Oczekujaca123
Fanka BB :)
32A ile koleżanka ma lat ? Ja mam 31 więc to nie aż tak dużo przecież.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
32A ile koleżanka ma lat ? Ja mam 31 więc to nie aż tak dużo przecież.
Ja biorę tylko kwas foliowy. Lekarz powiedział, że nie mam potrzeby brania dodatkowych witamin jeżeli zdrowo się odżywialam i wyniki w normieMam pytanie, które pewnie już sie pojawiało wcześniej, ale nie mogę znaleźć. Czy jak bierzecie witaminy np. prenatal duo to czy bierzecie dodatkowo kwas foliowy? Czy tylko te witaminy? W tych witaminach już chyba jest kwas, prawda? Czytałam skład i są tam foliany...
To jest podstawowe, obliczone przed badaniem. Skorygowane, czyli po USG, masz maleńkie - 20 razy mniejsze niż podstawowe! To są ułamki, czyli im większy mianownik (liczba po dwukropku), tym mniejsze ryzyko.1:603 r
Tak, ale to jest z tego co wiem wg wieku. U mnie (wiek 25lat) wyniki sa w załączniku,A ja ani Testu pappa ani tej Nimfy nie robiłam . Tylko USG prenatalne kazał zrobić a mam 31 lat w tym roku .
Ja mam :
Trisomia 21 : 1: 603 r. Podstawe i 1:12 062 r. Skorygowane .
Trisomia 18: 1: 1 480 r. Podstawowe i 1: 20 000 skorygowane
Trisomia 13 : 1: 4 641 podstawowe i 1:20 000 skorygowane.
Teraz tak myślę o tym trisomia 21 że mam tylko 1:603 r. Podstawowe . Czy to dobry wynik ? Im większy wynik tym ryzyko mniejsze rozumiem ????
A np po badaniu papp ryzuko u mnie jeszcze bardziej zmalalo i to znacznieTak, ale to jest z tego co wiem wg wieku. U mnie (wiek 25lat) wyniki sa w załączniku,
Wazne, ze po badaniu ryzyko zmalalo.
Zobacz załącznik 849692
No właśnie, każdy mówi co innego teraz to nie wiadomo co lepsze czy branie sztucznych suplementów czy jedzenie tego co serwują nam w sklepachTaaa... a inni mówią, że te witaminy z suplementów się kompletnie nie wchłaniają i to wywalanie pieniędzy w błoto. Także opinie można znaleźć skrajne
To jest podstawowe, obliczone przed badaniem. Skorygowane, czyli po USG, masz maleńkie - 20 razy mniejsze niż podstawowe! To są ułamki, czyli im większy mianownik (liczba po dwukropku), tym mniejsze ryzyko.