reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Miałam podobne wyniki,dostalam antybiotyk (wiem,że Ty nie mozesz ich brać). Gin kazała pić sporo wody mineralnej,nie zrodlanej i wcinac wszystko co moczopedne( stąd u mnie szał na arbuzy). I piłam sok z żurawiny kupiony na polce z eko żywnością(100%).Zresztą to już dziewczyny tutaj radziły.
Dziś odebrałam wyniki i wszystko w normie :)

Jutro zamknięte sklepy ale w środę idę po sok z żurawiny , już mnie to nudzi ciągle chodzić i sprawdzać ten mocz ... Martwię się tymi wynikami taka prawda... Jakby nie to że jestem uczulona to bym brała ten antybiotyk amotaks z amoksycyklina i byłoby ok... :baffled:

reklama
Ja zawsze do leginsow zakładam coś co przykryje pupę. Tunika, dluzsza koszula, wcześniej też sukienki, bo teraz to za gorąco na tyle warstw. Ale mi się nie podoba to jak dziewczyny paradują w samych leginsach jak w spodniach. [emoji14] jeszcze często widać jakie majtki mają bo przeswituja [emoji23]
Ja kilka razy widzialam dziewczyny bez majtek pod leginsami [emoji14] a juz najbardziej mnie rozwalaja biale stringi do przeswitujacych leginsow [emoji85]

Ja dzieciom pomagałam w wyrywaniu zęba przez chusteczkę higieniczna- łapałam, przekręcałam szybko i do góry. Chwila i po sprawie, a ząb się nie ślizgał.

Mam pytanie, czy Wy jecie ryby wędzone: łososia czy makrele?
Ja się teraz boję i nie jem ryb. Mieszkam blisko morza, ale jakoś za daleko by do rybaków podjechać po coś naprawdę świeżego....A powiem Ci że narobiłaś mi ochoty na takiego halibuta cieplutkiego prosto z wędzarni [emoji1][emoji1][emoji1] a przed nami majoweczka....

Przyznam się już ze zrobiłam już zakupy wyprawkowe. Sporo zostało mi po synku więc tylko dobieralam czego brakuje. Np kilka flanel, prześcieradła oraz rzeczy higieniczne typu podkłady chlonne pod pupę po porodzie, wkładki laktacyjne, podpaski poporodowe... zostało mi do kupienia za miesiąc kilka ubranek do szpitala, łóżko dla starszaka bo musi odstąpić swoje mlodszemu rodzenstwu i jeszcze kilka głupot. Ale łóżko i materac będzie najbardziej kosztowne. :)

Jutro zamknięte sklepy ale w środę idę po sok z żurawiny , już mnie to nudzi ciągle chodzić i sprawdzać ten mocz ... Martwię się tymi wynikami taka prawda... Jakby nie to że jestem uczulona to bym brała ten antybiotyk amotaks z amoksycyklina i byłoby ok... :baffled:

Widze ze kilka z was problem z wynikami moczu ma, u mnie tez sie chyba cow dzieje bo troche piecze i boli przy sikaniu, dodatkowo od kilkundni pojawily mi sie uplawy takie geste takze chyba jakas infekcja ... zrobie badania pojutrze a dzis wypije butle soku z zurawiny ( caly czas tez biore zurawit) moze urospet bym dodala chociaz bardziej martwi mnie ta infekcja

@Pilades Wybieram się do hema, bo może wymyśli sposób na zmuszenie tego krwiaka do wchłaniania się. Natomiast mam obawy, że hema zleci heparynę, a ginekolodzy kliniczni absolutnie mi ją odradzają ("jak pani zakrwawi to zbierze się tego jeszcze więcej"). I kto mi będzie tę ciążę prowadził? Jeszcze mnóstwo czasu do porodu... A Ty byłaś u genetyka?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny widziałam,że robicie badania których ja nie mam - żelazo, czy witamina D3. Patrzę na kalendarz badań w ciąży i na NFZ nie zlecają takich badań. Czy Wy prywatnie sobie takie badania robicie dla siebie czy że wskazania lekarza?
Ja gdyby nie zawyżony wynik glukozy badalabym teraz tylko mocz.

Do góry