reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Moj brzuch w 5tc... teraz jest taki odrobineczke większy.... a normalnie jestem plaska deska

Załączniki

• received_10210152319395787.jpeg
    received_10210152319395787.jpeg
    171,6 KB · Wyświetleń: 116
Moj brzuch w 5tc... teraz jest taki odrobineczke większy.... a normalnie jestem plaska deska
Ja z wielkim szokiem wczoraj stwierdziłam że ciężko mi dopiąć spodnie mam takie na guziki od samego kroku i właśnie tam na dole nie mogłam dopiąć [emoji33] 7tc dopiero [emoji3]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ogarniam.. jak wiele innych mam :)...
Poczatek byl ciezki bo to nowa sytuacja.... pomalu coraz wiecej pomyslow znajdywalam na lepsza organizacje...
Ale poaczatek byl trudny..bo 2 latka odpampersowywalam... a noworodek co chwila przy cycu musialam z noworodkiem przy cycu wysadzac 2 latka.. na juz !!.. wazne by starszy w wielu kwestiach sie usamodzielnil...a wrecz w malych rzeczach pomagal... moj mi poda make ziemniaczana z kuchni.. czy pampersy... jest cichutko przy zasypianiu mlodego...i nie wybudza sie gdy maly zaplacze..a nawet potrafi zasnac gdy mlodszy jeszcze gada do siebie w lozeczku :)).. zalezy jakoe sie dzieci trafia...
Chlopakow kąpie teraz razem... maja frajde z tego....
2 butle na noc szykuje jednoczesnie..

Co do wozka? Zalezy od dzieci jakie sa...
Moj jak mial 1 rok 6 miesoecy z dnia na dzien coraz wielsze dystanse na rowerku biegowym robil... uwielbia to..majac 2 lata po 3 km to standard.. i 4 tez nie raz zrobil.. zobaczyl jal dzieci na osiedlu jezdza..i tez chcial....i starszy nie spal w dzien w wieku 2 lat
Ten mlodszy..zobacze jak rozwinie skrzydla w te wakacje... bo chodzi od 3 miesiecy... drzemki to ma tylko jedna 30 minutowa... przed 12... zalezy tez dokad spacerowac bedziesz.???.i jak daleko....? Ja codziennie spaceruje po zakupy spozywcze biedre i lidla i tesko mam do 1.5km od osiedla....wiec wiem ze starszy ze spokojem da rade..mlody jescze nie wiem.... jak daleko masz place zabaw... ja pod blokiem i i do 1 km jest kilka.. tak wiec dla 2 latka nie uzywalam wózka..a co bedzie z tym co ma rok.. nie wiem.. ale nie bede chciala żeby w wozek wsadzić..tylko zeby pobiegal.. szedl jak najdalej da rade... jak sie zmeczy..wtedy do wozka... jest to meczace... i wiecej czasu trwa.. ale za to padaja o 19 ich nie ma...
Zalezy czy z wozkoem do przedszkola codziennie bedziesz chodzic..czy autem.. ja przedszkole mam 300~400 metrow od domu... więc roczniak 2 latek tyle przejdzie... ale bede wychodzic duuzo wczesniej z domu :)

Wlasnie udalo mi soe przestawic dzieci z 18 na 19... bo niedlugo zmiana czasu... o jeszcze o 1 h bede przestawiac
Mi teraz dojdzie kolejne bobo..i roznica bedzie 1 rok i 8 miesiecy... i nie biore wozka dla dzieci rok po roku ani z dostawka... tylko 3 w 1
Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź [emoji16] czyli kwestia jeszcze do przemyślenia i zobaczymy co pokażą najbliższe miesiące [emoji4]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Dziewczyny zapisałam się na prenatalne dnia 12 kwietnia.
To u mnie będzie 12 tydzień ciąży, 11+4.
Na 19 mam usg A później zaraz po, pobranie krwi.
Jak jest wszystko ok dzwonią z przychodni, jak Nie, dzwoni sam lekarz.
Mam olbrzymią nadzieję, że otrzymam kontakt od Pań z przychodni.

Poza tym nadaje do Was z pracy. Też jestem bardziej zaokrąglona Ale siedzę cicho jak mysz i udaje, że zima robi swoje :-D

reklama
Do góry