reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

U nas A-DERMA uratowała życie . Córka w wieku 3 lat dostała tak mocnego AZS że po konsultacjach ze specjalistami dostała steryd Encorton oraz była smarowana sterydami. Niestety wszystko działało na chwilę . Po wypróbowaniu bodajże wszystkich z możliwych emolientów jakie są na rynku , a-derma nam pomogła oraz Avene . Z tego co piszą inne dziewczyny z forum AZS A-derma bardzo dużo dzieciom pomaga .My przeżyliśmy koszmar widząc jak dziecko rok się męczy , tak że dziękuję Bogu że natknęłam się na ten emolient. I najważniejsze , każde dziecko jest inne i na każdego będzie inny emolient działał.
Widomo każdy reaguje na dany emolient inaczej. Dlatego jest tego tyle na rynku, żeby każda dla siebie i swojego dziecka znalazła coś dobrego :) ja już przeszłam przez różne firmy i chwilowo właśnie dzięki zestawowi, o którym pisałam wcześniej, skóra mi się unormowala.

reklama
A i jak mi się uda znaleźć jakąś fajną okazję to elektryczna nianie zakupię
Ooo...nianię dopisuję u siebie bo też mi się przyda w nowym domu. Chociaż coś kiedyś o jakiejś apce na tel.do podglądania malucha czytałam...hmm

2 pytania :
A inna sprawa , tj lampa czy lampki nocne czy nie wiem co już w sypialni z bobasem ? Macie coś ciekawego na oku ? Najlepiej takie z regulacją mocy światła ... ? Muszę mieć maluszka na oku w łóżeczku hihi ;)
U mnie super się sprawdziła żarówka taka z kolorowymi światłami na pilota. Jak w nocy mały kwękał to cyk pilotem I już widziałam co jest grane. Ja akurat czerwone dawałam bo najciemniej wtedy było.

Teraz mam przy łóżku cotton balsy ewentualnie taką malutką lampeczkę
Screenshot_2018-04-16-14-35-18.jpg
w kontakcie zostawiam I jest w sam raz jak mały się przebudzi siku lub chce przejść do mojego łóżka.

Załączniki

• Screenshot_2018-04-16-14-35-18.jpg
    Screenshot_2018-04-16-14-35-18.jpg
    58,1 KB · Wyświetleń: 395
2 pytania :

Czy wasza pralka z programem dla dzieci , ( ja mam np jakaś baby protect w pralce beco ) też są taki długo zaprogramowane mam tam temp max 90 c i czas prania uwaga aż 3 h !!! Tak długo pierze ? Serio ? Jakoś wcześniej nie sprawdzałam tego programu bo po co ...

A inna sprawa , tj lampa czy lampki nocne czy nie wiem co już w sypialni z bobasem ? Macie coś ciekawego na oku ? Najlepiej takie z regulacją mocy światła ... ? Muszę mieć maluszka na oku w łóżeczku hihi ;)
Ja mam leda pod lozeczkiem takiego na dotyk.... i tez mam swieczki takie ledowe na pilota z regulacja mocy ..

U nas też żadne maści typu na odparzenia nie dzialay jak zwykła mąka ziemniaczana.
A i jeśli oboje rodziców nie ma jakiś alergii skórnych to nie poleca się od razu kampania dziecka w emolientach. Ja miałam płyn z babydream z rosmana i super się sprawdzał. I szłam z założenia ze jak coś będzie nie tak to blkupie droższa markę np derma ale nie było potrzebny
A i oliwka. Odchodzi się od niej bo zatyka pory. I pediatrzy mówią aby używać liotonow.

I tu właśnie mam dylemat co robić , gdyż ja z mężem nie mamy żadnych alergii , a u młodszej córki w wieku 3 lat wyszło bardzo mocne Azs :( . Starsza ma skórę ok . I nie wiem czy teraz asekuracyjnie dzieciątko kąpać w emolientach?

Ja kupilam linomag..lekarz powiedzial ze ma cynk..i lepiej stosowac bephanten... a sudocrem to na typowe juz odparzenia a nie do codziennnej pielegnacji... i cieniutka warstwa... a nie gruba..bo jak grubo sie smaruje to szkodzi....to tal z ulotki sudocrema

Pierwszy maluch byl przy kazdej zmianie pieluszki bephantenowany..a drugi w ogole.i tylek piekny..tylko jakzaczerwienienie sie pojawilo. 3 razy w ciagu pierwszego roku zycia..to maka ziemniaczana..i idealnie.pomaga w 3 h.... jak sie od razu zareaguje...ale dzieci sa różne... to co u jednych pomaga u innych nie
Ja sudocremu używam tylko kiedy widzę zaczerwienienie. Jeśli jest wszystko ok to nie smaruję.

No chyba o pępek chodzi tzn. To co zostanie po pępowinie . Bozeee my tak panikujemy , rozmawiałam z mama i mowila ze dawniej to się pępek spirytusem smarowało odkażali i zaraz za 2 dni odpadał... A teraz takie cudowania bo Jest net forum blogi YouTube itp itd... To akurat prawda . Kto dawniej 30+ lat temu tak się elegancko przygotował na dziecko jak my teraz .... Czasy się zmieniają wiem wiem
No kiedys gruszki byly do nosa..teraz aspiratory... katarki...i te elektryczne aspiratory... ja nie wiedzialam pokicpierwszego dziecka nie mialam..na wstepnej liscie napisalam gruszka....ale takich rzeczy to juz chyba nawet nie sprzedaja... hehe ..
Jezeli chodzi o katarki
To ten katarek co podpina sie do odkurzacza.... plus taki ze dobrze wyciagnie o wyczysci nosek.. bo jednak moc.odkurzacza jest silniejsza....
Minus jest taki ze.musisz odkurzacz tachac zeby osciagnac katar...a czesto jak dziecko sie wybudza w nocy przez zakatarzony i zatkany nos.trzeba odciagnac katar w srodku nocy.... i np inne dzieci sie budza...starsze rodzenstwo......sasiedzi moga sie budzic ze przez okres zimowy. W srodku nocy odkurzacz jest wlaczany.... maz sie budzi ktory do pracy idzie.....
FRIDA co ustami przez rurke sie ustnie zaciaga... nie polecam... bo czlowiek po prostu jest chory w przeciagu tygodnia... !!

Teraz zamawiac bede elektryczny aspirator..
Jest duuuzo cichszy.. ale najdrozszy z tych wszysykich...i na pewno gorzej odciagnie katar ten niewodnisty...ale na noc na pewno sie sprawdzi..a na dzien " katarek" zeby dobrze oczyścić

No kiedys gruszki byly do nosa..teraz aspiratory... katarki...i te elektryczne aspiratory... ja nie wiedzialam pokicpierwszego dziecka nie mialam..na wstepnej liscie napisalam gruszka....ale takich rzeczy to juz chyba nawet nie sprzedaja... hehe ..
Jezeli chodzi o katarki
To ten katarek co podpina sie do odkurzacza.... plus taki ze dobrze wyciagnie o wyczysci nosek.. bo jednak moc.odkurzacza jest silniejsza....
Minus jest taki ze.musisz odkurzacz tachac zeby osciagnac katar...a czesto jak dziecko sie wybudza w nocy przez zakatarzony i zatkany nos.trzeba odciagnac katar w srodku nocy.... i np inne dzieci sie budza...starsze rodzenstwo......sasiedzi moga sie budzic ze przez okres zimowy. W srodku nocy odkurzacz jest wlaczany.... maz sie budzi ktory do pracy idzie.....
FRIDA co ustami przez rurke sie ustnie zaciaga... nie polecam... bo czlowiek po prostu jest chory w przeciagu tygodnia... !!

Teraz zamawiac bede elektryczny aspirator..
Jest duuuzo cichszy.. ale najdrozszy z tych wszysykich...i na pewno gorzej odciagnie katar ten niewodnisty...ale na noc na pewno sie sprawdzi..a na dzien " katarek" zeby dobrze oczyścić

Tez bede potrzebowala taki elektryczny, ten do odkurzacza super dawal rade co chwile u nas byla potrzeba czyscic nos nawet w nocy i tak jak mowisz teraz z dwojka bede potrzebowala czegos cichego ale boje sie ze nie bedzie skuteczne, jak znajdziesz cos godnego uwagi daj znac koniecznie

reklama
Zielony linomag jest rewelacyjny, tani naturalny i mega wydajny, na odparzenia pomagał tylko dermatol jedna aplikacja na noc i po sprawie
Zobacz załącznik 847323
Tego to ja nawet nie widzialam.. ja mialam rozowy i nie w tubce..i tam jest nawet w skladzie tlenek cynku....patrzylam teraz w necie..nadal sa dostepne... a to widzisz..czlowiek sie dowiaduje ciagle nowych rzeczy.... bo my piszemy tutaj linomag... linomag..a to trzeba w takim razoe zwrocic uwage ktory linomag.... :)

Do góry