reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Szalona jak ogarnęłaś dwoje z różnicą 2 lata? U mnie tera, będzie dokładnie 2 lata, córka 30.09 skończy, a tp mam na 2.10 [emoji6]
I używałaś dla 2-latka wózka? Moja lubi jeździć i śpi na spacerach, zastanawiam się czy dostawka wystarczy czy kupić jakiś używany podwójny wózek.
Ja od 2 tyg nie karmię [emoji4] a całe odstawianie zajęło nam równe 2 miesiące, ale to typowy cycoholik był [emoji6][emoji16]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

reklama
Czy Wasze brzuszki się już troszkę zaokrągliły? Wiem, że to sprawa bardzo indywidualna... Ja codziennie doszukuję się jakiegoś zaokrąglenie i nic.

Szalona 29, dzięki za odpowiedź. Mojej córce, gdy zaszłam w ciążę, wyskoczyły syfki na buzi i też jakoś krócej się przyssawała. Gin nie kazał odstawiać, ale jak już zaczęłam brać furę progesteronu, to nabrałam motywacji. Raz mi się nagromadził pokarm, ale sobie poradziłam i chyba już nie produkuje mi się mleko.

@aspekt, a jaki masz wozek?
Teutonię wyprodukowaną w 2008 roku.

Czy Wasze brzuszki się już troszkę zaokrągliły? Wiem, że to sprawa bardzo indywidualna... Ja codziennie doszukuję się jakiegoś zaokrąglenie i nic.
Ja dostałam obrzęków ok. 6 tyg ciąży i przestałam wchodzić w spodnie w udach i w brzuchu. Ale w tym tygodniu ze mnie zeszło (schudłam 1 kg...). Za to rusza mi się brzuch jak od kopniaków, ale to jelita ;) Także ciesz się, że nie masz obrzęków ani wzdęć!

Ja miałam straszne wzdęcia ale już mi zeszły chociaż dzisiaj jadę już po spodnie ciążowe na wszelki wypadek

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też miałam wzdęcia i po poludniu mocno mi wywalalo brzuch, taki ciężki był. Na szczęście minęło. Zwalniają nam jelita i hormony i to dlatego. Rano mam płaski brzuch. [emoji6]

Szalona 29, dzięki za odpowiedź. Mojej córce, gdy zaszłam w ciążę, wyskoczyły syfki na buzi i też jakoś krócej się przyssawała. Gin nie kazał odstawiać, ale jak już zaczęłam brać furę progesteronu, to nabrałam motywacji. Raz mi się nagromadził pokarm, ale sobie poradziłam i chyba już nie produkuje mi się mleko.

Teutonię wyprodukowaną w 2008 roku.

Ja mleko mialam jeszcze z pol roku po tym jak karmic przestalam.. :)
Ale nawalow nie mialam po odstawieniu..bo ja stopniowo po malu odstawialam... teraz to raz dziennie karmilam..i sam z tego zrezygnowal...zreszta starszy syn tez sam zrezygnowal.. ja to z lenistwa lubilam przystawic.. :)

reklama
Szalona jak ogarnęłaś dwoje z różnicą 2 lata? U mnie tera, będzie dokładnie 2 lata, córka 30.09 skończy, a tp mam na 2.10 [emoji6]
I używałaś dla 2-latka wózka? Moja lubi jeździć i śpi na spacerach, zastanawiam się czy dostawka wystarczy czy kupić jakiś używany podwójny wózek.
Ja od 2 tyg nie karmię [emoji4] a całe odstawianie zajęło nam równe 2 miesiące, ale to typowy cycoholik był [emoji6][emoji16]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Jak ogarniam.. jak wiele innych mam :)...
Poczatek byl ciezki bo to nowa sytuacja.... pomalu coraz wiecej pomyslow znajdywalam na lepsza organizacje...
Ale poaczatek byl trudny..bo 2 latka odpampersowywalam... a noworodek co chwila przy cycu musialam z noworodkiem przy cycu wysadzac 2 latka.. na juz !!.. wazne by starszy w wielu kwestiach sie usamodzielnil...a wrecz w malych rzeczach pomagal... moj mi poda make ziemniaczana z kuchni.. czy pampersy... jest cichutko przy zasypianiu mlodego...i nie wybudza sie gdy maly zaplacze..a nawet potrafi zasnac gdy mlodszy jeszcze gada do siebie w lozeczku :)).. zalezy jakoe sie dzieci trafia...
Chlopakow kąpie teraz razem... maja frajde z tego....
2 butle na noc szykuje jednoczesnie..

Co do wozka? Zalezy od dzieci jakie sa...
Moj jak mial 1 rok 6 miesoecy z dnia na dzien coraz wielsze dystanse na rowerku biegowym robil... uwielbia to..majac 2 lata po 3 km to standard.. i 4 tez nie raz zrobil.. zobaczyl jal dzieci na osiedlu jezdza..i tez chcial....i starszy nie spal w dzien w wieku 2 lat
Ten mlodszy..zobacze jak rozwinie skrzydla w te wakacje... bo chodzi od 3 miesiecy... drzemki to ma tylko jedna 30 minutowa... przed 12... zalezy tez dokad spacerowac bedziesz.???.i jak daleko....? Ja codziennie spaceruje po zakupy spozywcze biedre i lidla i tesko mam do 1.5km od osiedla....wiec wiem ze starszy ze spokojem da rade..mlody jescze nie wiem.... jak daleko masz place zabaw... ja pod blokiem i i do 1 km jest kilka.. tak wiec dla 2 latka nie uzywalam wózka..a co bedzie z tym co ma rok.. nie wiem.. ale nie bede chciala żeby w wozek wsadzić..tylko zeby pobiegal.. szedl jak najdalej da rade... jak sie zmeczy..wtedy do wozka... jest to meczace... i wiecej czasu trwa.. ale za to padaja o 19 ich nie ma...
Zalezy czy z wozkoem do przedszkola codziennie bedziesz chodzic..czy autem.. ja przedszkole mam 300~400 metrow od domu... więc roczniak 2 latek tyle przejdzie... ale bede wychodzic duuzo wczesniej z domu :)

Wlasnie udalo mi soe przestawic dzieci z 18 na 19... bo niedlugo zmiana czasu... o jeszcze o 1 h bede przestawiac
Mi teraz dojdzie kolejne bobo..i roznica bedzie 1 rok i 8 miesiecy... i nie biore wozka dla dzieci rok po roku ani z dostawka... tylko 3 w 1

Do góry