reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

To Ci powiem, ze w trzeciej tempo jest jeszcze szybsze [emoji6] jak pierworodny się urodził każdy dzień ciąży prawie pamietam, pierwsze tygodnie po urodzeniu jakby trwały latami, mam zdjęć i kolazy na w Gb, co tydzień zdj w pieluszce do kolażu przez pierwszy rok życia i 3 inne kolaże co miesiąc. Przy córce nie wiem kiedy ma prawie 2 lata [emoji23] przy trzecim pewnie jutro będę robić osiemnastkę [emoji23][emoji23][emoji23]

Mam dokładnie tak samo. Pierwsza ciąża i i pierwszy rok życia pamietam wszystko kiedy pierwszy ząbek, nawet pierwszy tłusty czwartek[emoji23] z drugim dzieckiem ani ciąży ani kiedy co i jak. Teraz większa przerwa wiec może będzie inaczej. Choć teraz nie mam czasu się nad sobą rozczulać wiec do porodu zleci jak piorun.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja z takim pytaniem, wiecie może gdzie kupię większe woreczki strunowe, takie żeby zapakować płyny do bagażu w samolocie? W jakimś Rossmannie albo coś dostanę?
Drugie pytanie, czy suplementy i leki mogę normalnie przewozić? Moje suple ciążowe plus profilaktycznie coś na gorączkę czy kaszel dla córki

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Leki i suplementy mozesz normalnie przewozic [emoji3]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Tabletki i czopki bez problemu wiozlam ryanairem do Wloch i Hiszpanii. Jesli syrop p/goraczkowy, to nie wiem, bo kiedyś cos slyszalam, ze moze byc tylko konkretnej firmy. Ale mogla to byc sciema jakas, bo one zwykle sa mniejsze niz 100 ml, wiec z jakiej racji mieliby kwestionowac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja z takim pytaniem, wiecie może gdzie kupię większe woreczki strunowe, takie żeby zapakować płyny do bagażu w samolocie? W jakimś Rossmannie albo coś dostanę?
Drugie pytanie, czy suplementy i leki mogę normalnie przewozić? Moje suple ciążowe plus profilaktycznie coś na gorączkę czy kaszel dla córki

Tylko Ikea mi przychodzi do głowy. Mają w różnych wielkościach.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Do mnie przyszło właśnie kolejne wezwanie na zaległe szczepienia córki... Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć. Ale jak kurde przedstawiam lekarzom odroczenie od szczepień do odwołania, wystawione i podbite u neurologa, to mam teraz co miesiąc jeździć do przychodni i tłumaczyć im, że to odroczenie nie jest jeszcze odwołane? :/

Do mnie przyszło właśnie kolejne wezwanie na zaległe szczepienia córki... Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć. Ale jak kurde przedstawiam lekarzom odroczenie od szczepień do odwołania, wystawione i podbite u neurologa, to mam teraz co miesiąc jeździć do przychodni i tłumaczyć im, że to odroczenie nie jest jeszcze odwołane? :/

Dziewczyno, ale Ty masz szczescie do sluzby zdrowia :(

Jesli te woreczki nie musza byc mega szczelne ani doslownie strunowe, to w sklepach spozywczych (albo w Rossmanie) powinny byc woreczki z suwakiem.

Chyba musze dzieciom pozamawiac buty przez internet, bo cieplo sie zrobilo. Nigdy nie chodze do sklepow obuwniczych dla dzieci (jak na gwalt potrzebuje to tylko w ccc), bo juz mi kilka razy wcisneli sprzedawcy zle buty, bo akurat nie mieli rozmiaru albo lepszej tegosci. Ale zawsze robie przed zamowieniem pomiar stopy, a teraz chyba zamowie w ciemno-niech przyjda, najwyzej odesle.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przestudiowalam to dokładnie według tabel nawet przy mojej NT 2,4 dla CRL 6,2 jesteśmy w tej najlepszej grupie czyli 97% na zdrowego bobasa ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super! Też patrzyłam mając w pamięci Twoje parametry i jest naprawde OK! :)

Ja wiem, że moje pappa nie będzie idealne, jeżeli oni uwzględniają wiek i historie... Ale powtarzam sobie jedno takie zdanie "testy pappa, a nawet samo usg nie pokazuje chorób i wad a jedynie prawdopodobieństwo ich wystąpienia" jakoś to narazie do mnie przemawia :)

Do góry