reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Po co noworodkowi pościel ?
Każdy ma inne zdanie. Wszyscy moi znajomi, czy też moja szwagierka kupowali pościel i dziecko spało sobie smacznie i nic się nie działo. Ja jako mama po raz pierwszy troszkę wzoruję się na innych, podpytuję, podpatruję i stwierdziłam, że się przyda. Dziecku i tak tę pościel będzie trzeba prędzej czy później kupić. Link wstawialam dla tych którzy szykują się do takiego zakupu. Także nic na siłę nikomu nie wciskam. Luuuzik ;-) ;)

reklama
Ooo a jaki cybex wybrałaś? Też rozglądam się za cybexem [emoji4]

Wezmę albo iris m albo balios m ;)
Są takie same z tym ze balios m ma ciut większe koła
Iris m około 1450-1550 zł
Balios m około 1550-1700 oba w wersji 2w1

Chyba ze trafi się używany w wersji 3w1 to wtedy wezmę w podobnej cenie :)

Ja też nic nie mam. I zakupy będę robić dopiero w lipcu. Nie kupuje łóżeczka tylko dostawę chicho do mojego łóżka, nie będę wstawać. Do tego żadnych pościeli itp tylko prześcieradło, kocyk i śpiworek. Parę ciuszków. Wózek używany bo to będzie jesień i chłodno a na wiosnę kupię spacerowke.Niestety nikt mi nic nie da, bo nie mają więc muszę wszystko kupić. Jedyne co to chce laktator elektryczny i detektor oddechu z extra wydatków. Reszta minimum z minimum.

Każdy ma inne zdanie. Wszyscy moi znajomi, czy też moja szwagierka kupowali pościel i dziecko spało sobie smacznie i nic się nie działo. Ja jako mama po raz pierwszy troszkę wzoruję się na innych, podpytuję, podpatruję i stwierdziłam, że się przyda. Dziecku i tak tę pościel będzie trzeba prędzej czy później kupić. Link wstawialam dla tych którzy szykują się do takiego zakupu. Także nic na siłę nikomu nie wciskam. Luuuzik ;-) ;)

Nie napisałam ze wciskasz zapytałam najnormalniej w świecie po co noworodkowi pościel gdyż wszędzie na około bębnią i trąbią ze jest nie potrzebna a wręcz niebezpieczna ;)

Ja się teraz boję i nie jem ryb. Mieszkam blisko morza, ale jakoś za daleko by do rybaków podjechać po coś naprawdę świeżego....A powiem Ci że narobiłaś mi ochoty na takiego halibuta cieplutkiego prosto z wędzarni [emoji1][emoji1][emoji1] a przed nami majoweczka....
Januwielbiam ryby znadmorskiej wedzarni... CALKIEM INNY SMAK niz ze sklepu w centralnej Polsce

Wezmę albo iris m albo balios m ;)
Są takie same z tym ze balios m ma ciut większe koła
Iris m około 1450-1550 zł
Balios m około 1550-1700 oba w wersji 2w1

Chyba ze trafi się używany w wersji 3w1 to wtedy wezmę w podobnej cenie :)
Super [emoji4] mi się najbardziej podoba balios S

Widze ze kilka z was problem z wynikami moczu ma, u mnie tez sie chyba cow dzieje bo troche piecze i boli przy sikaniu, dodatkowo od kilkundni pojawily mi sie uplawy takie geste takze chyba jakas infekcja ... zrobie badania pojutrze a dzis wypije butle soku z zurawiny ( caly czas tez biore zurawit) moze urospet bym dodala chociaz bardziej martwi mnie ta infekcja
Dobry ten sok z zurwiny apteczny??? Da sie pic.. kupilam kiedys sok z pokrzywy i przez gardlo nie przechodzilo mi....nawetbz domieszka innych smakow...
Ale chyba zaczne pic profilaktycznie

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:

Link do: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Tylko i wyłącznie patrzeć jak fotelik wypada w testach adac - poniżej oceny 4 nie warto nawet patrzeć ;) niezawodne nadal są foteliki maxicosi cabriofix i pebble i cybex.

Większość wózków posiada adaptery właśnie do maxicosi i taki fotelik można montować do wózka na szybkie wyjście.
Narazie skłaniam się ku cybexowi rozkladanemu żeby można było wpiąć do wózka rozłożyć fotelik i trochę dłużej pospacerować gdzieś zawsze wygodniej na płasko.

reklama
Nie napisałam ze wciskasz zapytałam najnormalniej w świecie po co noworodkowi pościel gdyż wszędzie na około bębnią i trąbią ze jest nie potrzebna a wręcz niebezpieczna ;)
Spoko. Pierwsze słyszę, żeby była niebezpieczna, ale dzięki, poczytam o tym.

Do góry