reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny, zapomniałam, że miałam dzisiaj jechać na badania i zjadłam śniadanie... Ale czy do igg, igm, hbs i kiły muszę być na czczo? Logika mi mówi, że nie, ale już kurde nie wiem

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Mi sie wydaje, ze nie trzeba naczczo.
Dziewczyny czy morfologia zawsze naczczo ????

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Dziewczyny, jesli mialo sie zwolnienie od prowadzacego ciaze na dni 20.03-31.03, a w szpitalu przebywalo 25.03-10.04, to trzeba pilnowac, aby w szpitalu wystawili zwolnienie od 1.04, czy te zwolnienia moga sie nakładać?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

z tego co kojarzę to oni nie wystawią Ci od wtedy kiedy chcesz tylko na cały okres pobytu, ja tak miałam w 1 ciąży bo w szpitalu spędziłam 70% ciąży, zwolnienie od gin pokrywało sie z tym ze szpitala, także powinni sobie z tym poradzić, a jak masz wątpliwości to najpierw idź do szpitala do kadr sie zapytac, a potem zadzwon do swoich kadr

Dziewczyny, ja na skierowaniu na badania mam dopisek czy trzeba być na czczo czy nie. Na czczo trzeba być tylko przy badaniu glukozy. Morfologia i inne badania z krwi nie muszą być na czczo. Ja w pierwszej ciąży się męczyłam i chodziłam na czczo, bo nie wiedziałam. A ostatnio już jadłam śniadanie i wszystko było dobrze.

Dziewczyny, ja na skierowaniu na badania mam dopisek czy trzeba być na czczo czy nie. Na czczo trzeba być tylko przy badaniu glukozy. Morfologia i inne badania z krwi nie muszą być na czczo. Ja w pierwszej ciąży się męczyłam i chodziłam na czczo, bo nie wiedziałam. A ostatnio już jadłam śniadanie i wszystko było dobrze.

No co ty ?! Ja o tym nie mialam pojecia?!?! Zawsze chodze na czczo, cale zycie [emoji12] w pierwszej ciazy i teraz z torebka wypchana jedzeniem zeby tylko wlozyc cos do ust zaraz jak wyjde.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Udslo sie :) nadrobilam Was

Mnie bol gardła obudził o 3.30.
...kazde przelkniecie sliny to bol :(
Maz mnie zarazil.... jest od wczoraj na l4 angina .. temperatura...i dostal antybiotyk....
A ja co moge wziąść ???? Masakra jakas :(
Chybs tylko plukabki ziolowe ? Ale z jakich ziół najlepsze ??
Do tego synkowi na usg wyszly 2x większe wezly chlonne w okolicach żuchwy... wczoraj krew pierwszy raz z żył mial pobraną
O 9 mamy wizyte zobaczymy czy na cos choruje... boje się :(

Herbata malinowa imbir i miód. Dużo dużo takich herbatek i czosnek. Czosnek to naturalny antybiotyk. Na pewno nie zaszkodzi. Dużo zdrówka :-)
A, jeszcze znam taką hinduską akcję. Tłuste mleko, takie 3,8 podgrzać, żeby było mocno ciepłe. Do tego kurkume, taką czubatą łyżeczkę, do tego można zetrzeć świeżego korzenia imbiru i wypić duszkiem.
Nie wiem tylko czy kurkuma jest ok w ciąży ale chyba tak. Poczytam.
Poczytałam i nie jest wskazana w ciąży także hinduska akcja opdada!

Ostatnia edycja:
Jest kilka lekow na gardlo, ktore mozna w ciazy. A masz, Szalona 29, jakis, ktory zawsze Ci pomaga? Dla mnie najbardziej przeciwbolowy jest spray tantum verde (teraz sa tez odpowiedniki innych firm).

reklama
Boje sie, ze jak zadzwonie do tych moich kadr, to nie beda tam wiedzieli, wiec powiedza, ze mam zrobic, aby sie nie zazebialy (wiadomo, ze to dla nich prosciej). I tlumaczyc bede musiala to potem rezydentowi w szpitalu. Nie mam zdrowia lazic po administracji szpitala. Jak pisalam wniosek o macierzyński to powiedzieli, ze nie wiedza (ba, wprowadzili mnie w blad i podali mi krotszy okres niz 52 tyg) i wyslali do finansowki. Chyba do tej finansowki zadzwonię, tam kobieta jakas bardziej rozgarnieta jest.

Do góry