reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Trochę mnie martwią liczne bakterie w moczu. Objawów nie odczuwam żadnych. Gin.kazał się nie martwić, że niby w ciąży to norma i zalecił ten Tutukon...ale teraz czytam, że taka butelka 600ml kosztuje prawie 80zeta....trochę dużo, co?
Chyba przedstawiciel często u niego bywa...
Co innego może mi pomóc? Zobacz załącznik 852219
Tez wychodza mi bakterie. Mnie zalecił urosept 2x po 2 i po skończonym opakowaniu badanie moczu. Spróbuj tak. Ja zaczynam jutro kurację i zobaczę jak po 2 tygodniach dalej wyjdzie od nie tak to mam zrobić posiew.

Jestem mega spiaca.wiec kogos moglam niechcacy usunac [emoji14]

Lista październikowych mam 2018 na.grupę zamkniętą... albo kogos moglam nie usunąć...

Mummi
Ka30sia
ranny.ptaszek
alina89
Leśny człowiek
AnusiaP
vihrea
Mama2018
Karolina0225
pysia1986
Mamisia83
Mami3
ola_9090
Sandralevv93
Emol
Msue
aspekt
Ljanka
Szalona29
Paaulaa9
Śliwka85
Pilades
Olka90
Debiutantka89
justyna612
Mama po raz drugi
Kffiatek
aisza7
Margonelka
Wonderful
Katrina33
zielonooka90
Ewelinka10425
Pulpecik
PL-AN*NA-Trzecie
pat&mom
Aga10_2018
NaturalnaMama
paula 91
Igorowelove
>Dysiak<
Miszmisz
Sikorka192

(Śliwka85 ...na liście glownej jest 86)
Ja też ja też. ...jeszcze ja [emoji8]

Będzie dobrze,trzymamy kciuki :)

A to widzisz,ja gdzieś czegoś nie doczytałam. Ale wycieczek miałaś piękna :)
Kiecka taka,z miejscem na brzuch,na niedzielne spacery czy wypady do rodzinki bo zostaly mi tylko dwie kiecki,w które będę wchodziła latem :)
Link do: Sukienka z koronką
Śliczna ta Twoja.
Ja kupiłam taką na komunię syna.
Oczywiście na mnie tak pięknie nie wygląda...no ale jest [emoji6]
1dd89a9e47df43dda5e9306351b05924.jpg
640fa10862f146ad982cd9b3fb659f07.jpg

Załączniki

• 1dd89a9e47df43dda5e9306351b05924.jpg
    1dd89a9e47df43dda5e9306351b05924.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 499
  • 640fa10862f146ad982cd9b3fb659f07.jpg
    640fa10862f146ad982cd9b3fb659f07.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 482
Ja nie mam termomiksa tylko robot chociaż rozważalam ten zakupu :) wygrał robot bo miał więcej fajniejszych dla mnie funkcji. Mam niewielkich rozmiarów maszynę z misa do której doczepia się różne dodatkowe elementy, które zajmują trochę miejsca ale nie przeszkadza mi to. Nie oddałbym już nigdy :)

Ja nie mam termomiksa ;) jednak podziwiam za wyrabianie ciasta drożdżowego, też kiedyś ręką wyrabialam i całe szczeszcz już nie musze

A można swoje przepisy wprowadzać?
Fakt faktem że części do robota zajmuję więcej miejsca ale mam za to bardziej przydatne dla mnie funkcje niż termomiks.
Ciasto drożdżowe 45 sek? Super! I udaje się? Bo ja byłam pewna że im dłużej wyrabiane tym lepiej :)
Justyna a jaki masz robot?
Mi się marzy termomix ale to nie na moje możliwości. Miło by było poznać alternatywę [emoji4]

Ja tez tego nie rozumiem, ale ze mnie kucharka zadna, od zawsze u nas maz gotuje. I on mowi, ze jemu thermomix sie podoba i mu pomaga, bo nie musi uzywac 3 garnkow, mieszać ani pilnowac. Mi to pomaga o tyle, ze nie mieliśmy zadnego robota (chcielismy kupic bosch mum ale jakos nigdy nas tak nie przypililo), wiec po prostu rece mnie bolaly od trzymania zwyklego miksera. Co do zmywania - zaden problem, wszystko co ma kontakt z jedzeniem idzie do zmywarki. Przy kleistych rzeczach albo miesie rozkrecam noz (2 ruchy wiec latwo), ale po wodzie/zupie nie. Aha, zupy nie-kremy też wychodza, choc trochę inne niz z gara i nie na swiezym miesie/kosciach. I juz pisalam w innym watku na baby boom, ze moim zdaniem dla wielodzietnych to malo przydatne jest.

My dostaliśmy thermomix w prezencie. Ja sama bym nie kupila nigdy a na pewno nie w tej cenie, za to maz sie przekonal i uzywa czesto.
No właśnie...że mnie kucharka też żadna. [emoji53] ale mąż nie gotuje...więc ten obowiązek spada na mnie o wiem, że bardzo ułatwił by mi życie...tylko ta cena....[emoji13]

reklama
Hej dziewczyny
Ja dziś po wizycie
Wszystko wporzadku
I będzie dziewczyna :-D

Tak się ucieszyłam że zapomniałam wyrzec sobie brzuch po badaniu.
Bardziej obstawiałam że chłopczyk
Ale jestem bardzo szczęśliwa i już czekamy na październik żeby przywitać niunie i zapoznać z braciszkiem.

Ostanio z synem 19 miesięcy byłam na szczepieniu i bardzo go interesują malutkie bobaski, zaglądał do każdego nosidełka i się cieszył :-) takie to słodkie było :-)

Do góry