reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To Ci powiem, ze w trzeciej tempo jest jeszcze szybsze [emoji6] jak pierworodny się urodził każdy dzień ciąży prawie pamietam, pierwsze tygodnie po urodzeniu jakby trwały latami, mam zdjęć i kolazy na w Gb, co tydzień zdj w pieluszce do kolażu przez pierwszy rok życia i 3 inne kolaże co miesiąc. Przy córce nie wiem kiedy ma prawie 2 lata [emoji23] przy trzecim pewnie jutro będę robić osiemnastkę [emoji23][emoji23][emoji23]

Mam dokładnie tak samo. Pierwsza ciąża i i pierwszy rok życia pamietam wszystko kiedy pierwszy ząbek, nawet pierwszy tłusty czwartek[emoji23] z drugim dzieckiem ani ciąży ani kiedy co i jak. Teraz większa przerwa wiec może będzie inaczej. Choć teraz nie mam czasu się nad sobą rozczulać wiec do porodu zleci jak piorun.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja z takim pytaniem, wiecie może gdzie kupię większe woreczki strunowe, takie żeby zapakować płyny do bagażu w samolocie? W jakimś Rossmannie albo coś dostanę?
Drugie pytanie, czy suplementy i leki mogę normalnie przewozić? Moje suple ciążowe plus profilaktycznie coś na gorączkę czy kaszel dla córki

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Leki i suplementy mozesz normalnie przewozic [emoji3]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Tabletki i czopki bez problemu wiozlam ryanairem do Wloch i Hiszpanii. Jesli syrop p/goraczkowy, to nie wiem, bo kiedyś cos slyszalam, ze moze byc tylko konkretnej firmy. Ale mogla to byc sciema jakas, bo one zwykle sa mniejsze niz 100 ml, wiec z jakiej racji mieliby kwestionowac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja z takim pytaniem, wiecie może gdzie kupię większe woreczki strunowe, takie żeby zapakować płyny do bagażu w samolocie? W jakimś Rossmannie albo coś dostanę?
Drugie pytanie, czy suplementy i leki mogę normalnie przewozić? Moje suple ciążowe plus profilaktycznie coś na gorączkę czy kaszel dla córki

Tylko Ikea mi przychodzi do głowy. Mają w różnych wielkościach.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Do mnie przyszło właśnie kolejne wezwanie na zaległe szczepienia córki... Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć. Ale jak kurde przedstawiam lekarzom odroczenie od szczepień do odwołania, wystawione i podbite u neurologa, to mam teraz co miesiąc jeździć do przychodni i tłumaczyć im, że to odroczenie nie jest jeszcze odwołane? :/

Do mnie przyszło właśnie kolejne wezwanie na zaległe szczepienia córki... Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć. Ale jak kurde przedstawiam lekarzom odroczenie od szczepień do odwołania, wystawione i podbite u neurologa, to mam teraz co miesiąc jeździć do przychodni i tłumaczyć im, że to odroczenie nie jest jeszcze odwołane? :/

Dziewczyno, ale Ty masz szczescie do sluzby zdrowia :(

Jesli te woreczki nie musza byc mega szczelne ani doslownie strunowe, to w sklepach spozywczych (albo w Rossmanie) powinny byc woreczki z suwakiem.

Chyba musze dzieciom pozamawiac buty przez internet, bo cieplo sie zrobilo. Nigdy nie chodze do sklepow obuwniczych dla dzieci (jak na gwalt potrzebuje to tylko w ccc), bo juz mi kilka razy wcisneli sprzedawcy zle buty, bo akurat nie mieli rozmiaru albo lepszej tegosci. Ale zawsze robie przed zamowieniem pomiar stopy, a teraz chyba zamowie w ciemno-niech przyjda, najwyzej odesle.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przestudiowalam to dokładnie według tabel nawet przy mojej NT 2,4 dla CRL 6,2 jesteśmy w tej najlepszej grupie czyli 97% na zdrowego bobasa ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super! Też patrzyłam mając w pamięci Twoje parametry i jest naprawde OK! :)

Ja wiem, że moje pappa nie będzie idealne, jeżeli oni uwzględniają wiek i historie... Ale powtarzam sobie jedno takie zdanie "testy pappa, a nawet samo usg nie pokazuje chorób i wad a jedynie prawdopodobieństwo ich wystąpienia" jakoś to narazie do mnie przemawia :)

Do góry