reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja ubranka już mam bo dostałam. Muszę je posegregować i ewentualnie zobaczyć czego brakuje i dokupić. W czerwcu kupuje laktator, lozeczko i materacyk w lipcu nosidełko i butelki jakieś smoczki i inne pierdolki typu pieluchy flanelowe tetrowe itd Sierpień wózek, wcześniej to już kosmetyki i to co mi się przypomni [emoji23]

No to jesteś już ogarnięta i wiesz co kiedy i jak ... Ja się w maju biorę za oglądanie tego wszystkiego na necie i muszę cos wybrać a czerwiec lipiec zakupy ... :oops:

Jejku ... Będę mamą.... :oops::D:shocked2:

reklama
Ja mam zamiar podpaski, podklady i inne higieniczne rzeczy kupic ma gemini :)
Ja tak samo.
W pierwszej ciąży też wszystko na gemini ogarnęłam.
To czego nie było w asortymencie przez allegro.
Teraz też tak zrobię.
Ja nie czuję ruchów a to już początek 18 tygodnia wg ostatniego USG. Chciałabym już coś poczuć :(
No mi brzuszek nie rośnie jakoś za bardzo, ruchów nie czuję...a niby w kolejnych ciążach szybciej wszystko.
Mało ciążowo się czuję ale chyba trzeba to doceniać bo podejrzewam, że za 3mies będziemy tylko narzekać na samopoczucie, brzuchy, opuchnięte stopy itd

Nie martw się,na pewno wszystko jest ok:) Po prostu nasze dzieciaczki potrzebuja więcej czasu żeby dać nam o sobie znać :) Kiedy masz wizytę?
23 maja a 25 mam połówkowe. A Ty ktory masz tydzień teraz? Tak się zastanawiam kiedy lekarz ocenia położenie łożyska, na połówkowym USG?

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Ja tak myślę że po połówkowym USG, może poznamy płeć i łatwiej będzie kupować bo teraz to dla mnie abstrakcja trochę ;) nie przejmuj się że nic jeszcze nie masz, mam podobnie ;) wszystko po córce powydawalam więc startujemy od zera. Myślę że ogarniamy się z kupnem wyprawki do końca lipca, tak żeby nie kupować potem na ostatnią chwilę

Ja ubranka już mam bo dostałam. Muszę je posegregować i ewentualnie zobaczyć czego brakuje i dokupić. W czerwcu kupuje laktator, lozeczko i materacyk w lipcu nosidełko i butelki jakieś smoczki i inne pierdolki typu pieluchy flanelowe tetrowe itd Sierpień wózek, wcześniej to już kosmetyki i to co mi się przypomni [emoji23]

Teraz dopiero tak pomyślałam , osobno kupujesz nosidełko ? A nie myslalas o 3 w 1 wódek głęboki + spacerowy + fotelik samochodowy ?

Ten fotelik w sumie można traktować chyba jak nosidełko ? Chyba że ja coś źle rozumiem hihi :eek: to mnie oswieccie ?

Teraz dopiero tak pomyślałam , osobno kupujesz nosidełko ? A nie myslalas o 3 w 1 wódek głęboki + spacerowy + fotelik samochodowy ?

Ten fotelik w sumie można traktować chyba jak nosidełko ? Chyba że ja coś źle rozumiem hihi :eek: to mnie oswieccie ?
Tak, ale warto patrzec czy w tych zestawach jest dobry fotelik bo niektore sa do dupy, dlatego czesto kupuje sie go osobno, firmowy z atestami itp [emoji846]

23 maja a 25 mam połówkowe. A Ty ktory masz tydzień teraz? Tak się zastanawiam kiedy lekarz ocenia położenie łożyska, na połówkowym USG?
Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)

reklama
Tak, ale warto patrzec czy w tych zestawach jest dobry fotelik bo niektore sa do dupy, dlatego czesto kupuje sie go osobno, firmowy z atestami itp [emoji846]

Hmm będę mieć to na uwadze , czyli myślicie ze lepiej kupić wózek 2w1 tylko a osobno np fotelik samochowosa z dobrymi atestami ?

To nosidełka już nie trzeba , co nie ? :D

Do góry