątek wózkowy i wyprawkowy tylko co zrobić jak tu mi jakoś tak najlepiej :zawstydzona/y:

17+6 dziś i dalej cisza zero ruchów , mój ginekolog mi mówił że średnio takie ruchy czuć ok 20 tc . Więc się tym w ogóle nie martwię . Nie które dziewczyny już coś tu piszą że czyja ok w 16 TC... Każda z Nas jest inna , musimy cierpliwie czekać :cool2:
Ja teraz 16+6 i już czuję, ale tylko rano i wieczorem jak leżę. Od dwoch, trzech dni widzę czasem górkę pod pępkiem po prawej stronie. Wczoraj nawet pokazałam ją mojemu Bartkowi i był zachwycony. To chyba mała się jakoś tak w tym miejscu układa, może tyłkiem? :-D

Nie stresuj się. To ma być przyjemność. Wg mnie lepiej nawet zakupy na 3 miesiące rozłożyć. Bo ja tylko trochę dobieralam a 200 zł poszło. Ja na allegro. Są normalnie firmy co cały swój asortyment Co mają w skaleqpie stacjonarnym wystawiają na allegro :)

No u nas pojdzie duzoooo kasy bo nie mam nic . Zero. Nul. Licze że ok 3 000 zl pójdzie . Chyba że się mylę i trzeba więcej kasy przygotować haha . Wózek tak czailam max 2 000 zł on jest najdroższy...

reklama
Do góry