reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja też nn IE słyszałam o aptece Gemini ... Serio .

Teraz ja czailam i faktycznie dużo tam jest rzeczy nawet takie hasło tam jest jak "" wyprawka maluszka ""

A jak nie Gemini to co jeszcze polecacie dla wyprawki maluszka i mamusi ? Widzę macie o tym pojęcie a ja żadne .... o_O
Allegro, aliexpress :)

reklama
Ja teraz 16+6 i już czuję, ale tylko rano i wieczorem jak leżę. Od dwoch, trzech dni widzę czasem górkę pod pępkiem po prawej stronie. Wczoraj nawet pokazałam ją mojemu Bartkowi i był zachwycony. To chyba mała się jakoś tak w tym miejscu układa, może tyłkiem? :-D

No widzisz różnie to z nami jest .
Ja czekam dalej cierpliwie na ruchy hihi ... Tak sobie to tłumacze że mam tkankę tłuszczową grubsza na brzuszku i nie czuje ruchów hahaha :D

No u nas pojdzie duzoooo kasy bo nie mam nic . Zero. Nul. Licze że ok 3 000 zl pójdzie . Chyba że się mylę i trzeba więcej kasy przygotować haha . Wózek tak czailam max 2 000 zł on jest najdroższy...
Ja tez nic nie mam,kompletnie(tzn kilka rzeczy juz tak,ale to własnie kupiłam w ciagu ostatniego miesiaca). Na razie robie orientację co tak naprawdę jest potrzebne.
Tesciowie obiecali wózek(uwierzę jak zobaczę),ale my i tak,prócz tego, szykujemy ok.2 tys na spokojnie+jakis grosz na niespodziewane wydatki.

Ostatnia edycja:
Ja tez nic nie mam,kompletnie(tzn kilka rzeczy juz tak,ale to własnie kupiłam w ciagu ostatniego miesiaca). Na razie robie orientację co tak naprawdę jest potrzebne.
Tesciowie obiecali wózek(uwierzę jak zobaczę),ale my i tak szykujemy ok.2 tys na spokojnie+jakis grosz na niespodziewane wydatki.

Oooo teściowie wozek chcą kupić superrrr . A wiedza ile kosztuje hihihi :D ( taki żarcik )

A tak serio to wózek najdroższy więc potem masz już z górki mniejsze wydatki .
Ale w sumie tu 100 zł tak 100 zł i się też ubziera na tych drobnych rzeczach ...

Oooo teściowie wozek chcą kupić superrrr . A wiedza ile kosztuje hihihi :D ( taki żarcik )

A tak serio to wózek najdroższy więc potem masz już z górki mniejsze wydatki .
Ale w sumie tu 100 zł tak 100 zł i się też ubziera na tych drobnych rzeczach ...
Wiedzą,że mają szykowac ok 1500 zł i nawet te kilka stówek juz dołożymy to i tak bedzie to mega pomoc:)
Ale ja sobie w necie mogę wózki oglądać,a i tak trzeba jechać do sklepu,pomacać,sprawdzić wysokość,cięzkość itp

received_1333506073459748.jpeg
received_1333506386793050.jpeg
received_1333506276793061.jpeg
received_1333506186793070.jpeg
A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Ja też po raz pierwszy będę mamą. I w sumie zaczynam od zera, chociaż dużo ubranek dostałam od przyszłej szwagierki. Wózek i łóżeczko też już mamy, owinięte folią w piwnicy, chociaż zastanawiam się nad białym łóżeczkiem, a te co mamy jest brązowe... Resztę zostawiam na później. W tym miesiącu chcę zamówić pościel do łóżeczka, 12 elementów za około 200 zł, to się opłaca. Kupiliśmy specjalnie komodę dla małej ale już wiem, że nie zmieszczę tam wszystkiego. Trzeba jeszcze drzwiczki podkręcać i ja wypoziomować bo są nierówno.

Załączniki

• received_1333506073459748.jpeg
    received_1333506073459748.jpeg
    55,7 KB · Wyświetleń: 255
  • received_1333506386793050.jpeg
    received_1333506386793050.jpeg
    28,5 KB · Wyświetleń: 258
  • received_1333506276793061.jpeg
    received_1333506276793061.jpeg
    35,5 KB · Wyświetleń: 269
  • received_1333506186793070.jpeg
    received_1333506186793070.jpeg
    44,7 KB · Wyświetleń: 258
Dziewczyny widziałam,że robicie badania których ja nie mam - żelazo, czy witamina D3. Patrzę na kalendarz badań w ciąży i na NFZ nie zlecają takich badań. Czy Wy prywatnie sobie takie badania robicie dla siebie czy że wskazania lekarza?
Ja gdyby nie zawyżony wynik glukozy badalabym teraz tylko mocz.
Tak, ja robiłam witaminę D prywatnie. 55zl

reklama
Do góry