reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja też byłam na uczelni ale tylko 2,5 h... A jutro niestety na 8 :(
Co do porodu to rodziłam SN - poród wywoływany był w 36 tc bo mało wód było... Męczyłam się strasznie w końcu po 12h dostałam znieczulenie bo już nie miałam siły współpracować. Jak czytam, że któraś z Was pisała, że to nie był najgorszy ból w życiu to zazdroszczę... Ja nie pamiętam nic gorszego. Puki co nie mam wskazań do CC ale jeszcze nie byłam u okulisty. Szczerze chciałabym CC, boję się ale jednak jak sobie przypinam ten koszmar to słabo mi się robi
Jak to czytam to się strasznie cieszę że studia mam już za sobą. Szanuję ludzi robiących doktoraty itd ale dla mnie już 5 lat studiów to było wystarczajaco i praca była dla mnie jak zbawienie :D a dziennie studiowałam, włącznie z magisterka gdzie na szczęście był taki luz że prace w pełnym wymiarze łączyłam ze studiami...

Powodzenia w jak najszybszych i piątkowych obronach studiujące dziewczęta! Moja przyjaciółka broniła się w 8 miesiącu :D

Wystarczy komoda z Ikea na 3 szuflady. Taka za chyba 230 zł. Przynajmniej mi wystarczyła :)
Ja mam meble przygotowane moje licealne, idealnie się nadadzą do pokoju dla niemowlaka bo musimy caly nowy dom urządzić jak najniższym kosztem. Bardzo mi ten komplet się podoba bo podszedl by i do chłopca i do dziewczynki. Z tego co piszecie to się pomiesci wszystko na spokojnie jeszcze moje ciuchy wejdą. A te meble bardzo tanie były, zdjęcia poglądowe

618891193_1_644x461_szafa-aspelund-biala-3-drzwiowa-transport-w-cenie-ikea-z-lustrem-poznan.jpg
komoda-aspelund-ikea-biala-sprzedam-warszawa-452607547.jpg

Załączniki

• 618891193_1_644x461_szafa-aspelund-biala-3-drzwiowa-transport-w-cenie-ikea-z-lustrem-poznan.jpg
    618891193_1_644x461_szafa-aspelund-biala-3-drzwiowa-transport-w-cenie-ikea-z-lustrem-poznan.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 540
  • komoda-aspelund-ikea-biala-sprzedam-warszawa-452607547.jpg
    komoda-aspelund-ikea-biala-sprzedam-warszawa-452607547.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 608
Ja mam meble przygotowane moje licealne, idealnie się nadadzą do pokoju dla niemowlaka bo musimy caly nowy dom urządzić jak najniższym kosztem. Bardzo mi ten komplet się podoba bo podszedl by i do chłopca i do dziewczynki. Z tego co piszecie to się pomiesci wszystko na spokojnie jeszcze moje ciuchy wejdą. A te meble bardzo tanie były, zdjęcia poglądowe

Zobacz załącznik 849152Zobacz załącznik 849153
Uwielbiam ten styl mebli. [emoji4]

Połaziłam dziś trochę...bo piękna pogoda. ..tyle, że u mnie wietrzna...Ale wiele razy po schodach góra dół 4 piętro. Chyba z 8 razy wchodziłam...już rachubę straciłam. Teraz leżę bo mnie boli brzuszek na dole z prawej strony [emoji17] kłuje...bardzo. pierwszy raz tak mam.
Czuję jak Maleństwo kopie...i też w to miejsce co chwile....o rety...nie wiem co myśleć.
Wizyta w poniedziałek rano.

Nie martw się . Ja też ostatnio po spacerze jakoś się gozej czułam , pobolewania miałam z prawej strony ale nie brzucha a krocza czy czegoś... Może się zmęczyłas jednak ? A to już czujesz bobasa ? Ja czekam z niecierpliwością jakie to uczucie ... To moje 1 dziecko :oops:

Nie martw się . Ja też ostatnio po spacerze jakoś się gozej czułam , pobolewania miałam z prawej strony ale nie brzucha a krocza czy czegoś... Może się zmęczyłas jednak ? A to już czujesz bobasa ? Ja czekam z niecierpliwością jakie to uczucie ... To moje 1 dziecko :oops:
Dziękuję. Tak...już czuję od zeszłej soboty. To moje drugie dziecko. A zaczęłam czuć w 18 tygodniu. Mam termin na 24.09 więc trochę mam starszą ciążę. [emoji4] Też niedługo poczujesz te piękne ruchy.
Z pierwszym dzieckiem czułam od 19.

Cały dzień praktycznie na podwórku, tak pięknie było że telefon poszedł w kąt [emoji173]

Ja dziś przed poludniem tylko byłam na spacerze , u mnie serio było 28 c :eek:
Jakoś tak mi duszno było , chwilę posiedziałam w cieniu na balkonie , nie dałam rady w słońcu ....

Dziewczyny jak wasze ph moczu w ciąży ? Ja nie rozumiem robiłam badanie w poniedziałek i miałam pH 6 ( norma do 7,4 max ) dziś robiłam wyniki bo lekarz prosił powtórzyć w innym laboratorium i mam 7,5 przy normie 8 max - inne zakres ) .

I co ja mam o tym myśleć ? Mam zapalenie jakieś i infekcje ? Z posiewu moczu w poniedziałek wyszło brak bakterii . A z dziś wynik mam za 3-4 dni dopiero posiewu ...

Chyba muszę iść do lekarza może internisty żeby to zobaczył ? ( Mój ginekolog ma delegacje nie go... )

Jak Wasze ph ?

reklama
Dziękuję. Tak...już czuję od zeszłej soboty. To moje drugie dziecko. A zaczęłam czuć w 18 tygodniu. Mam termin na 24.09 więc trochę mam starszą ciążę. [emoji4] Też niedługo poczujesz te piękne ruchy.
Z pierwszym dzieckiem czułam od 19.

Aaaa masz starszego bobasa i dlatego już czujesz , uspokoiłam się ;)

Do góry