reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hmm będę mieć to na uwadze , czyli myślicie ze lepiej kupić wózek 2w1 tylko a osobno np fotelik samochowosa z dobrymi atestami ?

To nosidełka już nie trzeba , co nie ? :D
Myslę,że nie bo Maluszka i tak w tym wozisz czy przenosisz,a fajne dla mnie jest to,że wczepić mozna do wózka i jazda :)
Tylko nie wiem czy jak jest w aucie isofix to trzeba dodatkowy adapter czy już nie?

Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)

Ja też nn IE słyszałam o aptece Gemini ... Serio .

Teraz ja czailam i faktycznie dużo tam jest rzeczy nawet takie hasło tam jest jak "" wyprawka maluszka ""

A jak nie Gemini to co jeszcze polecacie dla wyprawki maluszka i mamusi ? Widzę macie o tym pojęcie a ja żadne .... o_O

A jak rozpoznać dobry fotelik?
Mnie sie podobają wózki bebetto,niby mają certyfikaty.

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Nie stresuj się. To ma być przyjemność. Wg mnie lepiej nawet zakupy na 3 miesiące rozłożyć. Bo ja tylko trochę dobieralam a 200 zł poszło. Ja na allegro. Są normalnie firmy co cały swój asortyment Co mają w skaleqpie stacjonarnym wystawiają na allegro :)

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:
Racja,jest wątek wózkowy i wyprawkowy tylko co zrobić jak tu mi jakoś tak najlepiej :zawstydzona/y:

17+6 dziś i dalej cisza zero ruchów , mój ginekolog mi mówił że średnio takie ruchy czuć ok 20 tc . Więc się tym w ogóle nie martwię . Nie które dziewczyny już coś tu piszą że czyja ok w 16 TC... Każda z Nas jest inna , musimy cierpliwie czekać :cool2:
Ja teraz 16+6 i już czuję, ale tylko rano i wieczorem jak leżę. Od dwoch, trzech dni widzę czasem górkę pod pępkiem po prawej stronie. Wczoraj nawet pokazałam ją mojemu Bartkowi i był zachwycony. To chyba mała się jakoś tak w tym miejscu układa, może tyłkiem? :-D

Nie stresuj się. To ma być przyjemność. Wg mnie lepiej nawet zakupy na 3 miesiące rozłożyć. Bo ja tylko trochę dobieralam a 200 zł poszło. Ja na allegro. Są normalnie firmy co cały swój asortyment Co mają w skaleqpie stacjonarnym wystawiają na allegro :)

No u nas pojdzie duzoooo kasy bo nie mam nic . Zero. Nul. Licze że ok 3 000 zl pójdzie . Chyba że się mylę i trzeba więcej kasy przygotować haha . Wózek tak czailam max 2 000 zł on jest najdroższy...

reklama
Do góry