reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy ćwiczycie w ciąży? Jeśli tak to co konkretnie? Jakieś gotowe ćwiczenia z internetu? Czy same coś kombinujecie?

nzjdyx8dtnebih09.png
Ja na razie nie ćwiczę bo niby przez pierwsze 3 miesiące się nie powinno chyba że delikatnie i lekarz nie widzi przeciwwskazań. Zacznę pewnie po mału z jakimiś cwiczeniami typowo dla Mam na necie i dużo spacerów. [emoji6]

reklama
I jak z tą Lewandowską? Namachasz się trochę ? Czy takie lekkie raczej? Ja aktualnie robię skalpel Chodakowskiej, bez jednego ćwiczenia z leżeniem na brzuchu. Natomiast cały skalpel polega na napinaniu mięśni brzucha, oczywiście staram się robić to w jak najmniejszym stopniu i przerzucać obciążenie na nogi... ale zastanawiam się nad zmianą powoli.

nzjdyx8dtnebih09.png
Ja mam plyte Lewandowskiej dla kobiet w ciazy, ćwiczenia te na pierwszy trymestr delikatne, w ogole sie nie zmeczylam ale na drugi dzien troche miesni czulam [emoji4] jutro zrobie te na 2, trymestr to napisze jakie byly [emoji4]

p19u9jcg9y71ca8m.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

I jak z tą Lewandowską? Namachasz się trochę ? Czy takie lekkie raczej? Ja aktualnie robię skalpel Chodakowskiej, bez jednego ćwiczenia z leżeniem na brzuchu. Natomiast cały skalpel polega na napinaniu mięśni brzucha, oczywiście staram się robić to w jak najmniejszym stopniu i przerzucać obciążenie na nogi... ale zastanawiam się nad zmianą powoli.

nzjdyx8dtnebih09.png
No unikaj napinania brzucha i bedzie ok. Dlatego lubie tez,swoje ćwiczenia wymyslac, ramiona tylek i nogi wtedy cwicze [emoji4] chociaz zawsze lubilam brzuch cwiczyc

p19u9jcg9y71ca8m.png

Ja mam plyte Lewandowskiej dla kobiet w ciazy, ćwiczenia te na pierwszy trymestr delikatne, w ogole sie nie zmeczylam ale na drugi dzien troche miesni czulam [emoji4] jutro zrobie te na 2, trymestr to napisze jakie byly [emoji4]

p19u9jcg9y71ca8m.png

Ok, super byłabym wdzięczna [emoji4] właśnie chyba się przerzuce na tą Lewandowska bo jednak ona w ciąży była a Chodakowska nie. Sama Chodakowska też nie poleca swoich ćwiczen w ciąży...wiec cos w tym musi być.

nzjdyx8dtnebih09.png

No unikaj napinania brzucha i bedzie ok. Dlatego lubie tez,swoje ćwiczenia wymyslac, ramiona tylek i nogi wtedy cwicze [emoji4] chociaz zawsze lubilam brzuch cwiczyc

p19u9jcg9y71ca8m.png

Ja właśnie też brzuch to moja ulubiona partia [emoji4] ale cóż trzeba chyba odłożyć na inny czas [emoji13]

nzjdyx8dtnebih09.png

Dziewczyny mam pytanie o witaminy, co bierzecie?Moja gin poleciła mi prenatal Duo, ale ta tabletka witaminowa jest tak duża że nie mogę jej półknac i wrócę chyba do pregna plus i będę brała samo dha z Prenetralu. Chociaż pregna nie ma choliny :(
U mnie id samego początku prenatal. Nie ma nic lepszego. Jest gdzieś ranking tych preparatów. Prenatal wygrywa

Jest jakiś preparat z kwasami DHA, który nie jest suplementem?
Nawet nie wiem. Dolozylam je bo gin mi mowil zeby lykac pregne plus bo sa tam kwasy itp. Ale nie moge tego lykac bo tam jest wit D żelazo a ja to juz lykam oddzielnie od endo. Wiec znalazlam pregna dha 250. Tam sa same kwasy dha [emoji4]

p19u9jcg9y71ca8m.png

reklama
Do góry