reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Mama2018 Ja też jeszcze płci nie znam. Jakoś w tej ciąży zawsze ważniejsze sprawy są do sprawdzenia na USG niż płeć. A na połówkowe idę około 25 maja i również liczę, że w końcu się dowiem.

Mam pytanie, czy Wy jecie ryby wędzone: łososia czy makrele?
Wędzone na zimno - zdecydowane nie. Wędzone na ciepło w poprzedniej ciąży jadłam, bo miałam ochotę. W tej mnie nie ciągnie.

O widzisz. A jakie mutacje? MTHFR i PAI?
C677T i PAI 4G/5G - obie homo.

reklama
Trochę mnie martwią liczne bakterie w moczu. Objawów nie odczuwam żadnych. Gin.kazał się nie martwić, że niby w ciąży to norma i zalecił ten Tutukon...ale teraz czytam, że taka butelka 600ml kosztuje prawie 80zeta....trochę dużo, co?
Chyba przedstawiciel często u niego bywa...
Co innego może mi pomóc?
IMG_20180430_203507.jpg

Załączniki

• IMG_20180430_203507.jpg
    IMG_20180430_203507.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 708
Trochę mnie martwią liczne bakterie w moczu. Objawów nie odczuwam żadnych. Gin.kazał się nie martwić, że niby w ciąży to norma i zalecił ten Tutukon...ale teraz czytam, że taka butelka 600ml kosztuje prawie 80zeta....trochę dużo, co?
Co innego może mi pomóc? Zobacz załącznik 852219
U mnie bakterie też były liczne, jedyne co brałam to urosept 3x dziennie i piłam herbatkę z żurawiny. Po dwóch tyg wynik moczu ok

Mam to samo aktualnie. Liczne bakterie w moczu , wysokie pH i wysokie leukocyty .
Dał mi antybiotyk amotaks ale się okazało że jestem na niego uczulona i nie łykam go
. Kazał kupić bez recepty furagine 3*1 i całe opakowanie wyjąć tj 5 dni . Zrobiłam posiew moczu i mam bakterie e.coli.

Dziś byłam na moczu badaniu bo skończyłam łykać tabletki i ciekawe czy coś lepiej mi ....

A jakie masz pH ? Leukocyty ? Wynik ...?

Mam to samo aktualnie. Liczne bakterie w moczu , wysokie pH i wysokie leukocyty .
Dał mi antybiotyk amotaks ale się okazało że jestem na niego uczulona i nie łykam go
. Kazał kupić bez recepty furagine 3*1 i całe opakowanie wyjąć tj 5 dni . Zrobiłam posiew moczu i mam bakterie e.coli.

Dziś byłam na moczu badaniu bo skończyłam łykać tabletki i ciekawe czy coś lepiej mi ....
Ja z e.coli walczyłam przed ciążą. Kuracja antybiotykiem ja i mąż I niby później już mi nie wychodziła. Teraz posiewu nie kazał. pH i pozostałe parametry w normach. Nic mi nie dokucza...ale wolę żeby się nie rozbujało na dobre :/

reklama
@Mama2018 Ja też jeszcze płci nie znam. Jakoś w tej ciąży zawsze ważniejsze sprawy są do sprawdzenia na USG niż płeć. A na połówkowe idę około 25 maja i również liczę, że w końcu się dowiem.

Wędzone na zimno - zdecydowane nie. Wędzone na ciepło w poprzedniej ciąży jadłam, bo miałam ochotę. W tej mnie nie ciągnie.

C677T i PAI 4G/5G - obie homo.
Ja mam MTHFR A1298C heterozygota, PAI homozygota.
Byłaś/ wybierasz się do hematologa?

Do góry