reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

2 pytania :

Czy wasza pralka z programem dla dzieci , ( ja mam np jakaś baby protect w pralce beco ) też są taki długo zaprogramowane mam tam temp max 90 c i czas prania uwaga aż 3 h !!! Tak długo pierze ? Serio ? Jakoś wcześniej nie sprawdzałam tego programu bo po co ...

A inna sprawa , tj lampa czy lampki nocne czy nie wiem co już w sypialni z bobasem ? Macie coś ciekawego na oku ? Najlepiej takie z regulacją mocy światła ... ? Muszę mieć maluszka na oku w łóżeczku hihi ;)
Nie mam pralki z dzieciowym systemem. Jak Piore pierwszy raz to włączam jedyny program który mam z 90℃ a jak już kolejne prania to Piore na naszym dla kolorowych ubrań 20-40℃ i tutaj wybieram najczęściej 30℃

Nie używamy lampki. Powoduje gorsze wytwarzanie jakiegoś hormonu który powoduje głębszy sen.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!
Przykro mi. Sama przez to przechodziłam. Trzymam kciuki żeby następnym razem wszystko było dobrze!

Z moim synem lekkie oświetlenie było bardzo potrzebne, bo co 3h wyciągałam go na karmienie, a po karmieniu miał pieluchę do przebrania. Po ciemku byśmy nie dali rady, a palić górne światło to byłoby też przegięcie. Córka spała w dostawce a kupki w nocy nie robiła, więc tak naprawdę w ogóle nie musiałam wstawać, tylko półśpiąca ją przystawiałam do piersi i spałyśmy dalej.

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was od czasu do czasu. Ciesze sie z Waszych dzidziolkow i trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Ja tez mialam byc pazdziernikowa mamą (tp 25.10), ale dokladnie miesiac temu poronilam (obylo sie bez zabiegu)... Nigdy w zyciu nie pomyslalam, ze bede miec takie problemy, bo przezylam to bardzo! Wiem, ze ludzie maja duzo wieksze tragedie - ale dla mnie wtedy i teraz to tez tragedia. Wiem, ze czas leczy rany - mi pomaga jak Was podczytuje. Mam 31lat, bylo to nasze pierwsze dzieciatko, wymarzone! Teraz czekam na miesiaczke, na wyregulowanie cyklu. Mam nadzieje, że jeszcze się Wam pochwale,że i ja będę mamą! Zycze Wam powodzenia we wszystkich Waszych przygotowaniach! Trzymajcie sie!
Nie jest ważne jakie ludzie mają problemy,Ty dla siebie jesteś najważniejsza! Jeśli coś przezywasz,nie wstydź się twgo,każdy to przechodzi na swój sposób. Trzymaj się ciepło i uwierz mi...w końcu się uda. Trzymam za Ciebie kciuki!

Ja się z szaloną nie zgodzę co do tych rozmiarów ubranek ;) no oczywiście skoro ona rodziła takie dzieci to wie, że już kolejne też będzie podobne i nie musi kupować takich małych ubranek.
Mój synek urodził się w 38tc i wazyl 2700 i miał 50cm. W ubraniach 56 topił się... A ja miałam tylko jedno kupione na 50 i ono było na niego spore. Nosił je chyba przez miesiąc. Ja 56 nosił do 3 miesięcy. Także teraz zabezpieczam się i kupuje przynajmniej 3 pajace r. 50. Wiadomo że każde dziecko jest inne i jak Wam lekarz powie na tych końcowych USG ze dziecko waży ponad 3500g to już nie ma sensu kupować rozmiaru 50 ;)

