dziękuję a jak Twoje wyniki ? I co Cię skłoniło do NIFTY ?też tak miałam spokoju i dobrych wyników życzę!
reklama
Cześć Dziewczyny....tak myślę o szkole rodzenia ? Czy już jesteście zapisane, czy to już jest dobry moment na zapisanie się ? Nie za wcześnie ?
Ja już się dowiadywałam, u mnie od 23 tygodnia można się zapisywać.
aspekt
Fanka BB :)
Rzadko się tacy trafiają. Ja leczę się ginekologicznie od kilkunastu lat i jestem przekonana, że trafić na lekarza, który bada, aby znaleźć przyczynę, jest trudno. Inna sprawa, że u mnie te badania niewiele dają i wszystko zwalić można na nieszczęśliwy przypadek.Poprzedni ginekolog u którego się leczyłam też w tamtym roku tez kontrolował mi kwas foliowy i inne milion rzeczy . Mam całą teczkę badań , praktycznie co mc miałam serie badań hormonalnych i tych bardziej zwykłych krew mocz kwas foliowy TSH FT3 FT4 ....
o kurcze strasznie długo. tzn na ogół właśnie dziewczyny piszą, że robily w pon i w nastepny odbierały wyniki max ten dzien pozniej. Daj znać jak wyniki. A co Cię skłoniło do NIFTY ?Ja oddałam 12.04 i liczę że dziś zadzwonią z wynikiem. Dam znać ogólnie powiedzieli 7-9 dni roboczych.
pysia1986
Ryzyko 1:202 zd po wynikach pappa. Miałam do wyboru aminopunkcja i ryzyko poronienia albo NIFTY zaczynam się martwić że tych wyników jeszcze nie ma....o kurcze strasznie długo. tzn na ogół właśnie dziewczyny piszą, że robily w pon i w nastepny odbierały wyniki max ten dzien pozniej. Daj znać jak wyniki. A co Cię skłoniło do NIFTY ?
aspekt
Hej, spokojnie, to na pewno tylko kwestia kurierów, którzy wożą materiał z punktu pobrań do labu. Zdaje się, że dzisiaj jest dopiero siódmy dzień roboczy?Ryzyko 1:202 zd po wynikach pappa. Miałam do wyboru aminopunkcja i ryzyko poronienia albo NIFTY zaczynam się martwić że tych wyników jeszcze nie ma....
Oczekujaca123
Kolezanka miala podobnie, wynik usg bez zarzutu, a wynik z krwi 1;180 ... po rozmowie z lekarzem prowadzacym powtorzyla usg prenatalne w innej klinice i znow wyszlo ok. Lekarz kazal jej wyniki krwi olac, bo to tylko prawdopodobieństwo wyliczone na grupie osob badanych, usg jest bardziej miarodajne. Urodziła zdrowa coreczke. Nie wiem czy lekarz powinien jej tak doradzic , ale w jej przypadku bylo.okRyzyko 1:202 zd po wynikach pappa. Miałam do wyboru aminopunkcja i ryzyko poronienia albo NIFTY zaczynam się martwić że tych wyników jeszcze nie ma....
pysia1986
W moim też na pewno będzie ale badania zrobiłam dodatkowe aby uspokoić nerwy. U mnie prenatalne też w porządku i to w sumie przez dwóch lekarzy robione jeden specjalista z certyfikatem A drugi szkolący się.Kolezanka miala podobnie, wynik usg bez zarzutu, a wynik z krwi 1;180 ... po rozmowie z lekarzem prowadzacym powtorzyla usg prenatalne w innej klinice i znow wyszlo ok. Lekarz kazal jej wyniki krwi olac, bo to tylko prawdopodobieństwo wyliczone na grupie osob badanych, usg jest bardziej miarodajne. Urodziła zdrowa coreczke. Nie wiem czy lekarz powinien jej tak doradzic , ale w jej przypadku bylo.ok
Oczekujaca123
No wiec pewnie wszystko bedzie ok;*W moim też na pewno będzie ale badania zrobiłam dodatkowe aby uspokoić nerwy. U mnie prenatalne też w porządku i to w sumie przez dwóch lekarzy robione jeden specjalista z certyfikatem A drugi szkolący się.
reklama
pysia1986
A ile koleżanka ma lat ? Ja mam 31 więc to nie aż tak dużo przecież.Kolezanka miala podobnie, wynik usg bez zarzutu, a wynik z krwi 1;180 ... po rozmowie z lekarzem prowadzacym powtorzyla usg prenatalne w innej klinice i znow wyszlo ok. Lekarz kazal jej wyniki krwi olac, bo to tylko prawdopodobieństwo wyliczone na grupie osob badanych, usg jest bardziej miarodajne. Urodziła zdrowa coreczke. Nie wiem czy lekarz powinien jej tak doradzic , ale w jej przypadku bylo.ok