reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Gratuluje, wielka ulga :)

Dokładnie ulga jak nie wiem co [emoji5].

rr7luqh.png

reklama
Jestem już po. Z dzidziusiem wszystko jest dobrze. Ma 61, 4 mm. Wiek dziecka pokrywa się z usg i om. Nie ma nawet jednego dnia różnicy. Termin mi przeskoczył na 14 pazdziernika. Serduszko pięknie bije. Nerki, Serce, mózg prawidłowa budowa. Nt prawidłowe. Nie znam płci bo dzidziuś ma między nogami pepowine [emoji5].

Jak wyszłam z gabinetu to o mało nie zacząłem płakać ze szczęścia [emoji5]. Czuję się taka spokojna po tym badaniu.
86ae23d5332b14fa3c385b20e49eda8a.jpg

rr7luqh.png
Super wiadomości gratuluje :)

Do mam ktore robiły test pappa: czy macie juz wyniki tych badań z krwi?
Wiem, że one same w sobie nic nie znaczą, ze je sie wpisuje z innymi parametrami matki oraz dziecka z usg i to daje te prawdopodobieństwa, ale pytam tak z ciekawości ile było u was:
u mnie:
Wolna podjednostka beta hcg 23,9
Białko pappa 2,4

Ja miałam pappa 4,27 beta 127,3 ale nie ma co się tym sugerować bo te wyniki pewnie każda z nas ma inne i są zależne od różnych czynników. Ja odebrałam wyniki godzinę przed usg i panikowałam, grzebałam w necie szukając to znaczy. Nie ma interpretacji na własna rękę dopiero po wpisaniu do systemu łącznie z innymi parametrami wywiad+usg ma to sens.
Kiedy masz wizytę? Ja obiecałam sobie że nawet nie będę zaglądać na te wyniki żeby się nie nakręcać ale się nie dało... Cierpliwości ;)

Ja miałam pappa 4,27 beta 127,3 ale nie ma co się tym sugerować bo te wyniki pewnie każda z nas ma inne i są zależne od różnych czynników. Ja odebrałam wyniki godzinę przed usg i panikowałam, grzebałam w necie szukając to znaczy. Nie ma interpretacji na własna rękę dopiero po wpisaniu do systemu łącznie z innymi parametrami wywiad+usg ma to sens.
Kiedy masz wizytę? Ja obiecałam sobie że nawet nie będę zaglądać na te wyniki żeby się nie nakręcać ale się nie dało... Cierpliwości ;)
O kurcze zupełnie inne ;)
Bede miała to opisane w ciągu tygodnia.
Ja wiem że nie ma inteepretacji, nie nakręcam się narazie, jedynie rozpoznaje temat :D

Ja tez sobie to obiecałam- mam nadzieje ze wytrzymam do czwartku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie w tej klinice co będę robiła usg i pappa to najpierw jest usg i jak jest wskazanie albo zawsze zaraz po jest pobranie krwi. Pacjentka nie dostaje wyników, tylko interpretuje je lekarz i jeśli jest wszystko dobrze podaje informacje na recepcję, że proszę zadzwonić do X i powiedzieć wszystko OK. Jak jest coś nie tak. Dzwoni sam lekarz i informuje lub zaprasza na konsultacje, żeby powtórzyć etc.

Tam gdzie ja robiłam badania, też tak jest, że usg, a potem pobranie krwi na pappa. I jak jest coś nie tak to wzywają na wizytę, a jak ok to panie z recepcji tylko informują że wyniki w porządku.

reklama
Do góry