reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

z tego co mi zawsze mowiono, to wlasnie powinny byc w zblizonym czasie. przezciez przez 3 tygodnie wszystkie paramtry sie moga mocno pozmieniac, nie bedzie to tak troche przeklamany wynik.
jak u mnie bedzie chlopiec, to bede miala tak duzo pieknych ubranek po corce.

w sumie mi obojetnie kto to bedzie, choc synek chce brata.

Ja mam pobranie krwi zaraz po badaniu usg, w ten sam dzień. Klinika Boramed.

reklama
Przy pierwszym dziecku dopiero po kupieniu laktatora rozkrecilam laktacje. Młody nie miał odruchu ssania. Nie miałam smoczka. Nie miałam butelki i mm. Tym razem się zabezpiecze, bo może być tak ze teraz nie dostanę ze szpitala. :/

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04
Ja z laktatorem juz do pierwszego porodu pojechalam i dobrze zrobilam, bo potrzebowalam a szpital nie mial. Za drugim razem szpital mial super laktatory, ale mi juz wystarczyl ten moj.

Brzuch mnie rozbolal :(

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nadszedł ten dzień. Dziś prenatalne. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Siedzę jak na szpilkach a gdzie tam jeszcze 11:40. U mnie również krew pobierają w dniu badania.

rr7luqh.png
Trzymam kciuki :) :) :)
Ja o 15tej....plus pewnie opóźnienie jak zwykle :/
No ale dobrze, że to już dzisiaj :)
Z krwi Pappy nie robię żeby nie ześwirować...chyba, że na dzisiejszym usg coś go zaniepokoi.

usg 5.04 :)

Dzień Dobry! Ja dziś zaczynam 13tc <3 prenatalne jutro :D choć zadzwonię dziś i się upewnie, bo na kartce mam zapisane że to dziś... ale pamietam dokkładnei jak mówiła ze lekarz przyjmuje tylko w piatki :D

u nas dziś piekny słoneczny dzień!

Cześć dziewczyny:) gratuluję dzidziusiów i życzę powodzenia na wizytach. Ja też dzisiaj, ale to już normalna wizyta, tylko że u innego lekarza (zmieniam).
Pamiętam po pierwszym porodzie fiksowalam, że może mój Mały nie przybiera na wadze, a pokarmu miałam tyle, że nie mógł tego zjeść. Na dodatek nadmiar zaczęłam ściągać laktatorem i chyba tylko jeszcze zwiekszylam produkcję;) nie opierzona matka byłam to do szpitala nie wZięłam wkładek i lało mi się to mleko, że byłam w szoku...a jak przychodziły położne sprawdzać jak tam karmienie i piersi, to pomacały i głupio komentowały jedna do drugiej: o! Zobacz ile mleka, a jakie tłuste...brrrr....jak sobie to przypomne. Czułam się wtedy upokorzona:crazy: więc mam nadzieję, że po tym porodzie już będę więcej wiedzieć o karmieniu i że nie będzie aż takiej nadprodukcji.

Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja nadal przegrywam walke z [emoji90] ehhh no coz, moze w koncu kiedys cos sie ruszy. Moja wizyta w poniedziałek, to bedzie 13+6tc [emoji846][emoji173]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
No do 9
O rety Was nadrobić to szaleństwo [emoji23]
Wczoraj nadrabialam to zasnęłam...A dziś dopiero skończyłam. O tylu rzeczach chciałam napisać, a w końcu jak już mogę się wypowiedzieć to nie wiem co napisać.

Gratuluję Dzidziolków cudnych [emoji4][emoji4][emoji4]

Jeśli chodzi o zamknięte forum to jestem za. Jak któraś to już napisała to naturalna kolej rzeczy. Na poprzednim forum nikogo nikt u nas nie wyrzucal...nawet jak się nie pisało kilka miescy czy lat.

Jeśli chodzi o lekarzy to w poprzedniej ciąży przy ktg zanikalo tętno dziecka i dostałam skierowanie na obserwacje do szpitala. Nie przyjął mnie ten konowal. Zrobił ktg i wysłał do domu mówiąc że "ten papier wg książek ważny jest 7 dni. Niech pani idzie do domu o miejsca nie zabiera potrzebującym ". Nie znoszę tego lekarza nazwisko zapamiętam do końca życia. Teraz do szpitala też niestety on mnie przyjmował i zastrzeglam sobie że nie życzę sobie by on mnie badał. Pilnowali.

Czasem mnie zaskakujecie tymi terminami i skrutami jakimi piszecie...zastanawiam się czy wszystko ze mną normalnie [emoji16]
Po co się wczytywac w wyniki ryzyka jak to tylko ocenić może lekarz? Wynik jest miarodajny tylko w połączeniu z usg....i to jest sprawa bardzo indywidualna... Bo tu wiele czynników się na to składa...wiek liczba urodzeń poronien i nie można swoich wyników porównywać...dla własnego dobra [emoji4] bo tylko się człowiek nakreci i nerwy gotowe.

Zmykam spać.
Dobrej nocy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Niektorzy lekarze tacy sa ja mam zawsze takie "szczescie" ze trafiam na takiego gbura ze szok. Jak przyjechalam bo zaczelam krwawic w 5 tygodniu to mi powiedzial ze moglam przeczekac w domu bo poronilam i on juz nic noe zrobi.

Do góry