reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam w 8 tc 176 tętno a na genetycznych 164 w 12tc.
Czasem zwrot tętna jest od zjedzenia czegoś z cukrem przed wizytą, dziecko wtedy intensywnie się rusza i puls się podnosi.
Nie ma się co martwić tylko trzeba sprawdzić.

Ja miałam niecały miesiąc temu tsh 2,28 wczoraj powtórzyłam wyszło 1,68. Może Tobie też spadnie. A tętno fasolki miałam dziś 171 powiedziała że to jest ok. Ostatnio było 138, wcześniej 156. U Ciebie wyszło nie wiele więcej niż u mnie dziś, nie wiem czy to źle, czytałam na necie że do 180 jest norma. A to i tak jest tętno w danej chwili wiec jutro może być niższe. Nie ma co się martwić na zapas. Napewno jest wszystko dobrze ;)

reklama
Polska z tymi terminami. Wogole jak mozna tak potraktowac pacjentke i to w ciazy.

a dziewczyny pappa robi sie razem z usg, tzn powinny byc ten lub nastepny dzien po usg, czemu niektore z was maja taka rozbierznosc terminow. usg i badania krwi?

my byslimy dzis na badaniu, jest ok. dzidzio rosnie.

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Przecież jest to rozporządzenie 'Za życiem' które mówi, że ciężarna ma zostać przyjęta do specjalisty w dniu kiedy się zgłosi lub max 7 dni od tej daty.
Mnie ostatnio u okulisty pani z rejestracji mówiła, że nie słyszała o tym. To powiedziałam, że przyjadę żeby mi na piśmie napisała (któraś z dziewczyn tu o tym pisała to się odgapilam) że nie przyjmie i od razu udało się ustalić termin wizyty na już
:-D

Przecież jest to rozporządzenie 'Za życiem' które mówi, że ciężarna ma zostać przyjęta do specjalisty w dniu kiedy się zgłosi lub max 7 dni od tej daty.
Mnie ostatnio u okulisty pani z rejestracji mówiła, że nie słyszała o tym. To powiedziałam, że przyjadę żeby mi na piśmie napisała (któraś z dziewczyn tu o tym pisała to się odgapilam) że nie przyjmie i od razu udało się ustalić termin wizyty na już
:-D

ja to pisałam ;) trzeba znać swoje prawa ;) nieznajomość może tylko szkodzic - tak zawsze mawia mój mąż :D

Polska z tymi terminami. Wogole jak mozna tak potraktowac pacjentke i to w ciazy.

a dziewczyny pappa robi sie razem z usg, tzn powinny byc ten lub nastepny dzien po usg, czemu niektore z was maja taka rozbierznosc terminow. usg i badania krwi?

my byslimy dzis na badaniu, jest ok. dzidzio rosnie.
Mi krew na Pappa pobierała w zeszłym tygodniu, 3 tyg przed prenatalnymi

3jgxikgnv87dhgfb.png

Myslalam że szalona już zdała relacje z wizyty ;) ciekawa jestem co tam u Ciebie w brzuszku siedzi ;) czy te 4 dni wystarczyły żeby była dziewczyna :D

Nie.. ja dzisiaj bylam tylko upuscic krwi do badan ,:)
A wizyte mam w poniedzialek 9
Więc jeszcze 5 dni.... sie doczekac nie mogę....
Marze o dziewczynce.... mam nadzieje ze skoro juz wpadlismy te 4 dni przed owu to ze sie uda... :)
A ja was wlasnie nadrabiam..
.jeszcze 10 stron...... bo caaaaly dzien na dworzu byliśmy

reklama
z tego co mi zawsze mowiono, to wlasnie powinny byc w zblizonym czasie. przezciez przez 3 tygodnie wszystkie paramtry sie moga mocno pozmieniac, nie bedzie to tak troche przeklamany wynik.
jak u mnie bedzie chlopiec, to bede miala tak duzo pieknych ubranek po corce.

w sumie mi obojetnie kto to bedzie, choc synek chce brata.

Do góry