Moje doswiadczenia sa takie a nie inne, a ciaze obie mialam książkowe, dzieci urodzone wtedy co najwiecej osob rodzi.czyli liczac termin porodu...tydzien przed i tydzien po......
Ty rodzilas 2 tyg przed terminem.... ..kazdy tydzien do przodu to 100- 150g wiecej...
Pozatym zalezy gdzie ubranka kupujesz, bo rozmiarowki sa różne..już ktoras pisala roznice miedzy rozmiarami w pepco..h&m etc...
Tak wiec nie ma sie tu co do zgadzania ze.mna czy nie...kazdy ma swoje doświadczenia.... wiadomo ze jak ktos rodzi 2 tyg przed to mniejsze ubranko sie przyda... .moje dzieci w 38 tc mialy juz osiagnieta wage 3 kg.... wiec akurat 56 u mnie by sie sprawdziło gdyb rodzila 2 tyg przed......a 50 by bylo bezsensownym zakupem.... Ty masz swoje doswiadczenia...dziel sie z nimi...ale nie pisz.mi ze sie nie zgadzasz z tym co o rozmiarach pisalam..bo u mnie bylo tak a nie inaczej...i to 2 razy..
Ja bym parzlya tez na rodzicow..czyli na nas....jak mamusia jest szcupla i drobniutka..to dziecko po prostu tez takie drobniejsze moze być.....

Czytaj składy, bo niekoniecznie będą super dobre, a jeśli dziecko będzie miało normalną skórę, to może nie warto go tym pacykować. A-dermę Exomega kiedyś stosowałam u siebie (w sumie nie pomogła), a potem ten sam dermatolog mi kazał kąpać niemowlaka w płynie do kąpieli z tej serii. Kilka butelek zużyłam, ale potem doszłam do wniosku, że skład średni i że w sumie domowy wywar z owsa nie będzie gorszy.

U nas A-DERMA uratowała życie . Córka w wieku 3 lat dostała tak mocnego AZS że po konsultacjach ze specjalistami dostała steryd Encorton oraz była smarowana sterydami. Niestety wszystko działało na chwilę . Po wypróbowaniu bodajże wszystkich z możliwych emolientów jakie są na rynku , a-derma nam pomogła oraz Avene . Z tego co piszą inne dziewczyny z forum AZS A-derma bardzo dużo dzieciom pomaga .My przeżyliśmy koszmar widząc jak dziecko rok się męczy , tak że dziękuję Bogu że natknęłam się na ten emolient. I najważniejsze , każde dziecko jest inne i na każdego będzie inny emolient działał.

Tak się zastanawiam jak to jest tymi zasypkami ja używałam linomag lub sudokrem jak córka miała podrażnienia a słyszałam że przy chłopcach lepiej sprawdza zasypka właśnie, zgadzacie się?
Ja kupilam linomag..lekarz powiedzial ze ma cynk..i lepiej stosowac bephanten... a sudocrem to na typowe juz odparzenia a nie do codziennnej pielegnacji... i cieniutka warstwa... a nie gruba..bo jak grubo sie smaruje to szkodzi....to tal z ulotki sudocrema

Pierwszy maluch byl przy kazdej zmianie pieluszki bephantenowany..a drugi w ogole.i tylek piekny..tylko jakzaczerwienienie sie pojawilo. 3 razy w ciagu pierwszego roku zycia..to maka ziemniaczana..i idealnie.pomaga w 3 h.... jak sie od razu zareaguje...ale dzieci sa różne... to co u jednych pomaga u innych nie

dziewczyny male rozmiary zawsze mozna dokupic, prawda jest taka, ze sa dzieci ktore dosc szybko z tego wyrastaja, 62, 88 a potem 74 nosi sie juz dluzej, ale warto miec cos 50 i 56. no i rozmiar rozmiarowi nie rowny, niektore firmy 56 maja wieksze niz 68 i na odwrot, tez zalezy czy dziecko ma dlugo nogi czy raczej jes kulkowate.
napewno warto kupowac latwo zakladane,body kopertowe, czy pajace rozpianane po calosci, nic z obcislym paskiem bo sie bedzie na brzuszek wrzynalo, zwlaszcza, ze brzuszki po jedzeniu lubia byc wzdete

a co do skladow kosmetykow polece osroke poczytac, niestety sklady sie zmieniaja, i to co bylo 2,3 lata temu moze miec tylko nazwe ta sama, a w srodku juz inne g....

wyprawke zaczne kompletowac po 20 tygodniu pewnie, po preantalnych, choc nie powiem, ze cos pewnie zdarzy mi sie kupic wczesniej. no ale ja bardzo duzo rzeczy mam, wiec bardziej apteczka i szpitalne rzeczy dla mnie

reklama
Do góry