reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Śliczna ta Twoja.
Ja kupiłam taką na komunię syna.
Oczywiście na mnie tak pięknie nie wygląda...no ale jest [emoji6]Zobacz załącznik 852239Zobacz załącznik 852240
E no ta Twoja też piękna :) ja myslalam tylko o tym zeby mi się brzuch mieścił i opiety nie był. I gwarantuję Ci,ze jak przyjdzie i ją przymierze to też już taka piękna nie będzie jak na tej pani w linku :D
Hej dziewczyny
Ja dziś po wizycie
Wszystko wporzadku
I będzie dziewczyna :-D

Tak się ucieszyłam że zapomniałam wyrzec sobie brzuch po badaniu.
Bardziej obstawiałam że chłopczyk
Ale jestem bardzo szczęśliwa i już czekamy na październik żeby przywitać niunie i zapoznać z braciszkiem.

Ostanio z synem 19 miesięcy byłam na szczepieniu i bardzo go interesują malutkie bobaski, zaglądał do każdego nosidełka i się cieszył :-) takie to słodkie było :-)
Gratuluję córci :) już możesz personalizowac wyprawke. A jakieś typy imion?:)

Ja z e.coli walczyłam przed ciążą. Kuracja antybiotykiem ja i mąż I niby później już mi nie wychodziła. Teraz posiewu nie kazał. pH i pozostałe parametry w normach. Nic mi nie dokucza...ale wolę żeby się nie rozbujało na dobre :/

Noi mam wynik , pH znowu ogromne 8 zasadowe ( norma max 7,4 ) ... Przejrzystość metny , leukocyty 3-5 ( norma 0-5 max ) , bakterie nielicznie i fosforany bezpostaciowe bardzo liczne !

Czytałam coś o tych fosforanach że niby od diety to zależy ale też cos o nerkach piszą ? O kamieniach i piasku w nerkach ...

Coś wiecie na ten temat ?

Noi mam wynik , pH znowu ogromne 8 zasadowe ( norma max 7,4 ) ... Przejrzystość metny , leukocyty 3-5 ( norma 0-5 max ) , bakterie nielicznie i fosforany bezpostaciowe bardzo liczne !

Czytałam coś o tych fosforanach że niby od diety to zależy ale też cos o nerkach piszą ? O kamieniach i piasku w nerkach ...

Coś wiecie na ten temat ?
Miałam podobne wyniki,dostalam antybiotyk (wiem,że Ty nie mozesz ich brać). Gin kazała pić sporo wody mineralnej,nie zrodlanej i wcinac wszystko co moczopedne( stąd u mnie szał na arbuzy). I piłam sok z żurawiny kupiony na polce z eko żywnością(100%).Zresztą to już dziewczyny tutaj radziły.
Dziś odebrałam wyniki i wszystko w normie :)

Jeszcze nie mam imienia,
Przy synu też ciężko było wybrać
Więc zobaczę
No i jeszcze żeby mąż się zgodził bo tym razem ja mam głos decydujący :-), ja mu ustąpiłam przy synu
A jak napisałam przyjaciółką że dziewczynka to już mi ciuszki szykują po swoich niuniach

reklama
Czaje leginsy ciazowe , ale powiedzcie mi nie czujecie się w nich jak w rajtuzach na ulicy ??? Czy tylko po domu w nich chodzicie ?

A na zewnątrz jak idziecie w nich to ci na to jakaś dłuższa bluzka czy top dłuższy żeby tyłek zastawić ? :D:confused:
Ja zawsze do leginsow zakładam coś co przykryje pupę. Tunika, dluzsza koszula, wcześniej też sukienki, bo teraz to za gorąco na tyle warstw. Ale mi się nie podoba to jak dziewczyny paradują w samych leginsach jak w spodniach. [emoji14] jeszcze często widać jakie majtki mają bo przeswituja [emoji23] Może już wiek mój robi swoje. ...[emoji6] że mam takie spojrzenie.

Ostatnia edycja:
Do góry