reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Po co noworodkowi pościel ?
Każdy ma inne zdanie. Wszyscy moi znajomi, czy też moja szwagierka kupowali pościel i dziecko spało sobie smacznie i nic się nie działo. Ja jako mama po raz pierwszy troszkę wzoruję się na innych, podpytuję, podpatruję i stwierdziłam, że się przyda. Dziecku i tak tę pościel będzie trzeba prędzej czy później kupić. Link wstawialam dla tych którzy szykują się do takiego zakupu. Także nic na siłę nikomu nie wciskam. Luuuzik ;-) ;)

reklama
Ooo a jaki cybex wybrałaś? Też rozglądam się za cybexem [emoji4]

Wezmę albo iris m albo balios m ;)
Są takie same z tym ze balios m ma ciut większe koła
Iris m około 1450-1550 zł
Balios m około 1550-1700 oba w wersji 2w1

Chyba ze trafi się używany w wersji 3w1 to wtedy wezmę w podobnej cenie :)

Ja też nic nie mam. I zakupy będę robić dopiero w lipcu. Nie kupuje łóżeczka tylko dostawę chicho do mojego łóżka, nie będę wstawać. Do tego żadnych pościeli itp tylko prześcieradło, kocyk i śpiworek. Parę ciuszków. Wózek używany bo to będzie jesień i chłodno a na wiosnę kupię spacerowke.Niestety nikt mi nic nie da, bo nie mają więc muszę wszystko kupić. Jedyne co to chce laktator elektryczny i detektor oddechu z extra wydatków. Reszta minimum z minimum.

Każdy ma inne zdanie. Wszyscy moi znajomi, czy też moja szwagierka kupowali pościel i dziecko spało sobie smacznie i nic się nie działo. Ja jako mama po raz pierwszy troszkę wzoruję się na innych, podpytuję, podpatruję i stwierdziłam, że się przyda. Dziecku i tak tę pościel będzie trzeba prędzej czy później kupić. Link wstawialam dla tych którzy szykują się do takiego zakupu. Także nic na siłę nikomu nie wciskam. Luuuzik ;-) ;)

Nie napisałam ze wciskasz zapytałam najnormalniej w świecie po co noworodkowi pościel gdyż wszędzie na około bębnią i trąbią ze jest nie potrzebna a wręcz niebezpieczna ;)

Ja się teraz boję i nie jem ryb. Mieszkam blisko morza, ale jakoś za daleko by do rybaków podjechać po coś naprawdę świeżego....A powiem Ci że narobiłaś mi ochoty na takiego halibuta cieplutkiego prosto z wędzarni [emoji1][emoji1][emoji1] a przed nami majoweczka....
Januwielbiam ryby znadmorskiej wedzarni... CALKIEM INNY SMAK niz ze sklepu w centralnej Polsce

Wezmę albo iris m albo balios m ;)
Są takie same z tym ze balios m ma ciut większe koła
Iris m około 1450-1550 zł
Balios m około 1550-1700 oba w wersji 2w1

Chyba ze trafi się używany w wersji 3w1 to wtedy wezmę w podobnej cenie :)
Super [emoji4] mi się najbardziej podoba balios S

Widze ze kilka z was problem z wynikami moczu ma, u mnie tez sie chyba cow dzieje bo troche piecze i boli przy sikaniu, dodatkowo od kilkundni pojawily mi sie uplawy takie geste takze chyba jakas infekcja ... zrobie badania pojutrze a dzis wypije butle soku z zurawiny ( caly czas tez biore zurawit) moze urospet bym dodala chociaz bardziej martwi mnie ta infekcja
Dobry ten sok z zurwiny apteczny??? Da sie pic.. kupilam kiedys sok z pokrzywy i przez gardlo nie przechodzilo mi....nawetbz domieszka innych smakow...
Ale chyba zaczne pic profilaktycznie

Właśnie ? Ktoś to wie ? Czym się sugerować , sporo firm ma te certyfikaty niby... I co tu wybrać ? Ale na wcześniej stronie w sumie jest wątek osobny o wózkach ... Może tam trzeba poszukać poczytać . :rolleyes:

Link do: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Tylko i wyłącznie patrzeć jak fotelik wypada w testach adac - poniżej oceny 4 nie warto nawet patrzeć ;) niezawodne nadal są foteliki maxicosi cabriofix i pebble i cybex.

Większość wózków posiada adaptery właśnie do maxicosi i taki fotelik można montować do wózka na szybkie wyjście.
Narazie skłaniam się ku cybexowi rozkladanemu żeby można było wpiąć do wózka rozłożyć fotelik i trochę dłużej pospacerować gdzieś zawsze wygodniej na płasko.

reklama
Nie napisałam ze wciskasz zapytałam najnormalniej w świecie po co noworodkowi pościel gdyż wszędzie na około bębnią i trąbią ze jest nie potrzebna a wręcz niebezpieczna ;)
Spoko. Pierwsze słyszę, żeby była niebezpieczna, ale dzięki, poczytam o tym.

Do góry