reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam w 8 tc 176 tętno a na genetycznych 164 w 12tc.
Czasem zwrot tętna jest od zjedzenia czegoś z cukrem przed wizytą, dziecko wtedy intensywnie się rusza i puls się podnosi.
Nie ma się co martwić tylko trzeba sprawdzić.

Ja miałam niecały miesiąc temu tsh 2,28 wczoraj powtórzyłam wyszło 1,68. Może Tobie też spadnie. A tętno fasolki miałam dziś 171 powiedziała że to jest ok. Ostatnio było 138, wcześniej 156. U Ciebie wyszło nie wiele więcej niż u mnie dziś, nie wiem czy to źle, czytałam na necie że do 180 jest norma. A to i tak jest tętno w danej chwili wiec jutro może być niższe. Nie ma co się martwić na zapas. Napewno jest wszystko dobrze ;)

reklama
Polska z tymi terminami. Wogole jak mozna tak potraktowac pacjentke i to w ciazy.

a dziewczyny pappa robi sie razem z usg, tzn powinny byc ten lub nastepny dzien po usg, czemu niektore z was maja taka rozbierznosc terminow. usg i badania krwi?

my byslimy dzis na badaniu, jest ok. dzidzio rosnie.

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Przecież jest to rozporządzenie 'Za życiem' które mówi, że ciężarna ma zostać przyjęta do specjalisty w dniu kiedy się zgłosi lub max 7 dni od tej daty.
Mnie ostatnio u okulisty pani z rejestracji mówiła, że nie słyszała o tym. To powiedziałam, że przyjadę żeby mi na piśmie napisała (któraś z dziewczyn tu o tym pisała to się odgapilam) że nie przyjmie i od razu udało się ustalić termin wizyty na już
:-D

Przecież jest to rozporządzenie 'Za życiem' które mówi, że ciężarna ma zostać przyjęta do specjalisty w dniu kiedy się zgłosi lub max 7 dni od tej daty.
Mnie ostatnio u okulisty pani z rejestracji mówiła, że nie słyszała o tym. To powiedziałam, że przyjadę żeby mi na piśmie napisała (któraś z dziewczyn tu o tym pisała to się odgapilam) że nie przyjmie i od razu udało się ustalić termin wizyty na już
:-D

ja to pisałam ;) trzeba znać swoje prawa ;) nieznajomość może tylko szkodzic - tak zawsze mawia mój mąż :D

Polska z tymi terminami. Wogole jak mozna tak potraktowac pacjentke i to w ciazy.

a dziewczyny pappa robi sie razem z usg, tzn powinny byc ten lub nastepny dzien po usg, czemu niektore z was maja taka rozbierznosc terminow. usg i badania krwi?

my byslimy dzis na badaniu, jest ok. dzidzio rosnie.
Mi krew na Pappa pobierała w zeszłym tygodniu, 3 tyg przed prenatalnymi

3jgxikgnv87dhgfb.png

Myslalam że szalona już zdała relacje z wizyty ;) ciekawa jestem co tam u Ciebie w brzuszku siedzi ;) czy te 4 dni wystarczyły żeby była dziewczyna :D

Nie.. ja dzisiaj bylam tylko upuscic krwi do badan ,:)
A wizyte mam w poniedzialek 9
Więc jeszcze 5 dni.... sie doczekac nie mogę....
Marze o dziewczynce.... mam nadzieje ze skoro juz wpadlismy te 4 dni przed owu to ze sie uda... :)
A ja was wlasnie nadrabiam..
.jeszcze 10 stron...... bo caaaaly dzien na dworzu byliśmy

reklama
z tego co mi zawsze mowiono, to wlasnie powinny byc w zblizonym czasie. przezciez przez 3 tygodnie wszystkie paramtry sie moga mocno pozmieniac, nie bedzie to tak troche przeklamany wynik.
jak u mnie bedzie chlopiec, to bede miala tak duzo pieknych ubranek po corce.

w sumie mi obojetnie kto to bedzie, choc synek chce brata.

Do góry