reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 :errr: Z wagi startowej 47..... w tej przy plus 10 planuje zaspawac lodówkę :laugh2:

Ja tez 30, ale wage startowa tez mialam wieksza [emoji14]

Moje zdjęcia z pierwszej ciąży są pochowane , normalnie z archiwum x .... ale w tej jak będę głodna to chyba je sobie poprzeglądam :-D:-D

Jezuu, moje tez!! Ostatnio maz mowi, pokaz zdjecia z ciqzy z Igorem, a ja na to ze nie wiem gdzie sa [emoji23][emoji23] bylam gruba jak swinka! Mialam nietylko druga brode, ale az z 5 podwojnych podbrodkow [emoji23][emoji23]

Jedyne co mi przyszło na myśl, to "podmycie" się kefirem, ale to jakiś taki sposób co o nim kiedyś słyszałam i raczej mnie rozbawił niż bym brała na poważnie.
Slyszalam o tym sposobie, z tym ze z jogurtem naturalnym badz smietana, chodzi chyba o zakwaszenie pochwy... Jednak nigdy nie stosowalam :)

reklama
Bo nikt o tym nie mówi. Moja mama też nie odciagala skórki i jak poszła z bratem na usg bioderek to lekarz ja opieprzyl a potem tak pociągnął to podobno krew poleciała. Ale potem już problemów nie było.

Chłopcom trzeba od początku przynajmniej raz dziennie oddciagnac skórkę z zoledzia.
U nas też trochę jest problem
Dla świętego spokoju poszliśmy do urologa poleconego prywatnie. Syn miał wtedy z 4 lata. Zaufałam i tak jak zalecił- codziennie syn odciaga sobie skórkę przy kąpieli. Schodzi już dużo lepiej. Ale odciagać trzeba. Obyło się bez sterydów i chirurgii.

Kurcze dziewczyny nie wiem czy nie przyplatala mi się jakaś infekcja pochwy... Piecze i swędzi. A ja tu nie mam żadnych leków, tylko suplementy i euthyrox.... Czym się ratować?

Mam to samo 4 dzien... znalazlam w apteczce nystacyne na grzybice pochwy..i biore..i przechodzi pomalu..ale to na recepte mialam zalecone w tej ciąży miesiac temu..jak babka na nfz sie pomylila... 2 dni pozniej prywatny swtierdzil ze nic nie mam.... a lek zostal...

Mam to samo 4 dzien... znalazlam w apteczce nystacyne na grzybice pochwy..i biore..i przechodzi pomalu..ale to na recepte mialam zalecone w tej ciąży miesiac temu..jak babka na nfz sie pomylila... 2 dni pozniej prywatny swtierdzil ze nic nie mam.... a lek zostal...
No ja tutaj nie mam żadnych leków, więc muszę wymyslec coś 'naturalnego'

U nas też trochę jest problem
Dla świętego spokoju poszliśmy do urologa poleconego prywatnie. Syn miał wtedy z 4 lata. Zaufałam i tak jak zalecił- codziennie syn odciaga sobie skórkę przy kąpieli. Schodzi już dużo lepiej. Ale odciagać trzeba. Obyło się bez sterydów i chirurgii.
Jak dlugo to trwalo zanim rezultat byl??

W poprzednich dwóch ciążach przez pierwsze tygodnie przed snem musiałam jeść sałatkę z pomidorów z cebulka [emoji23] w tej ciąży z kolei kochałam kapustę kiszoną i jadłam po 0,5 kg dziennie [emoji23] w poprzednich ciążach odrzucało mnie od mięsa, każdego, ryb szczególnie. W tej ciąży tego nie mam. Również kawa była dla mnie kwaśna a teraz nie. Za to w pierwszej ciąży nie wymiotowałam, tylko mnie mdlilo. W drugiej kilka razy rano żółcią wymiotowałam. W tej rzygam prawie codziennie o różnych porach dnia. Co do płci to mam synka i córeczkę a teraz ponoć znowu synuś będzie [emoji7]

Czekalam na wpis od mamy co ma parke :) chcialam porownac roznice w samopoczuciu i apetycie u jednej osoby w zaleznosci od plci.. bo
Ja tez w 3 ciazy calkiem inaczej sie czuje niz w 2 pierwszych... inne rzeczy jem...ale jak widac tez nie ma to wplywu na plec.... skoro masz parke....i czulas sie podobnie..... w 2 pierwszych ciazach

Chyba ze kojarzysz jakies roznice w ciazy z synem a córka ??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry