reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry ja ostatnio jak byłam przeziębiona to po za naturalnymi lekami typu sok z malin i syrop z cebuli, brałam na gardło Prenale n Gardło to tabletki nadla kobiet w ciąży za 8zl. I do tego miałam hipertonic spray sól morska do nosa i to było naprawdę super, katar przeszedł bardzo szybko.

Życzę zdrówka

reklama
Podziwiam Cię że wytrzymujesz nie jeść już od godziny 18.30 [emoji1][emoji1][emoji1]
W życiu bym nie dała rady. [emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak samo, nie jestem w stanie wytrzymać jedząc ostatni posiłek o 18.30.
Jeżeli przetrzymam się dłużej i zjem np co 4h to mam okropne mdłości.

Ja dziś robiłam morfo to nawet pani w lab pytała czy jestem na czczo o_O to może jednak trzeba. Ja ma wszelki wypadek zawsze przed pobraniem krwi jestem bo obawiam się,że później trzeba będzie powtórzyć.

Mleko z czosnkiem i miodem na gardło, do tego syrop z cebuli / czosnku. Od lat stosuję to jak jakaś infekcja dróg oddechowych przychodzi i działa. No i nawet zaczęło smakować. Antybiotyk ostatni raz bralam chyba w podstawówce.

Ja nie jestem w stanie wypic takiej mieszanki. Od wczoraj gardło mi wysiada i plucze je wodą z soda, dużo pije herbaty z imbirem i cytryna no i juz jest lepiej.

Udslo sie :) nadrobilam Was

Mnie bol gardła obudził o 3.30.
...kazde przelkniecie sliny to bol :(
Maz mnie zarazil.... jest od wczoraj na l4 angina .. temperatura...i dostal antybiotyk....
A ja co moge wziąść ???? Masakra jakas :(
Chybs tylko plukabki ziolowe ? Ale z jakich ziół najlepsze ??
Do tego synkowi na usg wyszly 2x większe wezly chlonne w okolicach żuchwy... wczoraj krew pierwszy raz z żył mial pobraną
O 9 mamy wizyte zobaczymy czy na cos choruje... boje się :(
Zdrówka dla synka wiem co przechodzisz ja mam problemy z chorowaniem mojej 5 letniej córki :( już nie wiemy do jakiego lekarza jechać jedni każą do neurologa a inni do reumatologa zwariować idzie :no:

Ja nie jestem w stanie wypic takiej mieszanki. Od wczoraj gardło mi wysiada i plucze je wodą z soda, dużo pije herbaty z imbirem i cytryna no i juz jest lepiej.

Ja mam problem z wodą z soda od dziecka. Rodzice chcieli robić plukanki a mnie cofalo więc to mleko z czosnkiem dawali. No i posmakowalo i pomaga
:-) ale większość ludzi których znam nienawidzi tego.

Udslo sie :) nadrobilam Was

Mnie bol gardła obudził o 3.30.
...kazde przelkniecie sliny to bol :(
Maz mnie zarazil.... jest od wczoraj na l4 angina .. temperatura...i dostal antybiotyk....
A ja co moge wziąść ???? Masakra jakas :(
Chybs tylko plukabki ziolowe ? Ale z jakich ziół najlepsze ??
Do tego synkowi na usg wyszly 2x większe wezly chlonne w okolicach żuchwy... wczoraj krew pierwszy raz z żył mial pobraną
O 9 mamy wizyte zobaczymy czy na cos choruje... boje się :(
Szalona jak ja byłam chora to piłam ten syrop i brałam Fiorde ale ją też można podobnie jak te dla kobiet w ciąży.
No i dużo herbaty z malina ale najlepiej taką bez cukru...naturalna plus imbir.
Ja jeszcze na ból gardła tarłam imbir do pepsi i to bardzo mocno podgrzewałam...też zwalcza bakterie a przynosi wielką ulgę.
77bbb4c5d69e4d23e37777e422686a50.jpg

reklama
Hej dziewczyny, zapomniałam, że miałam dzisiaj jechać na badania i zjadłam śniadanie... Ale czy do igg, igm, hbs i kiły muszę być na czczo? Logika mi mówi, że nie, ale już kurde nie wiem

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Igg igm na pewno nie musi być na czczo. Robiłam kilka razy i zawsze się pytałam. Nie wiem jak te inne. Ale ja zawsze dzwoniłam do laboratorium z takimi pytaniem.

Do góry