reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dziś przed poludniem tylko byłam na spacerze , u mnie serio było 28 c :eek:
Jakoś tak mi duszno było , chwilę posiedziałam w cieniu na balkonie , nie dałam rady w słońcu ....

Dziewczyny jak wasze ph moczu w ciąży ? Ja nie rozumiem robiłam badanie w poniedziałek i miałam pH 6 ( norma do 7,4 max ) dziś robiłam wyniki bo lekarz prosił powtórzyć w innym laboratorium i mam 7,5 przy normie 8 max - inne zakres ) .

I co ja mam o tym myśleć ? Mam zapalenie jakieś i infekcje ? Z posiewu moczu w poniedziałek wyszło brak bakterii . A z dziś wynik mam za 3-4 dni dopiero posiewu ...

Chyba muszę iść do lekarza może internisty żeby to zobaczył ? ( Mój ginekolog ma delegacje nie go... )

Jak Wasze ph ?
Przejrzałam wyniki moczu u mnie ph 6,5 a ostatnio 8 (norma 4,5-8)
Nie znam się...jeżeli posiew ok to może nie ma się co czepiać.

reklama
Przejrzałam wyniki moczu u mnie ph 6,5 a ostatnio 8 (norma 4,5-8)
Nie znam się...jeżeli posiew ok to może nie ma się co czepiać.

Aha miałaś 8 tj max i lekarz nie panikował...

A leukocyty w osadzie moczu też świrują u mnie ? Raz mam 5-10 norma 1-5 a dziś mam 0-1 , norma 1-5 :eek: no nic w poniedziałek dzwonię do lekarza czy mam w końcu łykać antybiotyk który mi dał na te leukocyty obniżenie czy nie brać w koncu ( że to stan zapalny infekcja niby )

To co każde laboratorium ma inne wyniki u mnie , 5 dni temu mialam zle a dziś nagle dobre :eek:

Jakoś tak mi duszno było , chwilę posiedziałam w cieniu na balkonie , nie dałam rady w słońcu ....

Dziewczyny jak wasze ph moczu w ciąży ? Ja nie rozumiem robiłam badanie w poniedziałek i miałam pH 6 ( norma do 7,4 max ) dziś robiłam wyniki bo lekarz prosił powtórzyć w innym laboratorium i mam 7,5 przy normie 8 max - inne zakres ) .

I co ja mam o tym myśleć ? Mam zapalenie jakieś i infekcje ? Z posiewu moczu w poniedziałek wyszło brak bakterii . A z dziś wynik mam za 3-4 dni dopiero posiewu ...

Chyba muszę iść do lekarza może internisty żeby to zobaczył ? ( Mój ginekolog ma delegacje nie go... )

Jak Wasze ph ?
Ja robiłam badania w piątek i moje pH 6,5 tylko nie mam tu norm wpisanych...A w necie gdzieś wyczytałam że normą jest kwaśny 5,5 w przedziale 4,5- 7,8.
Kompletnie nic mi to nie mówi.
Myślę że wszystko jest dobrze i u Ciebie i u mnie bo i tak mieścimy się w normie.
Ale lekarzem nie jestem...nie znam się.

Wchodze...a tu tylko 5 stron do nadrobienia... :) opowiadac gdzie bylyscie?
bJa dzisiaj pracowałam. Po pracy zgrzyt z mężem bo w domu bajzel, jeść nie jedli bo mały nie chciał a on nie wiedział co.
Mały rozdrażniony i śpiący bo z tatusiem rękę w drzwiach przyciął. Ręka opuchnięta i sina..."ale po co okład"..."po co wyje"...
No tak mu nawrzucałam, że pojechał na działkę a my z maluchem uderzyliśmy w drzemkę.
Po 2h telefon przyjedź szybko bo palec do kości przeciąłem, krwotok że ciężko zatamować, trzeba mnie wieść do szpitala.
No I 3h na SORze....jestem wykończona :/

Dobrze, że nie mam dużo do nadrabiania na forum bo padam na twarz.

Jak Wasze ph ?
Ja leżaczek w cieniu w ogródku :)

pH miałam 5,5 w dwóch badaniach które robiłam do tej pory, normy do 7,4

Hej dziewczyny.
Czytam was codziennie, zazwyczaj wieczorami:-)
I tak mi nieraz ciężko coś napisać.

Ale po wczorajszej lekturze o tych wszystkich porodach miałam całą noc koszmary.
Byłam na porodówce, rodzicami jakieś dziwne akcje jak to w snach.
Później że nie miałam pokarmu,
Następnie że dzidziuś nie chciał jeść a piersi miały mi już eksplodować.
Normalnie szok :-o
Aż rano obudziłam się z bólem głowy.

Zawsze tak miałam że jak coś przeżywałam to przychodziło to do mnie w snach.
Nawet przed testowaniem parę dni wcześniej już mi się śniły pozytywnie testy :-)
Ale chyba teraz to jeszcze za wcześnie na takie koszmary
Mam nadzieję że to jednorazowa akcja.
Mam już syna i nie panikukje tak jak w pierwszej ciąży.

Także dobranoc
I kolorowych snów ;-)

A ja spać nie mogę bo zaczęłam panikować z moimi wynikami toksoplazmozy.. w środę moja gin mi kazała zrobić awidnosc bo za wysokie iGG (650 aż...) Mimo że ujemne igm (0.230, normy dla ujemnego do 0.8) oczywiście zaczęłam sobie czytać w internecie zamiast dać temu spokój i wychodzi na to że mogłam infekcje przechodzić niedawno...teraz do poniedziałku na szpilkach czekać aż otworzą laboratorium.

Miałam iść spać a nie jak zawsze się radzić wujka Google...

Ja dziś byłam szoferem syna bo grał mecz, trochę z siostra się spotkałam, trochę zajechałam do pracy na plotki.....:happy2: wieczorem obowiązkowo mecz ekstraklasy z moimi chłopakami .... i o 23 telefon ze szpitala ze centrum urazowe, rozwalony motocyklista.... a ze mój mąż miał dyżur pod telefonem to musiał jechać operować.... teraz się przebudzilam i czekam może niedługo skończy i wróci :sorry2::sorry:

Ja mam meble przygotowane moje licealne, idealnie się nadadzą do pokoju dla niemowlaka bo musimy caly nowy dom urządzić jak najniższym kosztem. Bardzo mi ten komplet się podoba bo podszedl by i do chłopca i do dziewczynki. Z tego co piszecie to się pomiesci wszystko na spokojnie jeszcze moje ciuchy wejdą. A te meble bardzo tanie były, zdjęcia poglądowe

Zobacz załącznik 849152Zobacz załącznik 849153

Mam identyczną komode :-)

reklama
Hej dziewczyny :) dobrze mi się tutaj śpi, raczej nie budzę się w nocy, ale o której bym się nie położyła - 6:30 się budzę na siku [emoji14] potem już zasnąć nie mogę. Ale nie narzekam, bo wiem, że przy końcówce to i po kilka razy w nocy chodziłam. A jak córka zapodawała kopniaka w pęcherz to musiałam być w łazience NATYCHMIAST :D miłego dnia Wam życzę :)

Do góry