reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Wesołych świąt :) ja po wizycie wygląda ze wszystko jest ok płci nie chciał mówić, bo pewien nie jest a mi się wydawało ze widziałam ptaszka. :/ powiedział, że dzidzia ładnie się układa i jakby każdy bobas taki był to by pracę szybko kończył. :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Prenatalne prywatnie 31.03
Wizyta NFZ 26.04

reklama
Igorowelove jak najbardziej. Ania przesypiala mi od 23 do 7 od drugiego tyg życia do skończenia 6 miesięcy. Potem budziła się chyba przez zęby dwa trzy razy w ciągu nocy do roczku. A potem znowu się wysypialam. Z synkiem miałam dodatkowa pobudkę o 2 w nocy ale to przez to ze był pierwszy i bałam się ze jak mu w nocy pieluszki nie zmienię to mu się pupa odparzy. I nauczyłam go tej pobudki i dopiero jak miał 1,5 roku udało mi się go od niej odzwyczaić.

Emol gratuluję, że wszystko ok. A chciałabyś dziewczynkę?

Igorowelove jak najbardziej. Ania przesypiala mi od 23 do 7 od drugiego tyg życia do skończenia 6 miesięcy. Potem budziła się chyba przez zęby dwa trzy razy w ciągu nocy do roczku. A potem znowu się wysypialam. Z synkiem miałam dodatkowa pobudkę o 2 w nocy ale to przez to ze był pierwszy i bałam się ze jak mu w nocy pieluszki nie zmienię to mu się pupa odparzy. I nauczyłam go tej pobudki i dopiero jak miał 1,5 roku udało mi się go od niej odzwyczaić.

U mnie pobudki nocne były dluugo, nawet po odstawieniu. Pierwsza noc w całości przespana była w wieku około 3 lat [emoji14]

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Miałam wrażenie że będzie dziewczynka. Ale ogólnie to mi obojętnie. Mąż wolałby drugiego chłopaka bo w rodzinie są same dziewczynki i tylko nasz syn więc przy drugim sumie oboje by mogli się bawić samochodami a nie lalkami.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

A dziecko przez ciągły odruch ssania i specyficzne układanie ust i języka nie ma wady wymowy ? Zazwyczaj w takich sytuacjach występuje tzw zgryz otwarty który utrudnia mowę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Jakoś za mało przebywam z jej synkiem i nie jestem w tej dziedzinie znawcą by to zauważyć.
Jedno jest pewne, chodzi od 3 lat ciągle nie wyspana i bardzo ją to frustruje. Młody ciągnie cyca tylko w nocy co 2-3 h
i nikt mi nie powie ...że to dobre rozwiązanie dla dziecka.
Pewnie gdyby sytuacja była taka jak u Nadziei, że noc przsypiala bez problemu, to i moja koleżanka nie chodziłaby w takim stanie. Dlatego uznaję to za przesadę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie pobudki nocne były dluugo, nawet po odstawieniu. Pierwsza noc w całości przespana była w wieku około 3 lat [emoji14]

No moj w maju konczy 3 lata a nocke cala przesypia prawie nigdy ;) o ile nie placze i nie wymysla po nocach to jest ok, ale czasem placze i wymysla ze boi sie duchow, ze chce zapalic swiatlo, ze musi obudzic tate [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png

No moj w maju konczy 3 lata a nocke cala przesypia prawie nigdy ;) o ile nie placze i nie wymysla po nocach to jest ok, ale czasem placze i wymysla ze boi sie duchow, ze chce zapalic swiatlo, ze musi obudzic tate [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png
Moja ma 6 lat, ale dalej śpi z nami, jedna pobudka i tak się zdarza, szczególnie jeśli ja np siedzę dłużej przy kompie i nie jestem przy niej ;)

reklama
Do góry